Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, potřebuju poradit a trochu povzbudit. Mám doma 7týdenního syna, plně na UM, a 1,5 roční dceru, takže celkem mazec. Syn by měl dle pediatra vypít na každé krmení, problém je, že ale vyypije 60 ml a začne se od lahvičky odtahovat, kroutit, prdí, brečí a flašku nechce vzít do pusy. Ještě do něj obvykle natlačím tak 10-20 ml, takže se cca po 40 min. krmení dostaneme na cca 80 ml na jedno krmení. sAVIČKy JSEM měnila několikrát a pořád stejné. zkoušla jsem i různá mléka a taky stejné. Jsme na sunaru HA, po tom aspoň kaká. Holky poradte, kolik jedly vaše děti v 7 týdnech?? Není těch 80 (někdy když mám štěstí tak jednou denně teda i těch 100 ml) málo?? mám strach, aby nezačal stagnovat s váhou nebo nedej bože ubývat…Navíc krmení 40 minut - není to moc? dcera mi po 20 minutách už leze po hlavě že se jí nevěnuju. Díky moc, jsem s nervama už trošku v kýblu…
80 ml v 7 tydnech? mala mi pila 50-60ml, ale kazde dite je jine, pokud pribira proc to resit?
Obcas vic poslouchej sebe a sve dite a doktora az potom. Trochu selskeho rozumu.
A 40 min. to je fakt silene dlouho cca 20 min. max dceri trvalo to vypit:-)
Příspěvek upraven 28.10.15 v 20:33
Pokud prospiva, tak bych to vuuuubec neresila.Syn byl od narozeni na UM, v 7 tydnech dal mozna tech 60ml, ale co dite to unikat. Pokud te Dr.„nuti“ k nejakym tabulkam, tak bych to hodila za hlavu…
@kocarfirkon podle mě to je v pohodě. Holky mají 3 měsíce(ale narozené o 3 týdny dřív) a ta jedna pije 120 a jednou denně dá těch 150 a druhá jí vždy o 30 víc a doktorka to neřeší. Obě přibívají krásně. Hold každé dítě je jiné. Stejně do ní víc než ona sama bude chtít nenarveš
Tak se nenervuj. Jo a s tou délkou. Tak my občas jíme 10 minut a jindy taky 40-teda hlavně ta co jí míň. ![]()
Tak krmení po 40 minutách je brzy po sobě. Né každé zakňourání, když to tak řeknu, je proto, že má dítě hlad.Dej se trošku do klidu, jedno dítě už máš, nejsi začátečník, mimi může cítit tvůj neklid. Nemusí kňourat proto, že má hlad, ale třeba proto, že má prdíky. Kluci trochu víc na prdíky trpí než holky. Umíš míčkovat? Pokud ne, zkus se poradit jestli neumí sestřička u pediatra, případně jestli máte poblíž rehabku…stačí to vidět. A nebo mrkni na obrázek jak vedou střeva..je to důležité vědět, kde se klikatí, alespoň přibližně. Koupíš si měkký míček a po směru, jak putuje potrava směrem ke konečníku se dělá takové tření, ale jen po směru..né zpět. Dá se to dělat i rukou. Miminkům se to líbí. Mám už děti větší, můžeš ještě tady od maminek, co mají děti malé zjistit, co dávají na prdíky. Co se týče jídla, upravila bych to na 2,5-3 hod. Uvidíš, že pak bude jíst víc, ale musí tam být rozestup, aby tělíčko mělo čas taky trávit.
Proste krouzivy pohyb po brisku, smerem doprava, proste po smeru hodinovych rucicek Takhle masiruj brisko, muzes si i koupit masticku Pupik, je to take na prdiky, idealne v masirujes Pupik na brisko pri tomto pochybu. A pak vyborne na prdiky…vezmes levou ruku v rameni a pravou nohu po kolenem a pritacis je takhle k sobe az se dotknout nekde nad briskem. A pak to udelas obracene za prave rameno a k tomu pod levym kolenem. Oboji zopakuj trikrat.
@kocarfirkon moje dítě nikdy nepilo tabulkově a nenutila jsem, jestli prospívá tak ho nenuť, ať si dá kolik potřebuje a 40 minut z lahve nekrm
@kocarfirkon přesně tak, přeci je důležitější, jestli tvůj syn přibírá a je spokojený než to, co říkal doktor… Doktor nemůže vědět, kolik má tvůj syn vypít, může ti jen dát nějaké doporučení ![]()
Malá mi to delala taky. Jak se napila, tak ji začalo bolet břicho a už víc nechtěla, kroutila se, tlačila… Dávám ji probioticke kapky, do mléka espumisan, před jídlem nahrat bříško, klidně i použít rourku. Teď ji je 10 týdnu a pomalu se to zlepšuje. Víc jak 100 na jedno krmení ale stejně nevypije (ani to do ní nijak netlacim). Už ale pije víc v klidu.
Edit: okolo toho sedmého, osmého týdne pila po 40 ml, max. 60…
@EvaEvule píše:
Malá mi to delala taky. Jak se napila, tak ji začalo bolet břicho a už víc nechtěla, kroutila se, tlačila… Dávám ji probioticke kapky, do mléka espumisan, před jídlem nahrat bříško, klidně i použít rourku. Teď ji je 10 týdnu a pomalu se to zlepšuje. Víc jak 100 na jedno krmení ale stejně nevypije (ani to do ní nijak netlacim). Už ale pije víc v klidu.Edit: okolo toho sedmého, osmého týdne pila po 40 ml, max. 60…
@Kamikadze píše:
80 ml v 7 tydnech? mala mi pila 50-60ml, ale kazde dite je jine, pokud pribira proc to resit?
@Kamikadze píše:
Jo a nenapsla jsi kolik ze ma vypit…co rekl ten doktor
Jo jasné, mud pravé říkal ze maly musí vypít na jedno krmeni minimalne 100 ml, ze jinak je to spatny, tak jsem. Toho nervózní. Pardon za chyby blbne mi tablet
@kocarfirkon píše:
Jo jasné, mud pravé říkal ze maly musí vypít na jedno krmeni minimalne 100 ml, ze jinak je to spatny, tak jsem. Toho nervózní. Pardon za chyby blbne mi tablet
Klid, syn mi nikdy nevypil víc jak 100 ml, od šestého měsíce mliko už vůbec nepil, nechtěl… Fakt jsme se natrapili. Teď mu je 6 a je úplně normální, zdravý. Mliko nepije do teď.