Bolestivé tvrdnutí bříška v 33tt

19.4.16 09:03

Bolestivé tvrdnutí bříška v 33tt

Zdravím těhulky ;).Jsem v 33 týdnu těhotenství a mám takový dotaz ohledně tvrdnutí bříška. Bříško mi tvrdne už delší dobu(magnesium mi predepsano z gyn. nebylo, beru ho jen jak mam problémy ), ale poslední dobou mi tvrdne dost často a hlavně je to bolestivé. Bolest mi jde do celého spodku a někdy i zad. Včera po pohlavním styku jsem napočítala cca 30 tvrdnutí do 1 hodiny. Nejdřív po minutě, potom v delších časových intervalech a pak to naštěstí přestalo.. Podotýkám bolestivých… Nevěděli jsme jestli někam jet nebo počkat. Začala jsem si číst na internetu nějaké diskuze a spoustu maminek psalo, že jim tvrdne i víckrát, berou na to magnesium a v „pohodě“… Mám 3letou dcerku, která mi zrovna spala doma v pokojíčku a nechtěla sem nijak plašit. Šla jsem si dát teplou sprchu, pak nohy nahoru apod.. Pak to nějak přestalo a ja usnula. Hned (dnes) ráno jsem zavolala sestřičce na gynekologii, která mi řekla( pro mě novinku ),že sex v tomhle stupni těhotenství je napováženou v podstatě co jsem jako čekala a, že už mi snad dávali magnesium minule a měla bych bejt klidnější, uklidnit se sexem, že to už není jako normální v tomhle stupni těhotenství, že by mě teda stejně postala tam, kde jsem sepisovala porodopis, takže jako jestli chci přijít tak ať jako přijdu no apod..Jinak mi řekla, že bolestivý to prý byt nemá (což jsem si mohla myslet)a na moji otázku co mám tedy dělat v podstatě neodpověděla..Takový řeči, že si ted přijdu jak, kdybych porusila nejakej zákon slušnosti :oops: :think: :roll:..přitom sem si hodně četla jak v knížce tak na netu a o sexu na konci těhotenství nic špatného nepíšou ba naopak :nevim: :think:.Navíc minule mi nikdo nic nepsal.. Dr. mi max na poslední kontrole řekl, že pokud mi tvrdne bříško, muzu brát magnesium 2 ráno a 2 večer, že to některé těhotné berou a jsou po tom uvolněné. Já mu řekla, že mi to přijde zbytečný a on nic. Vše bylo v pohodě, žádný problémy nic. Tak nevím jestli sestřička špatně vstávala, každopádně moje otázka zní, zda máte takovou zkušenost? Jak často vám tvrdne bříško? Zda to bolí apod..? Nevím teď co dělat. Zda brát magnesium nebo někam jet.. Bříško mě tak nějak pobolívá a teď ani nevim jestli z toho co mi řekla sestra a nebo, že mam mít opravdu strach :-/. S přítelem jsme od včera vyplašený a on má akorát výčitky :(.. Nijak spolu často nesexujem a navíc si dáváme pozor :roll: :nevim:… No takže děkuji předem za odpovědi a rady těhulky!!! :hug: :kytka:

Příspěvek upraven 19.04.16 v 09:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
576
19.4.16 09:15

Strach mít nemusíš 7 týdnů do porodu už jde, ale toho bych se nebála. Magnesium bych určitě nasadila, dělohy se připravuje a někdy to bolestivé je. No a sexem v tomto stádiu si porod můžeš vyvolat, na to opatrně. No a aby toho nebylo málo, teplá sprcha nebo vana taky není ideální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.4.16 09:16

Ano tvrdne a boli. Beru magnesium. A sestra ma pravdu - tobe tvrdne bricho, tak proste vynechte sex. To je přeci jasne, ze to tomu moc nepřidá. Navíc dr ti poradil magnezium užívat a tys mu řekla, ze je to zbytečné :nevim: tak moc nevim, co od nej cekas. Jinak to chce hodne odpočívat, podložit nohy, spat na levém boku, dlouho nestat a netahat težké veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
19.4.16 09:17

