Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Ariadne Nedělala bych si to složitější. Jdi cestou nejmenšího odporu. Pokud ho nebolí břicho, prso mu zavře tlamu, zmrtví ho a nechce si z tebe dělat jen dudel, tak bych mu to prso servírovala na vyžádání. ![]()
@Svistice No právě chci se vyspat a přežít
ale když spí se mnou a nakojí se vleže, tak ho musím dát krknout, ptž po usnutí se stejně za 20min vzbudí a blindí ![]()
Břicho ho asi bolí - pomáhám mu teploměrem a má to natlakovaný. Dávám mu kapky bio gaia 2 dny a jelikož měl trochu zelený ho… tak zkouším vysadit na 10dní mléčné výrobky. Prý ho taky může z toho bolet břicho
@Ariadne Hmm, tak to neporadím. Ty moje v noci krknutí sice jako by probudilo, ale po položení zase zavřeli klapky (pokud neměli nějaký jiný problém typu prdy).
V tomto veku bych radila prezit, pokud diteti to bliti nevadi, tak je to bezne, ze prebytky mimca hlavne v sestinedeli vypousti i vrchem. Vahu bych netesila, tak jsi holt dobra dojnice a vyrabis cistou smetanu, co by za to nektere maminky, ktere honi kazde deko, daly.
A jak se zacne s prikrmy, tak se to vetsinou srovna. Je to par mesicu, nez se otocis, bude tohle obdobi pryc.
Přijdu si, že se motáme v nějakém kruhu a nemůžu najít ten správný konec, ptž to má podobný náběh jako u dcery a tam se nám to vymklo z rukou a spala s námi, uspávala se dlouho u prsa a kojila jsem 21m, což bylo vlastně fajn, ale s druhým už je to těžší, když mám pečovat ještě o starší. I tak mi dost pomáhají tchýně a manžel.
@Svistice píše:
@Ariadne Hmm, tak to neporadím. Ty moje v noci krknutí sice jako by probudilo, ale po položení zase zavřeli klapky (pokud neměli nějaký jiný problém typu prdy).
joooo to bych taky chtěla - položit nakojený dítě do postýlky, postele a ono samo usnulo
jak se to dělá?
Mně by dost ulevil ten dudlík. Nevím, jak na něj. Mám dva druhy a nic moc
@Bibi239 píše:
V tomto veku bych radila prezit, pokud diteti to bliti nevadi, tak je to bezne, ze prebytky mimca hlavne v sestinedeli vypousti i vrchem. Vahu bych netesila, tak jsi holt dobra dojnice a vyrabis cistou smetanu, co by za to nektere maminky, ktere honi kazde deko, daly.
A jak se zacne s prikrmy, tak se to vetsinou srovna. Je to par mesicu, nez se otocis, bude tohle obdobi pryc.
No jako dojnice si přijdu
jsem samozřejmě pyšná, že vyrábím tak kvalitní MM.
No za těch pár měsíců bude mít fakt těch 10kg.
@Ariadne Snad jen zkusit odlišit, kdy má vážně hlad a kdy chce jen blízkost. Jen nevím, zda je pro tebe nošení lepší než dítě na koze.
@Ariadne píše:
joooo to bych taky chtěla - položit nakojený dítě do postýlky, postele a ono samo usnulojak se to dělá?Mně by dost ulevil ten dudlík. Nevím, jak na něj. Mám dva druhy a nic moc
Mám sto chutí Ti napsat, že jsi si ty děti blbě naučila.
Ne, u nás to platilo pouze v noci. Přes den mám za sebou anabáze od prostého položení do postýlky a odchodu (u mých dětí platí tak 2-3 měsíce, než začnou vnímat) přes zavinování, natřásání na ruce, zpívání, pouštění kolotoče, bílý šum, houpání na baloně, uspávání na velké v posteli v objetí až po chození několikrát denně s kočárkem. Aktuálně dceru přes den uhoupávám v kočárku v naší minipředsíní za zpěvu ukolébavek (sousedi si asi musí klepat na čelo) a pouštění bílého šumu. No, hlavně že to funguje a nezabere to většinou víc, jak 10 minut. ![]()
@Ariadne píše:
joooo to bych taky chtěla - položit nakojený dítě do postýlky, postele a ono samo usnulojak se to dělá?Mně by dost ulevil ten dudlík. Nevím, jak na něj. Mám dva druhy a nic moc
Nad holkou už jsem lámala hůl a těšila se, že ji ho alespoň nebudu muset odnaučovat. Všechno plivala, dokonce se jí nadavovalo. Ve třech měsících objevila, že má palec na dudlání. V tu dobu se mi ji podařilo nacpat i ten dudel. Ale palci dává přednost (imituje si tím to prso, prostě chce kůži na kůži).
@Svistice to, že jsem si je blbě naučila vím
ale jsou to zvířátka, co chtějí holt prso, teplo, měkkoučko. Nevím, kdo má ty děti, co spí samy od narození
možná to je mýtus a takové děti neexistují ![]()
No snad se z toho nějak vymotáme. Přežít tak ty první 3m, ne?
@Ariadne jn dotazek, kolik vazila pri porodu a kolik ma ted?
jen me zajima, jestli takhle moc papeme jen my nebo ne ![]()
Pěkný večer,
tak jak přemýšlím, tak asi přecpávám v dobré víře toho naše prcka. Ve 3 týdnech přibírá až až a švagrová má podobný „problém“. Jejich 2,5m má cca 7 kg a kojí ho pořád co hodinu.
Já kojím podle toho, jak spí. Někdy to vychází po 2-3h, když ale nespí a brečí, tak se snažím řešit čím to je - bříško, krkání, plína, pochovat, spát, ale rád usíná u prsa a když prostě šíleně řve, tak mu to prso dám a napije se - když má škytku, tak mu to vždycky pomůže.
Jenže on prostě dost blinká a reflux to podle mě není. Rád u prsa usíná, pak ho musím zvednout na krknutí, tak se zas probere, pak se probudí prdnutím do plíny, tak zas přebalit a probere se. Uspat houpáním ho můžu, ale často řve. Určitě vás napadlo, že mu mám dát dudlík, ale ten mi plive. Usne s ním jen v kočárku a pořve si.
Nevím, co s ním. Nechci ho nacpávat, ráda bych aby se naučil na dudlík a zároveň se chci vyspat
alespoň trochu 
S dcerou to bylo ještě horší a to jsem tehdy hodně kojila, takže se taky přecpávala a měla v půl roce 10kg. Ne že bych ho chtěla obírat na jídle, ale nějak korigovat by to asi chtělo. S batoletem za p… je to někdy zajímavý.
Máte nějaké zaručené rady? Nebo jen přežít?