Bolí mě tělo při kojení

14691
2.11.15 11:28

bolí mě tělo při kojení

Ahoj holky, já vím, že to vypadá divně, jít si pro zdravotnickou radu na e-mimi, ale jenom pro neinformované, co neví, jak to tady chodí. Tady se totiž ví všechno. :D Protože - půl roku kojím, holčička jí s naprostým nadšením, taky už jí táhne na devět kilo, ale mě to nějak vycuclo. Únavu jako hrom jsem už zažehnala, ale teď - bolí mě velké klouby, záda rozcvičím, ale za dva dny je to zpátky. Na pravé ruce bolí předloktí tak, že mám problém dát bochník chleba do kráječe, to je zrovna takový blbý pohyb, na levé ruce mě začalo bolet zápěstí, chodidla - než je ráno rozchodím, tak je to na chodítko, svaly hlavně na nohou, no prostě tak. A to podotýkám, že jsem chodila do posilovny, porod jsem rozbíhala lítáním po kopcích u nás, takže nejsem chudinka co naposled sportovala na základce. Vitamíny jsem brala mamavit, s nulovým výsledkem, beru vápník, déčko, béčko, magnesium, hodně jsem navýšila bílkoviny.
Laktační poradkyně mi řekla, že to není možné, že kojení nic nezpůsobuje, jasně :mrgreen:, magistra v lékárně taky neporadila, už mi zbývají jenom testy na boreliózu nebo tak něco? To jsem teda ještě nebyla :oops: Nebo si jít prohlédnout místní krematorium, že? No blbé vtipy, ale kdo má zkušenosti, kdo má radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2852
2.11.15 11:32

Co zajít k obvoďákovi? může to být nějaký přebytek, nedostatek vitamínů, nebo nějaká nemoc. chtělo by to asi krevní testy, podle nich se pak mohou lékaři dohadovat co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
2.11.15 11:34

@julie74 jsem na tom úplně stejně. Je mi 45,5.Ta 74 za tvým nickem je rok narození? Kojit po 40 není žádná sranda, vydržela jsem to rok, teď už jsem nemohla skoro chodit. V roce jsem ji odstavila, napíchli mi kortikoid s postup. uvolňováním a ten jakž takž zabral.
Jinak při kojení jsem se celou dobu cpala mamavitem a 2 tbl. kalcia denně. Můžeš být i odvápněná z kojení, ale prostě jsi vycucaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
2.11.15 11:35
@smudlinky píše:
Co zajít k obvoďákovi? může to být nějaký přebytek, nedostatek vitamínů, nebo nějaká nemoc. chtělo by to asi krevní testy, podle nich se pak mohou lékaři dohadovat co dál.

no já se na něj vykašlala, když jsem se zbavila té únavy, frajerka, to jsem měla strach, jestli to není něco se štítkou nebo co, ale to jsem vychytala, už se cítím skvěle, tak se mi popravdě moc nechce jít s miminem strávit hezký den do čekárny. Ale jasně, jestli tu na mě neupadne nějaká dobrá rada, vyrazím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
2.11.15 11:37

@julie74 ještě mi teď dělali testy na osteoporozu, nikde nic nenašli, prostě odstavit, jediné řešení. Za mlada když jsem kojila nikdy mě nic nebolelo. Teď to samé co popisuješ ty, kůstky zápěstí, kotníky,1 loket, přidaly se i dlouhé kosti…biochemku mám taky dobrou

Příspěvek upraven 02.11.15 v 11:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
2.11.15 11:39

Podle mě bolest kloubů s kojením nesouvisí. Bolest zad a bolest prsou ano, ale to je asi tak všechno řekla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
2.11.15 11:42

Zkus vapnik a horcik. Taky jsem mela pri kojeni par dni, kdy jsem v noci brecela bolesti, jak me bolely klouby na ruce.Jsem zacala jist misku polotucneho tvarohu s mandlema denne a melo to prekvapive rychly ucinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
2.11.15 12:21
@Jana525 píše:
Zkus vapnik a horcik. Taky jsem mela pri kojeni par dni, kdy jsem v noci brecela bolesti, jak me bolely klouby na ruce.Jsem zacala jist misku polotucneho tvarohu s mandlema denne a melo to prekvapive rychly ucinek.

to obojí jím, teda vápník a hořčík, mléčné výrobky zas tak moc ne, ale sbírám rady, začala jsem jíst víc semínka, přidám mandle, díky

smutná mámo to ne, do odstavení nejdu, já to vychytám, to by byla škoda. Už jsem vychytala takových věcí, proto se moc nehrnu k tomu doktorovi, mám celkem důvěru, že na to přijdu i tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
2.11.15 12:29
@julie74 píše:
to obojí jím, teda vápník a hořčík, mléčné výrobky zas tak moc ne, ale sbírám rady, začala jsem jíst víc semínka, přidám mandle, díkysmutná mámo to ne, do odstavení nejdu, já to vychytám, to by byla škoda. Už jsem vychytala takových věcí, proto se moc nehrnu k tomu doktorovi, mám celkem důvěru, že na to přijdu i tak..

ahoj, kolem roku syna jsem mela podobne problemy, taky me bolely klouby, opravdu jsem pridala vapnik a bolesti prestaly. je pravda, ze to nebyly velke bolesti jak tu popisujete…
me uz pri kojeni odesly dva zuby, ale stale kojim a chci do dvou let syna, coz je jeste tak pres 10mesicu. Vsichni rikaji, at uz s tim prestanu, ze me akorat vysava a nic mu skrz prso nedavam. ja si ale myslim sve…do dvou let chci kojit urcite, takze te zcela chapu…

• Citovat
  • Upravit
14691
2.11.15 12:46
@teckaa píše:
ahoj, kolem roku syna jsem mela podobne problemy, taky me bolely klouby, opravdu jsem pridala vapnik a bolesti prestaly. je pravda, ze to nebyly velke bolesti jak tu popisujete…
me uz pri kojeni odesly dva zuby, ale stale kojim a chci do dvou let syna, coz je jeste tak pres 10mesicu. Vsichni rikaji, at uz s tim prestanu, ze me akorat vysava a nic mu skrz prso nedavam. ja si ale myslim sve…do dvou let chci kojit urcite, takze te zcela chapu…

já mám plán do roka, nebo něco přes, ale uvidíme. jj taky tě chápu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
2.11.15 12:47

No, mně kojení vycuclo tak, že jsem byla vyhublá, vypadali mi vlasy, o ůnavě ani nemluvím… Po odstavení se mi hrozně ulevilo. Takže si myslím, že možné je všechno. I bolest kloubů a laktační poradkyně ať si říká co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85363
2.11.15 12:51

Zasla bych na odbery k obvodakovi. Cetla jsem, ze hodne maminek pri kojeni boli klouby, me bolely obcas taky. Jedine, co mi zjistili, malo decka, tak ho beru a zmizelo to. Ale neznamena to, ze mas stejny problem!! Musi odebrat i CRP, muze se Ti objevovat autoimunitni onemocneni, cokoli. Kojeni je pro telo zaprah. A ty vitaminy se muzou vzajemne rusit, lepsi je pestra strava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85363
2.11.15 12:52

@julie74 jo a LP bych neverila, proste telu neco chybi, neni se cemu divit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
2.11.15 13:21

Kojila jsem do roku, ke konci jsem nemohla pohnout rukou v zápěstí, záda bolela jak střep, vlasy vypadávaly a po ránu jsem chodila jak kačer. Byla jsem i u dr., ale že to chce vitamíny a odpočívat. Hahaha s malým :-))) přestala jsem kojit, začala cvičit a doplnila vitamíny a spravilo se to, sice to trvalo dýl. Jinak ukončování kojení nesouviselo jen s mým bolavým tělem, ale potřebovala jsem očkování a neviděla jsem moc přínos - syn je alergik a atopik. Unavené tělo asi nenabízí dostatek živin, protilátek aj - můj názor, samozřejmě hodně je dáno genetikou
edit - doplnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
2.11.15 15:30

bolesti při kojení

Ahoj všem, kojím 4m a poslední měsíc mám silné bolesti chodidel, nejhorší je to rozchodit v noci, když jdu kojit, svaly na lýtkách a stehnech mám pořád bolavé, jako by zrovna odezněla křeč. Od začátku kojení beru vitamíny pro kojící matky calcium 3×2 tbl, Mg 3×2 tbl. Nic nepomáhá. Někdy se to už nedá vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová