Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím holky,
opět se na vás všechny obracím a prosím o radu..mám třítýdenního chlapečka a přes den mi vůbec nespinká
Popíšu vám náš den..teda spíš od večera..poslední kojení si vezme cca kolem 21-22 hodiny, pak mi hodinu trvá než jej uspím..poté tedy spinká asi pět hodin. Vstává asi ve mezi 4-5 ráno, nakojím a opět hodinu usíná
To pak spinká asi dvě hodiny..a pak to začne..kojím po dvou hodinách, jenže mezitím usne asi jen na půlhodiny. Odpoledne usnul venku na čerstvém vzduchu a to pak spinkal dlouho, jako by to doháněl. Dneska bohužel nespinkal ani na balkoně na čerstvém vzduchu. No pak to pokračuje dovečera, že ho po těch dvou třech hodinách půl hoďky kojím a on hodinu usíná
a spinká tak tu půl hoďku. Nevím, jestli kojím málo..snažím se tak jak si řekne on..A měli jsme v porodnici problém s kojením a dokrmovali jsme..i teď mu dávám případně trochu Nutrilonu (podle laktační poradkyně). Prostě nevím, jestli nemá hlad a proto nespinká.
A ještě jestli nevíte, jak se užívá rektální rourka..malý kaká tak jednou denně ![]()
Děkuju za rady.
Neznám laktačni p.,která by doporučila dokrm. Spíš bys měla malého přikládat klidné častěji, pokud zrovna nechá3 pít, tak ať se aspoň stimulují prsa. Dokrm zandej hluboko do skřínky. Spánek děti je různý, záleží nejen na věku, ale na zapracovavanych vjemech. Zkoušela jsi dítě uspat u prsa? kakani jednou denně je v pořádku. Kojenec nemusí kakat i více dnu.
Ona ho přímo nedoporučila..jen řekla, že nevadí pokud mu ho dám. U prsu neusne..u kojení je neklidný..musí být zabalený v plínce, aby se v klidu napil. Upřímně nejde mi o to, abych co nejdéle kojila, ale o spokojené miminko a spokojenou maminku.
Proc by mel mit stolici vic nez 1×?
to spinkani je na prd, ale ono se to ustali. Ja jsem se snazila par dni skakat jen podle mimina a tak zjistila co mu vyhovuje. Spanek se ustalil a dobry
Naše je od miminka nespavec
když jí bylo 6 týdnů tak vydržela být vzhůru od 14.00 do 22.00
a to si nezdřímla ani na minutu
pak začalo období kdy chodila spát taky až ve 3-5 ráno
no a teď v 10ti měsících chodí spát večer ve 24.00, vstává kolem 8 a vydrží až do 3 odpoledne, to spí hodinu a pak jede až do 24.00 nonstop
čekám kdy to přejde, ale už se začínám smiřovat s tím, že máme nespavce
radu nemám vůbec žádnou
tu rourku jsem používala když už od těch 22.00 do 3 řvala vkuse, tak jsem jí použila (konec jsem namazala bepanthenem a kousek zastrčila a různě s ní do stran kroutila - ona se vyprděla nebo i vykadila) pak byl klid a usla
Naše byla na UM hned od porodnice, takže s tim kakánim nevim. Naše kadila jednou denně někdy jednou za dva dny, nevim jak to maji kojený děti. Rourku jsem používala když fakt hodně dlouho řvala, měla tvrdé břicho jak kámen a bylo vidět, že jí to bolí. Jinak jsem jí nepoužívala.
@anonymka227 píše:
Naše je od miminka nespaveckdyž jí bylo 6 týdnů tak vydržela být vzhůru od 14.00 do 22.00
a to si nezdřímla ani na minutu
pak začalo období kdy chodila spát taky až ve 3-5 ráno
no a teď v 10ti měsících chodí spát večer ve 24.00, vstává kolem 8 a vydrží až do 3 odpoledne, to spí hodinu a pak jede až do 24.00 nonstop
čekám kdy to přejde, ale už se začínám smiřovat s tím, že máme nespavce
radu nemám vůbec žádnou
tu rourku jsem používala když už od těch 22.00 do 3 řvala vkuse, tak jsem jí použila (konec jsem namazala bepanthenem a kousek zastrčila a různě s ní do stran kroutila - ona se vyprděla nebo i vykadila) pak byl klid a usla
Takže jsem na tom vlastně ještě dobře
Mě totiž baví ty informace, že kojenec má spát 16-20 hodin denně ![]()
S tou rourkou jsem se jen zeptala..myslela jsem, že kaká málo a že ho to tam trápí ![]()
@anonymka227 píše:
Naše byla na UM hned od porodnice, takže s tim kakánim nevim. Naše kadila jednou denně někdy jednou za dva dny, nevim jak to maji kojený děti. Rourku jsem používala když fakt hodně dlouho řvala, měla tvrdé břicho jak kámen a bylo vidět, že jí to bolí. Jinak jsem jí nepoužívala.
No já to bříško nepoznám, jestli je tvrdé
a jak jsi tu rourku používala..snažila jsem s na netu dočíst a každej píše něco jinýho..stačí tam nechat jen tak jeden dva cm?
Nemám pocit, že by spal nějak nenormálně. V podstatě bych řekla, že pětihodinový noční spánek u třítýdenního miminka je úplná krása
(naše se budila po třech hodinách a než usnula trvalo cca půl hodiny až hodinu). Jedna stolice denně u kojeného miminka taky není nic neobvyklého.
@RadkazBrna mě taky baví moje známá, má kloučka který je o 2 měsíce mladší než naše. Od miminka úplně vzorné dítě, spí pak se nají a zase spí. To má skoro do teď
Jak já jí závidim
No a ona si myslí, že něco dělám pořád špatně, že takhle nespí, ale to se jí to radí, když má takový dítě
Jedna kamarádka má holčičku, která je taky andílek a ta ještě teď v roce a půl prospí většinu dne a noci, ani nevíš, jak já bych byla šťastná, kdyby začala chodit spát aspoň ve 22.00 ![]()
@RadkazBrna no asi tak 1 cm? Já to nikdy neměřila
strčila jsem a kroutila jsem s ní do stran nebo strkala dovnitř a ven (ale ne úplně)
já nevim jak to popsat ![]()
Na bříško když jsem jí šahla a měla ten svůj hysterický pláč tak ho měla hrozně tvrdé, jako když zatneš svaly ![]()