Jedno prso větší - jak kojit?

323
25.2.11 08:42

Jedno prso větší - jak kojit?

Ahoj maminky,
prosím o radu. Máme týden po porodu a trochu bojujeme s kojením. Mléka mám dost, ale jedno prso je větší, i když je „vypité“. Plné je větší tak o číslo :-) Snažíme se kojit střídavě jednou L, jednou P, aby se pravé prso taky nastartovalo. Akorát že levé je mezitím tvrdé jako kámen, teče a pořád se nějak nechce umírnit (snažím se ho aspoň v mezičase rozmasírovat olejem, aby trochu změklo). Potřebuje to čas nebo mám prostě větší žlázu a nic se s tím nedá dělat? Logicky by snad mělo přestat tvořit tolik mléka, když ho nevypijeme, ne? Taky mám strach, aby to nezpůsobilo nějaký zánět nebo něco :( Díky moc za rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
25.2.11 08:49

Týden je hrozně málo na nějakou úpravu tvorby mléka, to tak po šestinedělí…
Klidně bych odstříkala to tvrdé prso, třeba jen rukou do úlevy nad umyvadlem - nebo ve sprše… ať fakt nemáš zánět. Teď ty prsa jednou na plný výkon a trocha odstříkání nebude vadit - jakože to nezpůsobí ještě větší tvorbu mlíka.
Postupně by se to mělo upravit.
Taky jsem měla každé jinak velké, nejšíleněji vypadalo, když zrovna to menší bylo i vypité=)
(po kojení zas vypadají normálně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
25.2.11 10:01

:-D To máš dobré,že je to jedno prso vědčí jen o číslo,já mám to pravé vědčí tak o dvě čísla.No,snažím se dávat pít více s toho co je menší,ale stejně to moc nepomáhá,navíc když je maloch unavený,nebaví ho z menšího prsa tahat,asi to i hůř teče,že se musí víc namáhat,nevím jak,ale pozná pravou a levou stranu již při přikládaní a protestuje.

A jak psala Pipet,nejhorší je,když je to menší vypité.Ale to se urovná,jak jsem odstavila první dceru,tak jsem měla zase stejně velké.

• Citovat
  • Upravit
16077
25.2.11 10:59

Ahoj, taky jsem měla jedno větší.. Snažila jsem se kojit z obou stejně, z toho většího šlo asi víc mlíka,ale o moc ne.. kojila jsem do roka a půl z obou, malá pila z obou bez problémů, i když ze začátku měla raději to větší.. teď dva měsíce nekojím a prsa se docela srovnávají na stejnou velikost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
25.2.11 11:14

ahoj já měla od puberty jedno prso větší než druhé. U dcery jsem měla zpočátku velké problémy u kojení, viditelně z něj chtěla méně pít (z toho menšího). Přikládala jsem ji častěji, ale stejně vždycky pila z většího…když pak nastal čas menšího, musela se dopít z většího… kojila jsem takto asi do roka a půl… pak se dcera ze dne na den sama odstavila. U syna jsem si to chtěla hlídat, nechala jsem ho poprvé přiložit k tomu menšímu. Jelikož jsem byla ještě trošku rozkojená, šlo to od začátku hladce, ale po 3t se opakovala situace úplně stejně… a úplně stejně snad na den se odstavil. U mě to tak prostě s těmi prsy bylo… netvrdím, že u tebe bude, ale zkoušej přikládat, ať se ti tam mlíčko dělá. Nicméně kdyby to prostě nešlo - některé děti a je jich myslím dost, preferují výrazně jedno prso před druhým a to mohou být stejné velikosti i tvaru - tak se zbytečně nestresuj… jde to i s jedním ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
25.2.11 14:30

Ahoj, tak teď jsem to řešila i s naší laktační poradkyní, protože když na sebe kouknu do zrcadla, tak mě vezou. Říkala, že se to stává hodně často, že prsa jsou normálně asymetrická (i když to na první pohled nemusí být hned patrné) a většinou to co je větší, tak dětem vyhovuje a to menší bojkotují a proto se i méně nalévá. Nejčastěji mají rádi to levé prso, protože tam slyší tlukot srdce. Rada zněla přikládat a přikládat a kojit vždy jen z jednoho prsa. Bohužel naše malá se zasytí jen z toho levého a u pravého brzo vytráví nebo je víc neklidná. Prý se nemám zneklidňovat a pokud by to pravé přece jenom odmítala, je prý spousta maminek co nakonec kojí jen z jednoho a klidně i 3 roky 8-o . No to mě teda spíš vyděsilo. Nějak si nedokážu představit, že kojím ještě ve 3 letech a jedno prsou mi poleze z podprsenky a druhé se tam bude ztrácet :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
2.8.11 13:49

poraďte

AHOJ MAMINY :kytka: :kytka: JA MAM MESICNI HOLCICKU TAKE KOJIM JEDNO PRSO JE VELIKOST B DRUHÉ D PROBLEM ALE JE ZE JA MAM VICE MLEKA V MENSIM PRSU TOMU DOCELA NEROZUMIM! :nevim: :nevim: CO MAM DELAT TAKE TO VYPADA STRASNE!!PORADTE PROSIM NEKDO DEKUJI:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
2.8.11 18:48

Ahojky,já mám jedno taky o poznání větší,je pravda,že před těhotenstvím jsem to tak neměla,že tak mám od kojení,kdy se ten rozdíl patřičně zvětšil,ale nijak zvlášt nás to u kojení neomezovalo,kojila jsem z obou stejně,dnes mi stačí normální podprsenka ve velikosti většího prsu a do druhého košíčku si většinou dávám prsní vložku a problém je vyřešen…Trápilo mě to stejně jako vás,ale dnes,po 6ti letech už to neřeším a můj manžel naštěstí taky ne a líbím se mu i se všemi vadami,které mé tělo skrývá:-)Holky,netrapte se tím,všechno se dá řešit a bude to OK…Držím palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2124
2.8.11 18:58

Ahoj holky, já mám také o číslo jiná prsa od puberty (docela velký psychický blok). No teď jsem těhule a ty prsa se liší o 2 velikosti. To jsem zvědavá, jak budu vypadat při a po kojení… :think: no ale je mi to teď jedno, manža je skvělý a těšíme se na vytoužené miminko :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
2.8.11 20:11
RůžaP píše:
Ahoj holky, já mám také o číslo jiná prsa od puberty (docela velký psychický blok). No teď jsem těhule a ty prsa se liší o 2 velikosti. To jsem zvědavá, jak budu vypadat při a po kojení… :think: no ale je mi to teď jedno, manža je skvělý a těšíme se na vytoužené miminko :dance:
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna