Přecpávání novorozence MM

Ariadne
16.10.15 21:25

Přecpávání novorozence MM

Pěkný večer,

tak jak přemýšlím, tak asi přecpávám v dobré víře toho naše prcka. Ve 3 týdnech přibírá až až a švagrová má podobný „problém“. Jejich 2,5m má cca 7 kg a kojí ho pořád co hodinu.

Já kojím podle toho, jak spí. Někdy to vychází po 2-3h, když ale nespí a brečí, tak se snažím řešit čím to je - bříško, krkání, plína, pochovat, spát, ale rád usíná u prsa a když prostě šíleně řve, tak mu to prso dám a napije se - když má škytku, tak mu to vždycky pomůže.

Jenže on prostě dost blinká a reflux to podle mě není. Rád u prsa usíná, pak ho musím zvednout na krknutí, tak se zas probere, pak se probudí prdnutím do plíny, tak zas přebalit a probere se. Uspat houpáním ho můžu, ale často řve. Určitě vás napadlo, že mu mám dát dudlík, ale ten mi plive. Usne s ním jen v kočárku a pořve si.

Nevím, co s ním. Nechci ho nacpávat, ráda bych aby se naučil na dudlík a zároveň se chci vyspat :-D alespoň trochu :mrgreen:

S dcerou to bylo ještě horší a to jsem tehdy hodně kojila, takže se taky přecpávala a měla v půl roce 10kg. Ne že bych ho chtěla obírat na jídle, ale nějak korigovat by to asi chtělo. S batoletem za p… je to někdy zajímavý.

Máte nějaké zaručené rady? Nebo jen přežít? :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
16.10.15 21:29

@Ariadne Nedělala bych si to složitější. Jdi cestou nejmenšího odporu. Pokud ho nebolí břicho, prso mu zavře tlamu, zmrtví ho a nechce si z tebe dělat jen dudel, tak bych mu to prso servírovala na vyžádání. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
16.10.15 21:31

@Svistice No právě chci se vyspat a přežít :-D ale když spí se mnou a nakojí se vleže, tak ho musím dát krknout, ptž po usnutí se stejně za 20min vzbudí a blindí :roll:

Břicho ho asi bolí - pomáhám mu teploměrem a má to natlakovaný. Dávám mu kapky bio gaia 2 dny a jelikož měl trochu zelený ho… tak zkouším vysadit na 10dní mléčné výrobky. Prý ho taky může z toho bolet břicho

• Citovat
  • Upravit
33005
16.10.15 21:35

@Ariadne Hmm, tak to neporadím. Ty moje v noci krknutí sice jako by probudilo, ale po položení zase zavřeli klapky (pokud neměli nějaký jiný problém typu prdy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.10.15 21:35

V tomto veku bych radila prezit, pokud diteti to bliti nevadi, tak je to bezne, ze prebytky mimca hlavne v sestinedeli vypousti i vrchem. Vahu bych netesila, tak jsi holt dobra dojnice a vyrabis cistou smetanu, co by za to nektere maminky, ktere honi kazde deko, daly.
A jak se zacne s prikrmy, tak se to vetsinou srovna. Je to par mesicu, nez se otocis, bude tohle obdobi pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
16.10.15 21:37

Přijdu si, že se motáme v nějakém kruhu a nemůžu najít ten správný konec, ptž to má podobný náběh jako u dcery a tam se nám to vymklo z rukou a spala s námi, uspávala se dlouho u prsa a kojila jsem 21m, což bylo vlastně fajn, ale s druhým už je to těžší, když mám pečovat ještě o starší. I tak mi dost pomáhají tchýně a manžel.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
16.10.15 21:38
@Svistice píše:
@Ariadne Hmm, tak to neporadím. Ty moje v noci krknutí sice jako by probudilo, ale po položení zase zavřeli klapky (pokud neměli nějaký jiný problém typu prdy).

joooo to bych taky chtěla - položit nakojený dítě do postýlky, postele a ono samo usnulo :mrgreen: jak se to dělá?

Mně by dost ulevil ten dudlík. Nevím, jak na něj. Mám dva druhy a nic moc

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
16.10.15 21:39
@Bibi239 píše:
V tomto veku bych radila prezit, pokud diteti to bliti nevadi, tak je to bezne, ze prebytky mimca hlavne v sestinedeli vypousti i vrchem. Vahu bych netesila, tak jsi holt dobra dojnice a vyrabis cistou smetanu, co by za to nektere maminky, ktere honi kazde deko, daly.
A jak se zacne s prikrmy, tak se to vetsinou srovna. Je to par mesicu, nez se otocis, bude tohle obdobi pryc.

No jako dojnice si přijdu :-D jsem samozřejmě pyšná, že vyrábím tak kvalitní MM. :mrgreen: No za těch pár měsíců bude mít fakt těch 10kg.

• Citovat
  • Upravit
33005
16.10.15 21:40

@Ariadne Snad jen zkusit odlišit, kdy má vážně hlad a kdy chce jen blízkost. Jen nevím, zda je pro tebe nošení lepší než dítě na koze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
16.10.15 21:42
@Svistice píše:
@Ariadne Snad jen zkusit odlišit, kdy má vážně hlad a kdy chce jen blízkost. Jen nevím, zda je pro tebe nošení lepší než dítě na koze.

No to je oříšek. Ještě leda tak nosit v šátku, ale na to se moc necítím

• Citovat
  • Upravit
33005
16.10.15 21:46
@Ariadne píše:
joooo to bych taky chtěla - položit nakojený dítě do postýlky, postele a ono samo usnulo :mrgreen: jak se to dělá?Mně by dost ulevil ten dudlík. Nevím, jak na něj. Mám dva druhy a nic moc

Mám sto chutí Ti napsat, že jsi si ty děti blbě naučila. :lol: :lol: Ne, u nás to platilo pouze v noci. Přes den mám za sebou anabáze od prostého položení do postýlky a odchodu (u mých dětí platí tak 2-3 měsíce, než začnou vnímat) přes zavinování, natřásání na ruce, zpívání, pouštění kolotoče, bílý šum, houpání na baloně, uspávání na velké v posteli v objetí až po chození několikrát denně s kočárkem. Aktuálně dceru přes den uhoupávám v kočárku v naší minipředsíní za zpěvu ukolébavek (sousedi si asi musí klepat na čelo) a pouštění bílého šumu. No, hlavně že to funguje a nezabere to většinou víc, jak 10 minut. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.10.15 21:48
@Ariadne píše:
joooo to bych taky chtěla - položit nakojený dítě do postýlky, postele a ono samo usnulo :mrgreen: jak se to dělá?Mně by dost ulevil ten dudlík. Nevím, jak na něj. Mám dva druhy a nic moc

Nad holkou už jsem lámala hůl a těšila se, že ji ho alespoň nebudu muset odnaučovat. Všechno plivala, dokonce se jí nadavovalo. Ve třech měsících objevila, že má palec na dudlání. V tu dobu se mi ji podařilo nacpat i ten dudel. Ale palci dává přednost (imituje si tím to prso, prostě chce kůži na kůži).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
16.10.15 21:51

@Svistice to, že jsem si je blbě naučila vím :mrgreen: :mrgreen: ale jsou to zvířátka, co chtějí holt prso, teplo, měkkoučko. Nevím, kdo má ty děti, co spí samy od narození :think: možná to je mýtus a takové děti neexistují :mrgreen:

No snad se z toho nějak vymotáme. Přežít tak ty první 3m, ne?

• Citovat
  • Upravit
3662
16.10.15 21:53

@Ariadne mam to stejne s dvoumesicni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
16.10.15 21:55

@Ariadne jn dotazek, kolik vazila pri porodu a kolik ma ted? :) jen me zajima, jestli takhle moc papeme jen my nebo ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová