Jak ukončit první a poslední ranní kojení?

29
27.10.15 13:10

Jak ukončit první a i poslední ranní kojení?

Mám 16 měsíčního synka, kterého kojím už jen k ránu. Jenže on se probudí od 5 do 6 hodin, nakojím ho (cca 14dní vyždaduje už z obou prsou) a už nechce spát :nevim:. Jak odbourat toto kojení? Nedovedu si představit, že v 5 hodin s ním vstanu a půjdeme do kuchyně snídat. Mimochodem je to jedlík. Už přes den hodně pojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32929
27.10.15 13:12

@Sofi11 měli jsme to přesně tak. Po kojení stejně neusnul, takže jsme ho zrušili a prostě se pomazlili ráno a vstávali a snídali. Stejně vstával brzo, 5:30 úplně běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
27.10.15 13:35

@Sofi11 Zřejmě si nepomůžeš. Máme to samé v růžovém. Princezna se nakojí z obou prsou a vstává :lol: Je to taková předsnídaně a já aspoň stihnu připravit oblečení a snídani a svačinu pro další děti, které jdou do školy a školky :lol: Pak samozřejmě snídá ještě s námi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
27.10.15 13:37

Ahoj, jsme na tom dost podobne. synovi bude 16 mesicu, taky kojim jen rano, taky je jedlik, ovsem budi se uz skoro od narozeni po 7hodine ranni, tak zatim kojeni nebudu odbouravat. I kdyz k tomu mam duvody-od porodu mam jiz druhy zub pryc. Ale rada bych do dvou let kojila, zvlaste pokud v 18 mesicich dostane pravdepodobne povinne :zed: MMR

• Citovat
  • Upravit
TehotnaTerezka
27.10.15 13:51

Ja odbourala kojeni u obou deti kolem roka, v teto dobe stacilo strcit do postylky lahev se sunarem a spalo se dal

• Citovat
  • Upravit
brko
27.10.15 14:49

@teckaa omlouvám se za OT, ale tu vakcínt dostat nemusí, pokud nechceš. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
brko
27.10.15 14:57
@Sofi11 píše:
Mám 16 měsíčního synoka, kterého kojím už jen k ránu. Jenže on se probudí od 5 do 6 hodin, nakojím ho (cca 14dní vyždaduje už z obou prsou) a už nechce spát :nevim:. Jak odbourat toto kojení? Nedovedu si představit, že v 5 hodin s ním vstanu a půjdeme do kuchyně snídat. Mimochodem je to jedlík. Už přes den hodně pojí.

Tak jestli ti jinak spí celou noc, tak se mi to jeho ranní kojení nezdá tak strašné. Aspoň toho. víc stihneš :P :mrgreen:. Vem si, ze jsou matky, které koji stejně staré a í starší děti vícekrát za noc-třeba já :D. A nevěř tomu, ze když odbourás kojení, ze se ti nebude budit. U dětského spánku není nic stoprocentní a na povel.

• Citovat
  • Upravit
teckaa
27.10.15 17:14
@brko píše:
@teckaa omlouvám se za OT, ale tu vakcínt dostat nemusí, pokud nechceš. :kytka:

jak nemusi? vzdyt od ledna vyjde v platnost nova novela, kde dite musi byt ockovano do 18.mesice veku MMR… nebo mas jine info?

• Citovat
  • Upravit
5269
27.10.15 17:20

@teckaa zatím se čeká až vyjde, pokud tam bude slovo doporučuje se tak je to pohoda :) bohužel zatím nevyšla vyhláška tak se na to nedá spoléhat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
27.10.15 17:21
@teckaa píše:
jak nemusi? vzdyt od ledna vyjde v platnost nova novela, kde dite musi byt ockovano do 18.mesice veku MMR… nebo mas jine info?

Přesně, zlepší se to ohledně toho, že druhá dávka se může dát mnohem později, ale bude povinnost dát první dávku do 18.měsíce. Říkám si, když už, tak proč to nešoupli aspoň na ten třeba 26.měsíc :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
27.10.15 17:25
@stiskoch píše:
@teckaa zatím se čeká až vyjde, pokud tam bude slovo doporučuje se tak je to pohoda :) bohužel zatím nevyšla vyhláška tak se na to nedá spoléhat…

no, ja pocitam spise s variantou, ze tam slovo doporucuje nebude, misto nej tam bude neco jako povine… uvidime v lednu, kazdopadne jsem zvedava, jak to s doktorkou zkoulim…

• Citovat
  • Upravit
5269
27.10.15 17:42

@teckaa také mě to čeká u dcerky, listopad/prosinec jdeme na třetí hexu a MMR jsem chtěla až před nástupem do školky v létě..zatím problém nebyl.. tak uvidím co mi řekne dr. při očkování hexy, o odkladu jsme se bavili a s tím problém nebyl, ale neřešila jsme nijak na kdy chci odklad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
27.10.15 17:51

@stiskoch ja byla vcera se synem(15m) na boosteru Pediacelu, ktery tu ovsem neni. Za tri mesice jdeme normalne na kontrolu, pry ockovat se v lednu nebude rikala doktorka, ale jeste ji asi nic neprislo o nove novele ohledne mmr. Kazdopadne bych rada nejdrive Pediacel(az bude-jaro) a pak az mmr.. to je ale daleka budoucnost…

• Citovat
  • Upravit
brko
27.10.15 18:42

@teckaa já to myslela tak, ze když řekneš NE, tak ti nikdo dítě z ruky nevytrhne a nenaočkuje. Ja mmr dávat nebudu vůbec. S pokutou počítám, školku neřeším.

• Citovat
  • Upravit
29
28.10.15 11:29

Tako to jste mě holky moc nepotěšily…Ale aspoň uklidnili, že to ranní kojení není jen u nás.
Co se týče očkování, tak my první dávku Hexy (museli jsme ji dát, protože Pediacel není) dali v 13 měsících. Očkujeme 2+1, takže závěrečné očko až na jaře. MMR mi dovolila pediatrička dát před školkou. Nevím jak to, že mě nenutila v 18 měsících? Ale jsem za to ráda. Přijde mi tato vakcína totiž naprosto zbytečná. Já jako dítě prodělala všechny 3 nemoci. Tak nechápu, proč by tyto nemoci nemohly prodělat děti i teď :nevim:? Hold farmaceutický bussines!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová