Vyšetření ve 12. těhotenském týdnu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
32
18.4.16 13:12

Vyšetření ve 12 tt

Mám otázečku, za 3 týdnu mám jít na vyšetření kvůli možným vrozeným vývojovým vadám, hned po něm mě čeká konzultace skrz genetiku. Jakoupak máte zkušenost Vy? Zda si něco dopředu připravit? Jaký je celkový průběh? Informovat se? Děkuji za odpověď.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
623
18.4.16 13:22

@MariMK V 11 tt jsem byla na odběru krve a ve 12 tt na ultrazvuku. Byl to pro nás nádherný zážitek, byl se mnou manžel i dcery. Na ultrazvuku nám MUDr. vše popisoval, pak mi ještě změřili tlak a potom už jsem se dozvěděla celkové výsledky. Zpráva byla písemně a ještě ústně sdělena lékařem. Pro dcery to prý byl jeden z nejkrásnějších zážitků, když viděly to malé miminečko. Jsem moc ráda, že jsme tam byli celá rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
18.4.16 13:23

Většinou se okolo 10tt odebírá krev a ve 12tt se dělá ultrazvuk, z hodnot z krve a ultrazvuku se pak vyhodnotí riziko Downova, Edwardsova a Patauova syndromu ve formátu 1:x. Např. 1:1000, což znamená, že jedna žena z tisíce se stejnými výsledky bude mít miminko postižené daným syndromem a 999 budou mít dítě bez tohoto syndromu. Na základě tohoto vyšetření se pak buď doporučí další nebo ne. Připravovat se není na co. Další screening vrozených vývojových vad je okolo 20tt, kde se na ultrazvuku prohlíží jednotlivé orgány, jestli vypadají, jak mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
18.4.16 13:24

Když jsme byli na genetice my, tak chtěla doktorka vědět osobní a rodinnou anamnézu až k babičkám. Takže si asi v klidu doma sepiš, kdo má jakou nemoc, kdo na co umřel. Ať tam pak ve stresu něco nezapomeneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
18.4.16 13:25

Já tam mám jít právě ve 12 tt. Tak jen nevím, co od toho čekat. Děkuji :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
18.4.16 13:39

Akorát mi vzali krev, doktor mi udělal ultrazvuk, trochu k tomu povídal, odpovídal na dotazy, řekl že to vypadá dobře a pro výsledky si mám zavolat za týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
18.4.16 13:50

Je dobrý si připravit rodinou anamnezu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
18.4.16 13:53

@MariMK A z jakého důvodu máš jít na genetiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
18.4.16 14:27

Vzali mi krev, udelali ultrazvuk kde mi doktor vse popisoval a vysvetloval.. Samotny ultrazvuk trval asi 20minit.. na výsledky jsem si volala za 14dni. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
18.4.16 15:23

@j.a.n.i1 Otehotnela jsem skrz HA, i když hned po tom, co mi vyšel pozitivní test, jsem ji vysadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
18.4.16 15:24

@střepina Tak držím palečky.. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzaniee
18.4.16 17:30

Já mám s tímto vyšetřením velice dobrou zkušenost :). Sestřička u mojí dr.mi vzala krev a poté jí poslali do poradny, kde jsme si jeli s přítelem pro výsledky. Tam nás přijal doktor, zeptal se nás, jestli máme v rodině někoho, kdo je nějak vážněji nemocný nebo postižený, poté mi udělal UTZ, kdy nám vše podrobně popsal a vysvětlil a vytiskl nám ještě písemnou zprávu se všemi informacemi. Vidět poprvé prcka na UTZ byl neskutečný zážitek jak pro mě, tak pro přítele :srdce:.Teď už máme doma 3 týdenní štěstí :kytka: Držím palečky, ať ti vše dobře dopadne a máš bezproblémové těhotenství :mavam:

• Citovat
  • Upravit
32
19.4.16 12:07

@Zuzaniee Jé.. to je milá zprávička.. :kytka: Děkuju za info.. doufám, že bude vše v pořádku, tak jak má být. Tak to gratuluji :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí