Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý večer, maminky
Mám dotaz… MAlý- 12 týdnu, plně kojený- mi kaká jednou za 2 dny. Dnes už potřetí a ted naposledy jen tu žlutou voudu a v tom sraženiny mléka (co blinká po nějaké době po kojení ). Vypadá to jak míchaná vajíčka. Omlouvám se za tak přesný popis. Nevíte co to je? Trošku mě to děsí
Navíc jsem tam našla ťupku krve - menší jak hlavička od špendlíku…
@Bedulinka Sražené mleko a michala vejce jsou naprosto normální. Krev ne.
@Misujka23 @Svistice krvavá tupka… i to mě má znepokojit? Včera jsme musely dát utratit domácího mazlíka a já měla večer dvojku vína a dneska k obědu smažák. Nemůže to s tím souviset?
A ty sraženinky jsou teď žlutozelené… PArdon za podrobný popis ![]()
Já bych zatím nevyšilovala… Můžeš ubrat mléčné věci u sebe a pár dní čekat.
Jako malá kadila fakt různé věci a vždy přibývala a byla spokojená..
@Bedulinka píše:
@Misujka23 @Svistice krvavá tupka… i to mě má znepokojit? Včera jsme musely dát utratit domácího mazlíka a já měla večer dvojku vína a dneska k obědu smažák. Nemůže to s tím souviset?
Stres ani smažák krev ve stolici miminka nezpůsobí. Pokud kaká co dva dny, tak mohlo dojít při větším tlačení k prasknutí nějaké cévky v konečníku a drobnému zakrvácení. Takže z jednoho výskytu kapky krve bych nedělala kovbojku. Sleduj, co vytvoří v dalších dnech. Pokud by se to opakovalo, bylo tam té krve evidentně víc, dítě by začalo být nevrlé, neprospívalo a pod., tak na to určitě upozorni doktorku. Ale to co popisuješ není nic, kvůli čemu by jsi měla letět na pohotovost nebo být nějak extra nervózní.
Barva i konzistence stolice se i u kojených dětí mění. Od těch míchaných vajec, přes různé odstíny nazelenalé klidně po zlatou hořčici.