Postupné odstavení

775
24.2.11 12:10

Postupné odstavení

Ahoj, mám 5,5měsíční holčičku. Postupně odstavuji,protože musím. Mudra mi řekla že mám odstavit ze dne na den v 6 měsících,ale mě to příjde moc kruté, tak se snažím postupně odstavit. Chtěla jsem se vás zeptat,kolik má přibližně vypít? Mě totiž vypije max. 60ml UM a pak za 2h kojení, a tak je to furt. Připadá mi to dost málo. Kolik jste dávali vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20777
24.2.11 13:24

Záleží na tom, jestli už přikrmuješ :nevim: Já první dítě taky měla za úkol odstavit ze zdravotních důvodů, ale podařilo se mi daný úkon posunout až na devátý měsíc. Ale UM se mi podařilo do něj nacpat až 14 dní před tím plánovaným termínem :zed: Do tý doby odmítal, protože jsem se mu to snažila cpát v hrnečku, ale nakonec flašku přijal, ale zezačátku taky nic moc, než tomu přišel na chuť. Jinak UM je sytější, tak třeba než si zvykne? :think:
Proč vlastně musíš přestat kojit? Pokud je to jen nějaký ambulantní výkon, tak se dá nějak laktace i udržet a pak znova rozjet (mně se to nepovedlo, protože jsem před tím držela drsnou pětidenní dietu a o mlíko přišla úplně)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
24.2.11 14:30

Potřebuji odstavit ze zdrav.důvodů - potřebuji brát silnější prášky na křečové žíly. Navíc mám křeče v nohách už od porodu, těšila jsem se že mi kojení aspoň trošku pomůže snížit velký přírustek váhy (proto mám teď všude na nohách viditelné žíly),dokonce mi moje Mudra řekla že mám odstavit už ve 4.měsíci,ale chtěla jsem aby malá byla kojená min. do půl roku, a vydržela jsem to :-) Jenomže ať kojim jak chci tak mám váhu furt stejnou :-( Kolikrát mám bolesti, že to musím min. 5minut rozchodit. Mudra mi prostě řekla že by mi nejvíce pomohlo snížit váhu. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.2.11 15:10

Aha. Já znám akorát Detralex a ten při kojení nevadí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
24.2.11 15:12

ten mi nepomáhal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.2.11 15:15

Tak doktorka snad ví co dělá :nevim: Možná bych zkusila začít i s mrkvičkou a mlíko holt dávala po menších dávkách častěji a časem se to třeba srovná? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
27.2.12 12:26

Ahoj maminky :mavam: potřebovala bych od vás zkušených poradit :) naší Kristýnce bude 8.3. 6 měsíců a již týden zkoušíme dávat zeleninu,která jí chutná :) ještě,ale nedostává plnou dávku,ale jen pár lžiček a pak dokojím.Kojená je plně od narození a už bych chtěla postupně začít odstavovat a hlavně v noci to kojím tak 2× někdy 3× 8o Myslíte,že můžu začít zkoušet dát nějaké UM :?: když jí teď učím na zeleninu,víte,aby toho nebylo moc najednou :think: A můžete nějaké UM doporučit od narozeni jí trápý prdíky :( Mockrát děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.12 12:56

UM Ti nezaručí její spaní celou noc. Postupně přidávej příkrmy a k tomu koj, dokud to jde. 3× v noci není nic tak strašného. UM Ti může problémy s jejím bříškem jenom přidělat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
27.2.12 13:42

Pokud ti v noci špatně spí, zkusila bych třeba kaši, ale až nahradíš celou zeleninovou dávku. Ale samozřejmě ti to nezaručí že bude spát celou noc, ale zkusit to můžeš. Kolem toho půl roka už se ty mimča budí třeba i ze zvyku, zkusila bych v noci třeba nabídnout i čajík. Pokud jde o UM mám dobré zkušenosti s Nutrilonem. A přibírá malá dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
27.2.12 13:55

