Nutrilon HA x Nutrilon Extra

888
28.2.11 08:51

Nutrilon ha x nutrilon extra

Dobrý den,potřebovala bych poradit malý je od dvou měsíců plně na um na radu dr.jsme koupili nutrilon ha ze začátku to bylo v pohode malymu to stacilo.Ted posledni dobou byl vzdy tak po dvou hodinách hladovy plakal a chtel uz mleko ale dr.rekla,ze musi vydrzet minimalne ty tri hodiny.Tak jsem si rekla ze mu koupim nutrilon extra na zasyceni,ma ho od vcerejska a zda se mi to lepsi.v rodine me ani protele nejsou zadne alergie,jen ja mam na med.do kdy se muze projevit nejaká alergie nebo reakce?dr.mi nebyla schopna rict proc musime mit ha,jen rekla to musite jeste mesic vydrzet do prikrmu.Ale to uz vydrzet neslo maly byl opravdu hladovy.diky moc za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
509
28.2.11 11:17

Ahoj neporadim ti s HA ale jen sem chtěla řict že Nutrilon extra mam taky,ale že by po něm mala nak dyl vydržela to se řict neda,hlad ma po 2,5 až3 hodinach..a když jsem se ptala doktorky v čem je to vubec extra,tak mě řekla že to ma větši energetickou hodnotu,a to ty děti vubec nepotřebujou..a že mam davat klasickou jedničku.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
28.2.11 11:28

Ahoj, s HA taky neporadím… Ale co jsem četla, tak se ten Nutrilon Extra nemá dávat celý den, ale jen na noc. Já ho zkoušela na nejstarší dceři, nefungoval :-?
Jinak děti na UM se mi dost často hlásily na jídlo dřív než za ty předepsané 3 hod, normálně jsem jim dávala najíst dřív, ono je sice hezké říct, že 3 hod na UM musí vydržet, ale vysvětluj to tomu řvoucímu prckovi :nevim:
Ještě mě napadá - větší množství UM by malý třeba nevypil, že by ho to víc zasytilo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
28.2.11 12:03

Ahoj, a ja bych zase neco rekla k tomu HA, ale ne k Nutrilonu - ten nepouzivam.
Pises, ze nemate zadnou alergii, jen ty na med. To ale znamena, ze alergickou predispozici na alergii MATE! Proto ti doktorka, mimo jine to HA napsala (A nechapu, jakto, ze ti to nebyla schopna vysvetlit). Tim, ze je miminko tak male + ta tvoje alergie, tak je jasne, ze jste dostaly HA. To se v techto pripadech dava jako prevence casneho rozvoje alergie. Pokud si mu uz ale dala to Extra (predpoklam, ze to je normalni mleko), tak tim si „narusila“ tu ochranu, co by melo zajistit HA, tzn. strevni mikrofloru mimca. Ted by to melo byt tak, ze pokud mimi bude mit nejakou alergii na mleko, muze se objevit kdykoliv a v jakekoliv forme. Ale bohuzel se rika, ze se muze objevit az po nekolika dnech, tydnech. Neznamena to, ze mu vyskacou pupinky pulhodiny pote, co vypil „normalni“ UM. Pokud se alergie na mleko projevit nema, tak se neprojevi ani po tom Extra. Ale!!! Typ alergie se nedědí, dědí se jen alergie jako taková. Takze ona se nemusi ukazat u mimi alergie na med (po tobe), ani alergie na mleko, ale treba uplne jina, uplne odlisna… Dava to alespon trochu smysl?! Jo a jinak ja bych se urcite vratila k tomu HA. I kdyz uz to asi nebude mit ty 100% ucinky, jako by to melo bez toho preruseni, tak bych rekla, ze je to minimalne mene zatezujici pro tak maly organizmus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
30.6.13 11:39

@Luciště Ahoj, narazila jsem na tuhle diskuzi, mám dotaz, ohledně nutrilonu HA - má smysl ho malému dávat když v podstatě částečně ještě kojím?
Malje má 2,5 měsíce, na půl kojím a na půl po poradě s dr dávám nutrilon - důvod, že mám málo mlíka a malému to nestačí, a byl pořád hladový a nepřibíral…
Jde mi o to že tedy není plně na um Ha takže mě napadlo, že by teda ta ochrana taky asi nebyla 100%?
Doplním, že přítel alergig není a u mě se projevily alergie až po vážné události, která se stala v roce 2007 - anafylaktický šok po očkování proti klíšťové encefalitidě - rozhodilo a zničilomi to imunitu totálně, alergie sem měla na vše - potraviny, konzervanty, plísně, roztoči, srst, prach, pily, kosmetika, parfémy… ale už zhruba rok se vše vrací do normálu a většina alergií už vymyzela, zatím ještě mám slabší alergii na pily - ale není to žádna hrůza a trošku silnější na psí srst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová