Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
No nevim na takhle maly miminko se mi to zda malo
10h bez tekutin a jidla je preci jen dlouho
Ale uvidis co ti poradi holky.
Ve dvou měsících, to jsem kojila jak malá chtěla, někdy 8×, někdy 11× za den. V noci ani jednou, tou dobou mi spala těch 8-9hodin v kuse
prave ze misto abych spala kdyz spi on tak nervozne koukam jestli to neni moc…Ale cetla jsem ze maly deti maj podobnej spankovej rezim jako dospeli a to tak od 4 mesice nebo tak nejak a ze se jim strida spanek po 2 hodinach slabej se tvrdym a v tom slabym se vzbudi a neni to prej hlady a staci ten dudlik… ale i tychne a znama to prej delaly stejne jako ja…mimco si nezvykne na nocni kojeni a spi celou noc
rikam si ze kdyby mel hlad tak by se nenechal uspat dudlikem a rval by ![]()
uvidim dalsi rady ale asi bych to 1 kojeni zatim nechala
i pro muj klid
Ajla píše:
prave ze misto abych spala kdyz spi on tak nervozne koukam jestli to neni moc…Ale cetla jsem ze maly deti maj podobnej spankovej rezim jako dospeli a to tak od 4 mesice nebo tak nejak a ze se jim strida spanek po 2 hodinach slabej se tvrdym a v tom slabym se vzbudi a neni to prej hlady a staci ten dudlik… ale i tychne a znama to prej delaly stejne jako ja…mimco si nezvykne na nocni kojeni a spi celou noc
rikam si ze kdyby mel hlad tak by se nenechal uspat dudlikem a rval by
uvidim dalsi rady ale asi bych to 1 kojeni zatim nechalai pro muj klid
Mne mala spala celou noc od mala, asi jen prvni 2,3tydny chtela jednou najist v noci. Dok¨tora sem se ptala, zda budit, pry pokud pribira tak nemusim. Sice spala tak tech 8-9h, vic zacala az tak ve 3mesicich. Nebudim ji, kdyby mela hlad a zizen, tak si rekne, ne?
to jsem rada ale kdyz mi malej vnoc broukn a ja ho utisim dudlikem to snad taky nevadi a nema hlad ![]()
Nevim, jak tvuj malej, ale ja když jsem se pokoušela tišit malou dudlikem a mela hlad, tak začala ječet jako siréna. Když hlad neměla, tak zacumlala, usnula a pak ho vyplivla:-) A rano jsem ji ho nasla vzdycky za uchem:-D
no ja to ted pocitala a k memu udivu zjistuju, ze kojim tak 5-6× za den ![]()
pribira krasne, v noci vetsinou spi 6-8 hodin v kuse, takze nic neresim a jsem spokojena
10 hodin spanku bez jidla mi teda taky prijde docela dost, ale jestli pribira a u tebe to nema vliv na mnozstvi mlika, tak je to asi OK - ja uz bych ale mela z postele rybnik mlika ![]()
malej prave nerve tak si rikam ze asi hlad nema kdyby rval tak bych mu dala..treba ted jedl ve 200: tak pocitam ze kolem 3 bych mu zas dala nebo jak se vzbudi aby to prece jen nebylo tak dlouho…
No 10 hodin bylo dsot i na me :_D mela jsem prsa dost nality ale neprosaklo nic pouzivam vlozky od Chicca a ty jsou fakt nejlespi tekutinu meni v gel a neprotece ale je fakt ze rano mela jedna vlozka snad pul kila
a prijde mi ze mlika mam spis vic asi jak se to tam nakupilo a malej to nevypil
? yla jsem lina pres den odsat ale kdyz bude takhle spat tak rano po kojeni budu muset jeste odsat…
TehotnaTerezka píše:
no ja to ted pocitala a k memu udivu zjistuju, ze kojim tak 5-6× za den
pribira krasne, v noci vetsinou spi 6-8 hodin v kuse, takze nic neresim a jsem spokojena
10 hodin spanku bez jidla mi teda taky prijde docela dost, ale jestli pribira a u tebe to nema vliv na mnozstvi mlika, tak je to asi OK - ja uz bych ale mela z postele rybnik mlika
no ja taky tak 6× pisu si kdy kojim a fakt pokazdy 6× max 7× a kdyz hodne spi tak 5×…pribira krasne az moc
porodni 3550 a ted minuly tyden mel 5510…ma sice 60 cm ale dr rikala ze bude dost velkej po nas a vzdycky rika jak ma napapanej pupik
TehotnaTerezka píše:
no ja to ted pocitala a k memu udivu zjistuju, ze kojim tak 5-6× za den
10 hodin spanku bez jidla mi teda taky prijde docela dost, ale jestli pribira a u tebe to nema vliv na mnozstvi mlika, tak je to asi OK - ja uz bych ale mela z postele rybnik mlika
Né, to já zas v noci vstávám a něco odstříkám, jinak bych fakt měla rybník. Vliv na množství to nemá, mám ho čím dál víc, nalejvaj se mi prsa jak blázen, i když třeba nekojím jen 3 hodiny. No přibírá dobře, mudr říkal, že až dost na to, že jen kojím
teda holky docela vám zavidím
můj prcek se budí v noci tak 2× nebo 3× a vždycky chce papat, dudlíkem ho neochčiju ani omylem
navíc nedávno se mi začal budit co hodinu, tak jsme začali na noc dokrmovat UM. Ale stejně se budí. Chodí spát kolem půl devátý, poprvé se budí o půlnoci, pak kolem třetí a pak ráno v šest a to už je většinou konečná. ještě že jsem byla zvyklá vstávat na pátou do práce, jinak bych to takhle brzo nedala
Akorát je mi divný, že většinou, když maminky začaly krmit UM, tak jim dítko začalo spát celou noc. Můj prcek bude nejspíš nějakej nespavec ![]()
treba melo rustovej spurt a chtel casteji…ne u kazdyho to zabira ale nam jo ale musim rict ze dnes jsem dudlik snad ani nepodala nebo max 2× a jedl ve 20 pak v 4:15 a ted dopisu a jdu mu dat napapat az se vyprdi v postylce ![]()
ahojky holky, ![]()
mám 7 týdeního syna,
závidím vám že vám miminka tak krásně spinkají.Malej od porodu moc nespí,je dost zhůru/někdy vydrží 4 až 5 hodin vzhůru,trpí na prdíky,takže někdy dost křičí,ale někdy je prostě jen vzhůru a nechce spát/ a spí jen tak hodinku,ještě neklidně,zabere jednou denně tvrdě asi na 3až 4 hodky,i první spaní večer je asi 3 až 4 hod,pak jede po 2 hodinách,pak asi 30 až 45minut kojíme,kojím přibližně každé 2až 3 hodiny,i v noci,dýl to nevydrží,to řve jak pavián hledá a cucá prstíky,dudlík moc nechce,hned ho vyplivne,docela se těším až tohle obdíbí bude za nama,první dcerka byla spavec,ta zase od porodu spala pořád vydržela spát celou noc a spoustu hodin přes den,tu sem musela na kojení budit,najedla se a spala zase,to spaní jí zustalo dotet -je jí 12let,můžou vdle ní střílet a ona nic neví ![]()
ahojky hele malej mi dudlik porad plival a tak jsem zkusila jinej druh od MAM se sametovou savickou a ten drzi poradne a dost ho uklidnuje…nekdy zkusil i vicdruhu nez nasli ten co neplive…zkus to taky muze to pomoct
Kojim v noci co dvě hodiny, malý se budí. Kdy už se to bude natahovat?:-) si to už nepamatuji
. Kéž by spal 4,5 hod. vkuse.