já začínám také odstavovat, ale UM budu dávat, až nebudu kojit
raději bych dávala víc ty příkrmy
kluk má skoro 9měs. po koupání do rána kojím, pak dám ovoce, dál maso nebo nějakou omáčku a pak bobika a po koupání zase kojím
doufám, že ho na roce už kojit nebudu :lol: už mi to je dost nepříjemné mám návaly a nepříjemné pocity
jinak i myslím, že nutrilon je nejlepší
mě se kluk na 6 měs. taky budil 2× za noc a to sem přikrmovala od 4 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
27.2.12 14:02
Petrlis píše:
Pokud ti v noci špatně spí, zkusila bych třeba kaši, ale až nahradíš celou zeleninovou dávku. Ale samozřejmě ti to nezaručí že bude spát celou noc, ale zkusit to můžeš. Kolem toho půl roka už se ty mimča budí třeba i ze zvyku, zkusila bych v noci třeba nabídnout i čajík. Pokud jde o UM mám dobré zkušenosti s Nutrilonem. A přibírá malá dobře?

Ahoj :mavam: malá přibírá výborně má skoro 9kg a 72cm :lol: Tak zkusím nabídnout ten čajík ten má ráda :) Vím,že nemusí spinkat celou noc já jen aby si na to UM pomalu zvykala,tak jsem myslela,že bych jí ho dávala 1 denně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
27.2.12 14:04
GAZOLDA píše:
já začínám také odstavovat, ale UM budu dávat, až nebudu kojit
raději bych dávala víc ty příkrmy
kluk má skoro 9měs. po koupání do rána kojím, pak dám ovoce, dál maso nebo nějakou omáčku a pak bobika a po koupání zase kojím
doufám, že ho na roce už kojit nebudu :lol: už mi to je dost nepříjemné mám návaly a nepříjemné pocity
jinak i myslím, že nutrilon je nejlepší
mě se kluk na 6 měs. taky budil 2× za noc a to sem přikrmovala od 4 měs.

Ahoj :mavam: taky bych do roka chtěla to kojení ukončit :) všude píšou a i naše Dr. říkala,že nejdůležitější je kojení do 6 měsíců :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
27.2.12 14:08

Tím že to zkusíš nic nezkazíš, ale neboj ona si pak rychle zvykne na UM, když bude muset. Ale když bys měla dost svého mléka tak by na to UM nemuselo ani dojít. Takhle to měla kamarádka, její 2 děti nikdy nepoznaly UM, protože se jí podařilo kojit do 1 a půl roku a pak už dávala převařený plnotučný mléko. Jak se jí to povedlo nechápu. Naší malej je 7 měsícu a vidím to z kojením tak na měsíc a mléko prostě nebude. Už kojím jen 2 krát denně. s příkrmama prostě začalo hodně ubývat. Ale co někdo nekojí vůbec a taky si z toho hlavu nedělá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
27.2.12 14:28
Petrlis píše:
Tím že to zkusíš nic nezkazíš, ale neboj ona si pak rychle zvykne na UM, když bude muset. Ale když bys měla dost svého mléka tak by na to UM nemuselo ani dojít. Takhle to měla kamarádka, její 2 děti nikdy nepoznaly UM, protože se jí podařilo kojit do 1 a půl roku a pak už dávala převařený plnotučný mléko. Jak se jí to povedlo nechápu. Naší malej je 7 měsícu a vidím to z kojením tak na měsíc a mléko prostě nebude. Už kojím jen 2 krát denně. s příkrmama prostě začalo hodně ubývat. Ale co někdo nekojí vůbec a taky si z toho hlavu nedělá :D

No uvidím,za 14 dní jdeme k Dr,tak se jí zeptám na její názor :lol: ale opravdu bych do dosažení jednoho roka chtěla s kojením přestat :) myslím si,když jí dám jednou denně UM a bude na něj zvyklá,tak kdyby náhodou mlíčko došlo tak by tu zkušenost s UM měla a nebyl by to pro ní takovej šok ne :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
27.2.12 14:51

Naší malej moje mléko ve 4,5 měsících přestalo stačit tak jsem ji musela začít přikrmovat tím nutrilonem aby přibýrala,a flašku mi vzala hned na poprvé. Oni ty mléka jsou všechny chutí podobná mateřskému, takže bych neměla strach že jí nebudou chutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová