15 měsívů - nepije nic jiného než MM

169
15.10.15 21:09

15 měs nepije nic jiného než MM

Ahoj maminky,

určitě už tady toto téma bylo a snad mi někdo poradí. Mám 15 měs chlapečka, kterého od narození jen kojím. Od půl roku se do něj snažím dostat i jiné tekutiny, ale on prostě vše krom kojení odmítá. Kojím tak 5 krát denně a 1-2 v noci. Poradíte mi, jak takové větší dítě naučit pít i něco jiného? Nebo myslíte, že bych měla přestat kojit úplně a pak se možná něčeho jiného napije? Pít z láhve umí, ale nechce. Raději hodinu řve. A vždy se domůže toho, že mu to prso dám.

Děkuji za každou radu, názor. Nejraději bych už to kojení utla, i když mi to bude chybět :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85544
15.10.15 21:12

@huanca a prikrmy ji? Muzes mu je naredit. Jake pitko pouzivas? Mala 8m mi pije krasne z tekouciho hrnku, cistou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
15.10.15 21:12

@huanca Zkusila bych vysílání na výlety s tatínkem, babičkou… prostě aby věděl, že mlíko není, takhle vlastně není důvod, proč by měl pít něco jinýho. Jo a měla jsem to samý, ale někde kolem tohoto věku začal pít vodu a kravské mlíko z hrnku, ale doteď pije dost málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
15.10.15 21:19

On umí z každého pitka i z brčka. on ale prostě nechce. ráno mu udělám pití a ubyde do večera fakt málo. příkrmy jí normálně, i mu je třeba naředím. Už je dle mně veliký, už bych si i někam chtěla zajít, ale on když se probudí a brečí tak chce jen prso…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
15.10.15 21:45

Ja mam 18m a pije jen vodu a to trochu, proste dokud bude mleko, tak zažene zizen MM. U babicky pres den pije vodu, ma polévky atd, jinak by rada pila džusy, sladke piti, ale to ji teda vubec nedavam, to radsi at je na mliku nez na sladke břečce. Jo a jeste pije sem tam kravske mleko, UM vubec (a po ochutnáni se nedivim).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
15.10.15 21:51

Dobry vecer, moje dcera kojena do 27m pila az do 15 jen vylucne mm. Nikdy s enenaucila pit z lahve s dudlikem. Delala jsem ji casto polevky, ale mm ji pokrylo denni davku tekutin.Az po tom 15m zacala pit z klasickeho hrnu max decku denne.Az po ukonceni kojeni do ni dostanu nejake tekutiny, ale jen 2-3 deci v prumeru za den a vic nic. Podotykam ze z pocatku jsme ji davala cistou vodu, pak abyc navysila mnozstvi tekutin tak jsme zkusila dzusy, stavy, ale nic. Budou ji za chvili 3 roky a stejne pije malo. Dle doktorky dehydrovana neni a pokud ji ovoce, zeleninu, polevky tak pry ji to asi staci. Kolikrat se napije az v poledne par loku a jinak jsme jak drab aby ty 2 deci za den dala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
15.10.15 22:26

Pokud pije jen MM, tak to nevadí. Mně maLá pije kromě mm čistou vodu, takže já jsem v klidu. A ty buď také. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
brko
15.10.15 22:29

@huanca a přestat kvůli tomu kojit je teda pěkná blbost.

• Citovat
  • Upravit
169
15.10.15 22:32

@brko v 15 mes? No nevim… Mne prijde tak akorat cas prestat kojit. Bojim se, ze pak uz bude uplne zavislak. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
15.10.15 22:39

@huanca who doporučuje kojit aspoň do 2 let. Já budu kojit do přirozeného odstavení. Ale to je na každém, jak se rozhodne. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
169
16.10.15 07:34

@brko já se jen obávám toho, že pak budou scény, až budu chtít přestat a jemu budou dva roky. Aby mně pak nechtěl svlékat na veřejnosti :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
16.10.15 13:01

@huanca pokud si ho naučíš, tak to dělat nebude. Mně malá vždycky jen chytne za tričko, ale jen aby mi řekla, ze chce pít. Pak jen zaujme polohu a čeká. :D

• Citovat
  • Upravit
102087
16.10.15 19:08

@huanca Mě zkouší rozepínat svetr, ale na jasné ne poslechne… chtěla jsem taky kojit do přirozeného odstavení, ale uvidíme, zda to vydržím :think: zatím to na něj totiž nevypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
21.10.15 14:56

Kojím, syn má 21 měsíců a naopak je to ted lepší než dřív. Už jsme zrušili večerní i noční kojení. V 15m by to rozhodně nešlo. Teď kojím jen ráno a na odpolední spaní. Jinak mi taky pije hrozně málo. Ale trochu zabrala láhev s brčkem od Tescomy. Pije mi hodně naředěný džus, vodu ani náhodou. Nejlíp mi pije u sledování Krtečka. Není to ideální, ale už mi vypije za den i 600ml, takže holt raději at pije i za cenu sledování pohádky 2× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová