Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Neboj, mažou hadičku znecitlivujícím gelem, když se očekává bolest. Ale zase jsem chlap a ženský to mají jednodušší. Příklad: jednou mě mladá začínající sestra holila trísla a až kolem, když jsem viděl rozpaky, tak jsem ho chytil, a řekl jsem že nemusí mít obavy, Obavy jsem měl naopak já, protože se naklonila a já jí viděl až na břicho, reakce byla značná.. Cystoskopii bych vám jako chlapovi nepřál, když je to akutní je tam ten gel, když potřebují kouknout i na prostatu a vzít cytologii, tak vás uspí..
Příspěvek upraven 15.06.20 v 19:28
Mně cevkovali 2× v průběhu porodu (kontrakci) a bolelo to hrozně
Nebolelo. Ale každý má prach bolestivosti přece někde jinde..
@veria píše:
Mne teda cévkovali před císařem a bylo to horší než celej císař pro mně. Prostě to zavádění bolelo jak sviňa, pak už ne, pak už jen nepříjemný pocit že tam je něco cizího. Ale třeba mám jen citlivější močák. I po vyndání jsem to jakoby pořád cítila několik dní, ale nebyla to bolest už.
Hele, to je naprosto presny - taky dodnes rikam, ze to bylo horsi nez cely cisar. Jakmile odeznel ten znecitlivujici gel, tak uz jsem se jen modlila, at uz mi konecne pichnou epidural, at uz to necitim. Pro me to bylo vazne hrozny, jak to palilo. Nicmene pri druhem cisari pri cevkovani uz uplne v pohode a bez neprijemnosti - pry si to telo pamatuje.
Mně to těsně před akutním císařem nebolelo, byla jsem úplně v jiné dimenzi. Vlastně jsem se ani nestačila bát, že budu operovaná. Pak už jsem se těšila, až mi tu hadičku vyndají. Nebolelo to, ale byl to prostě cizí předmět tam, kde normálně není. Vyndavání nebolelo taky.
Když se pokusíš trochu uvolnit tak to bude dobrý, já měla tolik zánětů a tolik cevkovani, že bych to v životě nespočítala
nebolelo to ani když mě cevkovala při zánětů močáku a ledvin
je to jen nepříjemný tlak, ale trvá to nula nula prd a ta trubička je tenká. Vyšetření na gyn je mi nejpříjemnější
ale určitě to nebolí, tak držím palce a hlavně žádný stres
hlavně že přijdou na to jak se zbavit zánětů ![]()
Ja jako tehotna byla na pohotovosti kvuli mocaku a sestra, ze me vycevkuje, ja se hned vystresla, ze jezis co to bude a ona zacala a najednou rika „hotovo“ a ja absolutne nic necitila (a to jsem tam jela se zanetem, takze citlive to jinak bylo, ale primo ten zakrok jsem vuubec necitila). Pak me cevkovali jeste asi 2× jine sestry a taky naprosto bezbolestne.. Chce to se uvolnit a nestresovat ![]()
Kamaradku tedy cevkovali po prvnim porodu, tu to pry bolelo, ale to spis tim, ze to bylo fakt hned po porodu, takze cely bolavy spodek…
Neboj se, urcite to bude ok, treba neprijemne, ale urcite to zvladnes ![]()
Nebolí, pokud se dokážeš uvolnit a nebo nemáš zrovna akutní zánět. Bála jsem se toho jak čert kříže a nakonec skoro nic necítila. Ale mám s tím zkušenosti z druhé strany, tak vím rady od pacientů ![]()
Mě to bolelo, bylo to tak hnusný, že jsem začala omdlévat a ten výkon nebyl dokončen. Mám z toho trauma, po tom mě do večera řezalo při močení. A vrcholem je, že od té doby jsem začala pociťovat náhlé téměř neudržení moči, zadržim to, ale dřív jsem tento pocit neměla. Jako kdyby mi tu močovou trubici zvětšili a už se nevrátila do původního stavu. Za mě tedy ![]()
Mně také zaváděli cévku před císařem. Upřímně, přála jsem si, ať už mě co nejrychleji znecitliví spodek nebo uspí. Bolelo to dost.
Nerada na to vzpomínám.
Mě osobně cévkování nebolelo, úplně příjemný to neni, ale bolest minimální.
Po operaci mě taky cevkovali. Davali na to nějaký znecitlivující gel a nebolelo to. Spíš uleva, že se mi už tak strasne nechce čůrat ![]()
Mně to nijak nebolelo při zavedení, ani při vytažení. Žádné problémy nebyly ani potom na wc. Určitě nikde nic nečti, neboj se ![]()
Tak já mám plno cévkování za sebou.. a i cévku kterou jsem měla přes týden zavedenou..
Upřímne jsem co se týče močáku Hoodne znecitlivela
Nemám to ráda a pokaždé co to zaslechnu mam z toho strach i když vím o co jde. Také jde o to jaká sestra ti to zavadi… Nebolí to!! pálí to a je to dost nepříjemné a max 2× co jdeš na záchod po zavedení ucitis lehké štípání a pak je klid
ale každá to máme jiné..