Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Rozmary můj kluk taky nechtěl flašku,bylo to šílený.Řval jak peklo a prostě až měl fakt hlad tak pořádně si to chytnul a tahal
Ale bylo to fakt nervy
U nás mě přišlo,že si to neuměl chytit prostě,měl i problémy chytit dudák.
No jsme na tom stejně,dudlíka nechce od mala,tak jí na něj neučím,ale s tou flaškou to fakt bude asi boj
Jednou mi z ní vypila MM,zkoušela jsem kolik vypije,jenže pak mi celou noc řvala,protože z toho neumí pít a narvala se vzduchem,od tý doby ani nepotáhla ![]()
Já myslím že to bude chtít pevný nervy a ona se naučí,nic jiného ji asi nezbyde
Mám to zažitý.Dva,tři dny to byl děs ale pak se kluk chytnul i na dudák.Jsou mu 3 roky a občas si vzpomene že chce dudat
Ale já mu ho nedám ![]()
Rozmary já narazila na tuhle flašku http://www.medela.cz/…ty/calma.php
nemám ji teda vyzkoušenou, ale nevypadá špatně ![]()
Mě malá taky nechtěla dudlík od mala. Teď je jí 5,5m a postupně odstavuji, vyzkoušela jsem všelijaké savičky,žádnou nechtěla krom NUK-má tvarovanou savičku.
jj my teda občas používáme nuk a vezme mi ji. Jiné fůašky nechce.
Ahoj, zkus od firmy Medela, lahvičku s názvem Calma. Je speciálně pro kojené děti. Mám jí doma, protože s malým docela bojujeme při kojení a jsem fakt spokojená. Ostatní savičky atd nechtěl ani vidět.
Mně by spíš zajímalo, jak se pozná, že skutečně dochází mlíko
Já bych to asi ještě nevzdávala a spíš se snažila laktaci zvýšit.
Myslím si že už ho nemám tolik,přes noc už nemám prsa skoro vůbec nalitý(po čtyřech hodinách spánku)a přes den krmím každou hodinu a půl,nebo po dvou,je to náročný,pomalu nikam nemůžu vycestovat,furt musim tahat prso
už to trvá asi týden a intervaly se zkracujou,možná je to tím že malá má teď často teploty a má větší potřebu pít,určitě to ještě nevzdávám,jen mě zajímá jak bych měla postupovat až opravdu dojde
Taky bych se potřebovala vyspat,už usínáme až kolem půl jedné v noci,ve tři vstáváme,přes den taky nespí a když vydrží přes noc čtyři hodiny je to sláva,mám ještě jednu cácorku a už jsem opravdu unavená ![]()
rozmary, píšeš, že je malé pět měsíců. To už se prsa nalévat nemusejí, ale je fakt možné, že už mlíčko úplně nestačí. Prvorozený byl teda od malička hroznej a pil pořád, snad každé dvě hodiny, ve dne v noci, ale prospíval, tak jsem to neřešila, ale pak v pět a půl měsíci začla dávat mrkvičku a pomohlo to. Krásně papal (zato teď furt s jídlem zlobí
), takže bylo vidět, že už mu spíš jako takové mlíčko nestačí, než že bych ho měla málo
Takže jsem holt opatrně začala se zeleninovýma příkrmama a vesele kojila dál. Tak to možmá zkus probrat s doktorkou a ušetřila by sis trápení ![]()
Doktor by mě nutil do UM,už to na mě zkoušel,protože teď malá míň přibrala,no bodejť ne byla nachcípaná jako pes,tomu bych se co nejdýl chtěla vyhnout,tak možná zkusím nejdřív tu mrkvičku
A kolik tý mrkve si dávala na poprvé?
My už máme mrkvičku za sebou,vypadalo to že jí i chutnala,i když mrkev měla všude
.Začali jsme tak dvěma lžičkami,pak jsem přidala brambor,pak brokolici a dneska budem papat cuketu.Myslim,že teď už tak těch 6 lžiček sní,ale stejně musim dokojit.
Zezačátku zpapají pár lžiček. Já vždycky otevřela skleničku, něco snědl, stejnou dávku jsem mu nechala na další den a zbytek zamrazila. Potřech dnech jsem přidala něco dalšího a tak furt dokolečka. Na ten úplný začátek prodávají malinké skleničky, tak se to nedá splést
A přeju, aby to pomohlo. Některým dětem prostě pak už výživově mlíčko nestačí a některým stačí třeba i osm měsíců (případ kamarádky, její holčička odmítala příkrmy až do devátého měsíce, takže byla jen kojená).
nám i z Aventu malá polykala vzduch,pak jsme pořídili MAM a je výborná,má dole takové otevíratelné dno,které je tak přizpůsobené,aby dítě nepolykalovzduch a je to fakt paráda ![]()
Ahoj,malé je 5 měsíců a mě pomalu dochází MM,začínám si lámat hlavu co jí nabídnu,když flašku odmítá,přeci jí nemůžu krmit stříkačkou
A hrníček s cucáčkem ještě nezvládne
Mám snad všechny druhy saviček,prostě to za žádnou cenu nevezme do pusy