Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Syn byl to samé, 2-3 h vzhůru a pak 30 minut spánku ( a to po celý den, my tomu říkali akademická pulhodinka
), a drželo se ho to od cca 1 týdne di cca 4-5 měsíců ( už nevím přesně ) a kojila jsem kazdy 2 hodiny přes den.
Podle me jeste spi krasne, odpocivejte pres noc, kdyz spi tolik hodin a pres den holt kojte, mazlete a uspavejte
.Ja zazila kdyz mala byla vzhuru asi ve 2 tydnech od 12 dopoledne do pulnoci. Masakr, uz jsem byla zrala na blazinec.Do 3 mesicu jsem byla pravidelna divacka televize tak kolem 3rano-opakovali Acko-videla jsem temer vsechny dily. Neznala jsem co je to spat ve dne v noci.Ted male budou v unoru 3 roky a odpoledne ji budim po 3 hodinach, je jak medved v zimnim spanku, asi dohani co zmeskala jako mimino ![]()
Zadnou rourku. U kojenyho ditete je normos sedmkrat denne i jednou za sedm dni. Myslim ze kdyby byl hladovej bude spat hodne a v mezicase rvat.
@RadkazBrna taky mame tritydenni mimco, ze zacatku spala porad, mrla zloutenku, takze jsme budili na kojeni. Jak odeznela, tak najela na rezim v noci ve 12 a ve 4 ji, pres den se hlasi cca po 3-4 hodinach krom. dopoledne, kdy by pila i po hodine. Usina jak kdy, pokud ma jeste hlad neusne. Jinak uz me taky nespi jako na zacatku.Holt uz deticky rostou a chteji objevovat svet
pokud prospiva tak bych to neresila. a snazila bych se i vic kojit, um bych taky nekam odlozila
a pokud nerve a jen kouka a nespi neznamena to, ze neni spokojeny
jen chce asi tvoji spolecnost ![]()
@RadkazBrna em, ja mam take tritydenniho - a spi vicemene stejne, jak popisujete.. A prijde mi, ze spi dost.. Jen teda v noci neuspavam - polozim a necham usnout.. Ale jinak uplne stejne.. Oproti starsimu synovi spi opravdu o dost vic.. ten nespal skoro vubec..
Takze zadny strach - je to normalni
@anonymka227 jsem ráda, že jsem v tom nebyla sama
Jinak u mojí se to zlepšilo cca v 18měs. to už spala i 6hod vkuse
. Ve školce spala 8hod večer a 2 po ó ve školce. Teď chodí do školy, tak spí 10hod vkuse.
Asi s tím nepohneš. Taky tě nikdo nepřinutí usnout, když se ti prostě nechce, viď
Já měla obě děti nespavce, když syn spal 20 minut přes den, s mámou jsme pozorovaly, jestli vůbec dýchá, jak nám to bylo divný, dcera to samé. A na to co se dělo v noci radši už ani nechci vzpomínat. Trpělivost, nedá se svítit.
@RadkazBrna S tou rourkou opatrně, kojené miminko nemusí kakat i 2 týdny a je to v pořádku(pokud nemá tvrdé bříško a neřve). Nevím z jakého důvodu ji chceš používat, když kaká 1× denně. ![]()
@RadkazBrna píše:
Takže jen prostě nespinká a je to normální?
Ne, takhle malé mimino by nemělo byt vzhůru dál jak hodku, max. Hod ku a pul. Podle me je pretazeny s proto i dlouho usina. Zkus ho davat spat driv a uspat ho i za cenu pouuivani berlicrk typu zavinuti, bily sum, jezdici kocar, satek a pod.
Ahoj!
Zkusila bych to pevné zavinutí, bílý šum…
Procházka v kočárku aspoň jednou denně, když tam dobře spinká.
Pokud je jinak spokojené miminko, tak bych rourku nepoužívala. Kakání jednou denně je opravdu v pořádku.
Já když kojila tak mi nekakal i několik dní rourku sem nepoužívala vůbec..S tím spánkem jsme to měli podobně jen mě nespal 5 hodin ale nejvíc tři i v noci a přes den skoro vůbec.
Myslím že se to upraví mě spí ted krásně jak přes den tak i v noci:) Jen to chce chvilku počkat at si miminko najde svůj režim
Na rourku bych se vykašlala, kaká krásně
a můžu se zeptat jak ho uspáváš…? to když ho dáš do postýlky a odejdeš tak pláče…?
@RadkazBrna mám zhruba 2 měsíční a přes den spí taky strašně málo, vlastně jedině v kočárku, kde dá klidně i 2 až 3 hodiny. Doma max. po půlhodinách, jinak je vlastně pořád u prsa. Má to tak už od narození. V noci je to trochu lepší (díky bohu, jinak by mi hráblo). Doufám že se to s věkem zlepší ![]()
@Majkelka píše:
@RadkazBrna nebolí ho bříško? dostává nějaké kapičky?
Dávám Biogaja a už prdí pěkně ![]()