Tak mě sem tam taky bříško zatvrdne, jsem teď 34tt, ale není to nějak extra často takže magnésko neberu, co se týče té bolestivosti, tak občas mě u toho zatvrdnutí jakoby píchne v podbřísku, je to nepříjemné ale není to vyloženě nějak hodně bolestivé, že bych kvůli tomu musela třeba přestat něco dělat…a co se týče sexu, tak sperma má v sobě jakousi látku, která urychluje dozrávání a otvírání děložního hrdla, proto se na konci těhotenství doporučuje hodně sexovat, může to vyvolat porod…ale jako pokud nejsi nějak riziková, nemáš předpoklad předčasného porodu, tak ti sex nijak neublíží, akorát může podráždit děložní hrdlo, občas se mi taky stane, že po sexu mě bolí podbříšek, to je tím že už je to tam všechno hodně prokrvené a prostě hodně citlivé…jinak my normálně sexujem, naopak jsme zvýšili intenzitu, minule jsem přenášela, tak doufám že mi to třeba trochu pomůže :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
19.4.16 09:28

@adriana99333 zkusila bych ten horcik, klidne i 6 tablet denne a nekdy kolem 37-38 bych ho vysadila. Ja beru magnezko v tomto tehu od zacatku, mam drazdivejsi delohu a vysoke davky horciku mi delaji jen dobre. Se synem jsem brala horcik snad uz od 20 tydne a bricho mi tvrdlo i pres to, klidne i 20-30× denne. Ale nast sti jsem to doklepala do konce. Ted jsem teprv v 17 tydnu a nejradsi bych to cele zaspala a probudila se az na konci srpna, to uz bude bezpecna doba na pripadny porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.16 09:37

Tichošlápek

Tak mi spolu samozřejmě nespali, když mě to bolelo nebo mi to bříško tvrdlo 8o to nejsme blázni. A kdyby jsme věděli, že se to nemá tak na to ani jeden nepomyslíme. Nikde jsem nečetla, že by se měl vynechat sex, když tvrdne bříško :think:. A doktor mi ho jen poradil, že ho muzu brát. Tak často mi netvrdlo a nebolelo nijak hodně. Tak proto mi to přišlo zbytečné. Poslední dobou mě to bříško vic trápí a co čtu tak je to v podstatě normální jak se vše připravuje k porodu :roll:… Jinak děkuju za odpovědi :kytka: teď budu jen čekat co bude.Sex už je u nás tabu :zed: :roll:.. A budu odpočívat, ale s 3letou dcerkou to jde celkem špatně :lol: i když je zlatá :srdce:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.16 09:42

No já se snažím teď uklidnit :lol: sestra mě totálně vyplašila a přijdu si fakt jak blb :zed: hlavně, že si furt něco čtu, abych předešla všemu možnýmu a teď tohle :zed: :oops: snad bude vše v poho a malej tam ještě chvilku vydrží :(..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.4.16 10:15

@adriana99333 ja to chápu - mam 19 měsíčního kluka a na rizikovem jsem uz několik mesicu. Je to na palici, ale zvládneme to. Jinak se divím, ze ti dr o tom sexu neřekl - to byla jedna z prvních rad, co jsem dostala, kdyz jsem se zmínila, ze mi tvrdne bricho. Uvidíš jak bude vypadat čípek na dalsi kontrole. Jinak to magnezium bych zkusila a neboj, uz jsi daleko - malý bude ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.16 10:35

Tichošlápek

Děkuji :kytka: :hug: Já byla v prvním těhu na rizikovým a nechci to už opakovat. Dr. mi nic o sexu neříkal :( což teda nechápu, ale tak už se hold stalo :oops: To mě mrzí, držím všechny palce co mám ať jste v pořádku a brzy doma :andel: :srdce:..My to doufám taky dotáhneme až na konec 9 měsíce :roll: Mrzí mě teď, že kvůli takový chvilkový hlouposti :oops: se budu bát co bude dál. Měl mi to doktor říct :zed: další kontrolu mám až příští týden :zed: a přítel ještě k tomu zítra odjíždí na dva dny pryč tak se budu modlit at je vše v poho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí