Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No příjemné to neni, vysetreni na gynde je příjemnější. Vyloženě bolet by to nemělo a urcite by potom nemely byt žádné následky, abys pak musela byt nekolik dní doma. Záleží jak chytnes šikovnou sestru.
Ne, neboj, jen to trochu píchne, maximálně je to trochu nepříjemný
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit od někoho, kdo s tím má zkušenosti. Mám jít na urologii skrz opakující se záněty močáku ( třeba i 5krát do měsíce) a sestřička mi říkala, že mě bude cévkovat. Absolutně nevím co od toho čekat, jestli to bolí? Je to něco podobného jako vyšetření na gyndě? Mám z toho docela strach, protože někde v diskuzích psaly holky, že je to bolelo i pár dní při močení. Já potřebuju fungovat a nemůžu si dovolit být doma zase s tím, že mě to bolí.
Cevkovani se neboj, to temer necitis. Pokud ale bys mela podstoupit cystoskopii, tak pri te se nezavadi cevka, ale sirsi trubicka, a to citit je. Ale neboli to, neboj. Jen to je neprirozene, proti smeru.
@cecetka píše:
Cevkovani se neboj, to temer necitis. Pokud ale bys mela podstoupit cystoskopii, tak pri te se nezavadi cevka, ale sirsi trubicka, a to citit je. Ale neboli to, neboj. Jen to je neprirozene, proti smeru.
Tyjo, já necítila nic ani při cystoskopii, ale mám dojem, že dávají nějaký znecitlivující gel.
Já mám dneska zrovna za sebou první cévkování v životě a klepu se z toho celé odpoledne
Bolelo to…sice ne, že by to byla velká bolest, ale zato si ji tělo tak nějak pamatuje a jakmile na to jen letmo vzpomenu, brní mě celý spodek. Pak mě tedy i několikrát pálilo močení. Můj šálek kávy se z toho tedy nestane ![]()
Mně to bolí naprosto strašně. Ale mam taky potize s mocakem. Predstava, ze mam jit na cystoskopii, tak jedine v narkóze…Ale jak říkám. Mám to tam dole po několika zánětech citlivý a teda nejsem žádnej cimprlich. Bolesti jsem si uz v zivote uzila dost.
Děkuju moc holky! Aspoň trochu jste mě uklidnily
Snad to přežiju
Mne teda cévkovali před císařem a bylo to horší než celej císař pro mně. Prostě to zavádění bolelo jak sviňa, pak už ne, pak už jen nepříjemný pocit že tam je něco cizího. Ale třeba mám jen citlivější močák. I po vyndání jsem to jakoby pořád cítila několik dní, ale nebyla to bolest už.
Já vidím slovo cévkování, a už je mi špatně. Poprvé mi sestra cévkování udělala tak bolestivě, že jsem se dva dny nevycurala jinak než ve sprše s puštěnou vodou víte kam… no teď mám z toho mráz na zadech, když na to vzpomenu. Opravdu jsem u každého čůrání bulela bolestí. Druhé cévkování bylo lepší, ale vzhledem ke špatné zkušenosti, už mám z toho opravdu hrůzu. Ale pozitivní je, že je plno žen, které cévkování absolutně nepocítily, takže se toho nebojte. Já jen asi natrefila na někoho, kdo to neuměl.
Cévkování není skoro cítit, neboj. Cystoskopie je jak kdy. Zažila jsem nepříjemnou, ale i bolestivou.
Ahoj, potřebovala bych poradit od někoho, kdo s tím má zkušenosti. Mám jít na urologii skrz opakující se záněty močáku ( třeba i 5krát do měsíce) a sestřička mi říkala, že mě bude cévkovat. Absolutně nevím co od toho čekat, jestli to bolí? Je to něco podobného jako vyšetření na gyndě? Mám z toho docela strach, protože někde v diskuzích psaly holky, že je to bolelo i pár dní při močení. Já potřebuju fungovat a nemůžu si dovolit být doma zase s tím, že mě to bolí.