Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím ![]()
Obracím se na maminky, které mají zkušenosti s kojením přes klobouček..potřebovala bych poradit, jak zařídit, aby mi klobouček nesklouzával a pěkně držel..a ještě další věc..že to mlíčko proteče pod kloboučkem a malý má mokrý rukávek..teď tam dávám plínku, ale chtěla bych to nějak vychytat
Jestli máte nějaké tipy, tak budu ráda ![]()
DĚKUJI ![]()
Ahoj, já přes klobouček kojila rok a kus:-) Bylo to super
a ted k věci
Vždycky jsme si omytý a vyvařený klobouček naslinila a dala k prsu jako přísavku na sklo
Prostě se ho snaž „vyhladit“ ať nemá to mlíčko kudy ukápnout bokem:-) Někdy to kapkal i proto, že prcek upouštěl z pusiny a nestíhal polykat:-)
Taky ho vždycky naslinim, ale někdy, když s prsem hodně bojuje a nebo ležím nějak nakřivo tak stejně sklouzáva a potom to teče i mimo. Četla jsem, že se může použít i lékařská vazelína ale to jsem nezkoušela. Můžu se zeptat, jaké používáš a jsi s něma spokojená?
Já jsem ho vždycky navlhčila mlíkem a přicucla. Okolo to taky teklo, ale bylo to množstvím mléka. Vždycky jsem kojila s plínkou pod prsem, aby to všechno neteklo na dítě.
Není moc velký? Mě nic nikde okolo neteklo, přicucl se sám, nespadával
Měla jsem od medely, mají myslím velikosti S, M a L. Já je tedy u obou brzy odbourala, nebavilo mě to tahat sebou.
Já používala klobouček od aventu a držel bezvadně. Není ti klobouček velkej?
@darina23 píše:
Taky ho vždycky naslinim, ale někdy, když s prsem hodně bojuje a nebo ležím nějak nakřivo tak stejně sklouzáva a potom to teče i mimo. Četla jsem, že se může použít i lékařská vazelína ale to jsem nezkoušela. Můžu se zeptat, jaké používáš a jsi s něma spokojená?
No mám miminko 5týdnů, takže kojím chviličku..od začátku jsem měla Canpol Babies, koupila jsem v DM..ale právě to asi tak před týdnem začalo téct bokem
jestli tím, že má malej větší pusinku..nevím..
Teď v neděli jsem si koupila od Medely, jsou teda asi lepší..ale pořád to teče
No taky jsem četla, že se to dá něčím „přichytit“, ale představa, že to ještě mažu, to mu tam dám raděj tu plínku ![]()
@Ell-Chmell píše:
Ahoj, já přes klobouček kojila rok a kus:-) Bylo to supera ted k věci
Vždycky jsme si omytý a vyvařený klobouček naslinila a dala k prsu jako přísavku na sklo
Prostě se ho snaž „vyhladit“ ať nemá to mlíčko kudy ukápnout bokem:-) Někdy to kapkal i proto, že prcek upouštěl z pusiny a nestíhal polykat:-)
Vyzkouším ![]()
@AnastazieB píše:
Já jsem ho vždycky navlhčila mlíkem a přicucla. Okolo to taky teklo, ale bylo to množstvím mléka. Vždycky jsem kojila s plínkou pod prsem, aby to všechno neteklo na dítě.
Tak to dělám stejně
Asi to jinak nejde ![]()
@ixule píše:
Není moc velký? Mě nic nikde okolo neteklo, přicucl se sám, nespadával![]()
Měla jsem od medely, mají myslím velikosti S, M a L. Já je tedy u obou brzy odbourala, nebavilo mě to tahat sebou.
Není
Mám S
Taky mám teď od Medely a je to asi lepší. No, já když je odbourám, tak můžu rovnou přejít na Nutrilon
Ale kojení mimo domov se děsím ![]()
@ixule píše:Není
Není moc velký? Mě nic nikde okolo neteklo, přicucl se sám, nespadával![]()
@LLenule111 píše:
Já používala klobouček od aventu a držel bezvadně. Není ti klobouček velkej?
Není ![]()
Holky dík
Zkusím vždycky naslinit
A stejně se teda děsím až budu muset kojit někde venku ![]()
Jo a ještě jedna věc..taky vám děti u toho polykaly tolik vzduchu
malej si teď odbrkne přímo u prsa ![]()
Jak kdy, ale taky si ubčas odbrkne hned u prsa a ani zvednout ho nestihnu.No taky raději naslinim než bych to namazala asi by se mi udusil protože se zalyká když brečí. Taky jsem zvědavá jak budu kojit na veřejnosti, jsem totiž strašně stydlivá
ale jestě máme čas než půjdem někde mezi lidi.
@RadkazBrna proč bys postupným odbouráním přecházela na nutrilon? Brala jsem ho malému, až když měl bradavku vytáhnou a hezky to teklo, tak neměl problém se chytit, a postupně častěji a na delší dobu a pak už to dával sám, pak jsem je spíš občas ještě vzala kvůli sobě, protože jsem to měla popraskané a bolelo to jako prase a přece jen s kloboučkem se to dalo přežít, ale ono si to rychle zvykne ![]()