Kojení přes klobouček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.5.21 11:05

Ahoj! Mám měsíční miminko a od porodnice kojím s kloboučkem, prý by to bez něj nešlo. U dětské jsem ale dostala rady a tipy a zkoušíme bez kloboučku a docela to jde. Jen mě zajímá - pro miminko je to s kloboučkem snazší? A co se týče množství, vypije více s nebo bez?

• Citovat
  • Upravit
324
18.5.21 11:21

Já první kojila s kloboučkama asi 5 měsíců. Pak jsem chodila za laktační poradkyní a ta mi řekla, že s kloboučkama je to pro miminko náročnější. Že se musí víc snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
18.5.21 11:45
@Anonymní píše:
Ahoj! Mám měsíční miminko a od porodnice kojím s kloboučkem, prý by to bez něj nešlo. U dětské jsem ale dostala rady a tipy a zkoušíme bez kloboučku a docela to jde. Jen mě zajímá - pro miminko je to s kloboučkem snazší? A co se týče množství, vypije více s nebo bez?

Pro mimi je to, řekla bych, snazší, protože klobouček jakoby prodlužuje „cecík“, je pevnější a víc dráždí v pusince, aby dítě začalo sát. Z hlediska toho, co vypije, bych řekla, že pokud saje dobře, vypije pokaždé tolik, kolik potřebuje :-). Mě v porodnici taky kloboučky „vnutili“, prý to bez nich nepůjde. Celé šestinedělí jsem je pak s laktační odbourala a další dvě děti už kojila bez problémů bez kloboučků. Dost maminek si je chválí, já na ně nadávala už jen kvůli tomu, že tam vždy něco zůstalo, vyteklo na mě, byla jsem pořád mokrá, musela je čistit, vyplachovat, nosit s sebou kromě sady kloboučků ven i flašku s vodou apod. Kojení na bradavku mi z těchhle důvodů přišlo pohodlnější a jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
18.5.21 12:34

Já s kloboučkama kojila celou dobu (půl roku) a za mě spokojenost. Další miminko s nima budu kojit klidně taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
18.5.21 15:58

Používání kloboučků prý může snížit laktaci - jako z dlouhodobého pohledu, že pak žena nekojí tak dlouho, protože mléka není dostatek.
Také je prý důležitý kontakt přímo pusinky miminka s prsem (a ne s kusem silikonu). Dochází tím k výměně nějakých informací a v důsledku toho se může měnit složení mléka dle aktuálních potřeb miminka.
Co je na tom pravdy nevím, ale kloboučky mi taky vnutili a snažila jsem se jich co nejdřív zbavit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.21 19:11

A nevíte, jestli si za stejnou dobu vezme z prsa i bez kloboučku stejné množství? Mám hrozně moc mléka, v kloboučku se to vždy hromadí a pak jsem já i mrňousek mokrá. A když pije jen z prsa, teče mu to všude okolo pusinky

• Citovat
  • Upravit
34322
19.5.21 17:36
@Anonymní píše:
A nevíte, jestli si za stejnou dobu vezme z prsa i bez kloboučku stejné množství? Mám hrozně moc mléka, v kloboučku se to vždy hromadí a pak jsem já i mrňousek mokrá. A když pije jen z prsa, teče mu to všude okolo pusinky

Odbourej je co nejdriv, mohou narusit laktaci. Na spravnou produkci mleka je potreba kontakt pusa-bradavka. Navic jak se mleko spusti, strika rovnou do pusy, ne do kloboucku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová