Kojení vs. společenská akce :)

Anonymní
21.10.15 12:51

Kojení vs. společenská akce :)

Zdravím, kojím devitiměsíční mimi, příkrmy nechce..tj. kojím stále i s nočním kojícím maratonem cca 10× denně + 2 - 3 příkrmy (sní pár lžic), jsme pozváni na ples od příbuzného, který bude za 2 měsíce, jsem dost na vážkách zda jít či nejít, spíše se bohužel jako jediná přikláním k tomu, že nepůjdu, necítím se :oops:… a přijdu si divně, jelikož okolí mě nechápe… přitom malému v té době bude již skoro rok… malý nebyl ještě večer / v noci hlídán, navíc UM nepije… a já kojím co 2 - 3 hodiny - hlavně v noci… jsem celkem dost unavená, malého nikdo jiný zatím neuspí než já či manžel… prostě si nedokážu představit že bych šla trsat, nějak mě to prostě nevábí (asi se zhormonovaná ještě :D) jít si vyhodit z kopítka akorát mě mrzí že na to okolí reaguje negativně… jak to máte vy se společenskými akcemi při téměř plném kojení při už „velkém“ mimču? :) třebas mi vaše zkušenosti trošku otevřu oči a nebudu takovej „připosránek“ :mrgreen: :mrgreen: a vydám své poslední síly na apolečenskou akci :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5593
21.10.15 12:56

Osobne bych nesla. Je to stale jeste male dite, a vyzaduje tvou pritomnost coz je normalni a kort kdyz kojis. Na okoli bych se z vysoka vyprdla. Ty musis sama citit, co je hlavne pro dite nejlepsi! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
21.10.15 12:59

Důležité je, jak se cítíš ty a jak to vyhovuje tobě. Na okolí se vykašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
21.10.15 13:02

Já bych si to odpustila u prvního syna jsem také nikam na delší akci nechodila pouze mezi kojením že pohlídali ale jinak ne ale to je můj názor každý to má jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
21.10.15 13:05

Pokud neakceptuje um nebo mm za lahvičky, tak těžko budeš moct jít ne? Na tom není nic k řešení. Pokud se ale nemusíš rozhodnout teď hned, tak bych počkala s verdiktem alespoň měsíc-může začít najednou krásně jíst a bude-manžel dá na noc kaši a ty můžeš na pár hodin jít.
Mě osobně se od miminka taky špatně odchází, ale když už to udělám, hrozně mě to dobije a jsem pak zpětně moc ráda. Ale moji žrouti oba od půl roku přes den vydrželi bez kojení-jen na příkrmech, a v noci se kojili jen jednou. Takže to je trochu něco jiného..

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.10.15 13:05

Tak to já bych naopak šla, třeba se ukáže, že tvoje dítě není až takový mamánek za kterého ho máš. Sice je teď dítě pro tebe středobodem vesmíru, ale to chlapa za chvíli přestane bavit. Tak aby ses pak nedivila, když si na zábavu najde nějakou náhradu ;)
A když má dítě skutečně hlad, tak si vezme i z lahvičky UM nebo nějakou přesnídávku.

Příspěvek upraven 21.10.15 v 13:06

• Citovat
  • Upravit
3561
21.10.15 13:06

Při tak častém kojení bych taky nešla, ale ono se to může za ty dva měsíce dost změnit. Mně taky v tomto věku malá skoro nejedla a furt se kojila a o dva měsíce později se rozjedla a najednou chtěla kojit jenom jednou denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
21.10.15 13:09

Chápu tě, večer taky nikam nechodím a to malé bude už 14.měsíců :D Často se budí a v noci ji uklidním jenom já, pořád je docela závislá na kojení. Mě to nevadí, stejně bych se nebavila při představě, že se malá trápí… já se za život tolik napařila, že mi to vůbec nechybí :lol: Dělej jak to cítíš, okolí neřeš, děti jsou malé jenom chvilku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.10.15 13:12
@Anonymní píše:
Zdravím, kojím devitiměsíční mimi, příkrmy nechce..tj. kojím stále i s nočním kojícím maratonem cca 10× denně + 2 - 3 příkrmy (sní pár lžic), jsme pozváni na ples od příbuzného, který bude za 2 měsíce, jsem dost na vážkách zda jít či nejít, spíše se bohužel jako jediná přikláním k tomu, že nepůjdu, necítím se :oops:… a přijdu si divně, jelikož okolí mě nechápe… přitom malému v té době bude již skoro rok… malý nebyl ještě večer / v noci hlídán, navíc UM nepije… a já kojím co 2 - 3 hodiny - hlavně v noci… jsem celkem dost unavená, malého nikdo jiný zatím neuspí než já či manžel… prostě si nedokážu představit že bych šla trsat, nějak mě to prostě nevábí (asi se zhormonovaná ještě :D) jít si vyhodit z kopítka akorát mě mrzí že na to okolí reaguje negativně… jak to máte vy se společenskými akcemi při téměř plném kojení při už „velkém“ mimču? :) třebas mi vaše zkušenosti trošku otevřu oči a nebudu takovej „připosránek“ :mrgreen: :mrgreen: a vydám své poslední síly na apolečenskou akci :D

upřímně? Taky jsem si to nedokázala představit, než přišla nabídka odjet na víkend.. týden před přijela moje mamka a ejhle, ono to šlo :think: :think: klukovi byl rok a měsíc. Taky bych si to dřív neuměla představit. Ale víš co je nejlepší - mamce se malý v noci nebudil, téměř nebrečel - ukázkové spokojené dítě.. Jinak se ale nenuť - pokud se na to necítíš, dlabej na to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.15 13:12

Diky za nazory, muj chlap je tolerantni a myslim ze to chape, jinak jsme toho take naparili dost, ale vim ze bych si to neuzila ted… nekdy dam moc na tlaky okoli, moje maminkovsky pocity mi „veli“ ze chci zustat v klidku doma… :)

• Citovat
  • Upravit
brko
21.10.15 13:15
@Anonymní píše:
Zdravím, kojím devitiměsíční mimi, příkrmy nechce..tj. kojím stále i s nočním kojícím maratonem cca 10× denně + 2 - 3 příkrmy (sní pár lžic), jsme pozváni na ples od příbuzného, který bude za 2 měsíce, jsem dost na vážkách zda jít či nejít, spíše se bohužel jako jediná přikláním k tomu, že nepůjdu, necítím se :oops:… a přijdu si divně, jelikož okolí mě nechápe… přitom malému v té době bude již skoro rok… malý nebyl ještě večer / v noci hlídán, navíc UM nepije… a já kojím co 2 - 3 hodiny - hlavně v noci… jsem celkem dost unavená, malého nikdo jiný zatím neuspí než já či manžel… prostě si nedokážu představit že bych šla trsat, nějak mě to prostě nevábí (asi se zhormonovaná ještě :D) jít si vyhodit z kopítka akorát mě mrzí že na to okolí reaguje negativně… jak to máte vy se společenskými akcemi při téměř plném kojení při už „velkém“ mimču? :) třebas mi vaše zkušenosti trošku otevřu oči a nebudu takovej „připosránek“ :mrgreen: :mrgreen: a vydám své poslední síly na apolečenskou akci :D

prostě bych nešla. takovejch plesů ještě bude a já nevidím jediný duvod, proč kvuli pár hodinám křepčení narvat díteti flašku. okolí by mi mohlo políbit záda, je to moje dítě.

• Citovat
  • Upravit
1688
21.10.15 13:19
@Anonymní píše:

Konecne nekdo kdo koji casteji nez 2× denne, starsi ditko pul roku.Mam 10-ti mesicni kojim jak ty a okoli na me nahlizi, jak kdybych kojila skolaka. Taky nikam sami nechodime, jen treba na veceri mezi kojenim. Nevadi nam to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.10.15 13:23
@Anonymní píše:
Diky za nazory, muj chlap je tolerantni a myslim ze to chape, jinak jsme toho take naparili dost, ale vim ze bych si to neuzila ted… nekdy dam moc na tlaky okoli, moje maminkovsky pocity mi „veli“ ze chci zustat v klidku doma… :)

tak buď doma a v klidu. Okolí je prd do toho, co děláš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
21.10.15 13:27

No pokud kojíš 10× denně a příkrmy jsou spíš na chuť než na jídlo, tak se těžko někam odchází. Teď ještě záleží, jestli je dítko tak navázané, že by to nezvládlo, nebo jsi navázaná ty, přitom dítko by to zvládlo (ono když není prso, tak nic jiného než vzít flašku nezbyde).
Mě osobně by v takovém věku už omezovalo desetkrát denně kojit, takže bych podobnou akci využila k tomu, abych to prso dítěti trochu zkrouhla.
Ale je to samozřejmě na tobě, někomu nevadí mít dítě skoro plně na mlíku ještě v 18M, někomu to vadí v půl roce… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
21.10.15 13:32

Jinak pokud má prcek v tom kojení nějakou pravidelnost, tak můžeš vyrazit tak, že nakojíš „mezi dveřmi“ a pak máš tři hodiny free. Já bych se zbláznila být 24/7k dispozici ještě v roce dítěte.
Na prvním rajzu jsem byla ještě v šestinedělí - pravda, trval cca 30 minut, než mi chlap zavolal, že dítě brečí - než jsem dojela zpět domů, tak už zase spal jak dudek :lol:
Prostě jsem chtěla jít, byl to školní sraz, tak jsem si tam vypila půlku bylinkového čaje a zase hnala dom, ale stálo mi to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová