Přecpávání novorozence MM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ariadne
16.10.15 21:51

@Svistice to, že jsem si je blbě naučila vím :mrgreen: :mrgreen: ale jsou to zvířátka, co chtějí holt prso, teplo, měkkoučko. Nevím, kdo má ty děti, co spí samy od narození :think: možná to je mýtus a takové děti neexistují :mrgreen:

No snad se z toho nějak vymotáme. Přežít tak ty první 3m, ne?

• Citovat
  • Upravit
3662
16.10.15 21:53

@Ariadne mam to stejne s dvoumesicni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
16.10.15 21:55

@Ariadne jn dotazek, kolik vazila pri porodu a kolik ma ted? :) jen me zajima, jestli takhle moc papeme jen my nebo ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
16.10.15 21:56

@Ariadne, dle mých zkušeností - dvě starší děti usínaly u prsa - dudlíky vytrvale odmítaly - v půl roce skoro 10 kg, třeťátko - velmi dráždivé mimi, u prsa neumí usnout, konečně vzalo na milost dudel(jen v kočárku nebo hacce) - váhově je na tom stejně jako starší sourozenci :nevim:. Co já bych dala za to, aby malý dokázal zabrat u prsa. Určitě neomezuj - bude ti plakat hlady :nevim: Myslím, že je jedno zda máš dítě u prsa nebo ho pořád taháš, houpeš ať usne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
16.10.15 21:57

@Svistice vysavac na youtube je taky vybornej :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
16.10.15 21:59

Ženská, já si za tebou snad vyjedu na výlet :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
TehotnaTerezka
16.10.15 21:59

Zavinuti nepomaha?
starsi dcera byla taky velky savec, u prsa vydrzela klidne hodinu a opravdu pila, do 3-4 mesicu spala aspon celou noc, ale taky jsem si ji blbe naucila, proste jak pipla, tak ja hned cpala prso, tim padem byla prisata temer nonstop
na dudlik si zvykla az temer v 5 mesicich
mladsi syn byl taky velky savec, u neho jsem jedno kojeni zkrouhla na 45 minut :-) ALE dusledne jsem ho zavinovala, a kdyz pipnul, tak proste musel pockat nez jsem neco dodelala se starsi a nez jsem k nemu dobehla, tak uz spal spokojene dal, mel teda dudlik asi od 1 mesice + jsem mu k nosu vzdy strcila nejake me obleceni, bud nocni kosili, nebo jsem si svlekla kosilku, proste aby me citil, zavrtal si do toho nos a byl spokojeny, i jsem ho diky tomu nutila otacet hlavickou na obe strany :-)

• Citovat
  • Upravit
33005
16.10.15 22:02

@Tunrida Čerpej zkušenosti, at vis do čeho jdeš. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
16.10.15 22:03

@Svistice No jo, čeká mě to za chvíli taky :mrgreen: Však já to od ní mám z první ruky :mrgreen: Už jí leze mlíko na mozek :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20155
16.10.15 22:07

@Ariadne Vůbec to neřešte, je to v pořádku, a pokud se vaše dítě bude vyvíjet jako moje prvorozené, přijde čas, kdy si budete přát, aby se přecpával ještě víc.
Můj syn sosal tak, že už chvíli po porodu byl taková michelinská kulička.. Co hodinu a u prsa vydržel dloooouho..
Zhruba na půl roce (v létě) začal lézt a během pár týdnů vychrtnul na kost - jak se najednou začal hýbat, do toho byla horka a on naopak přestal jíst, tak jsem se už pak bála chodit k pediatrovi, aby mě nepodezříval, že syna týrám :)
Nechte mimi, pokud jde o mateřské mléko, tak ho nechte sosat podle jeho vlastního uvážení, není co zkazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
16.10.15 22:25

Co třeba zkusit protikoliková opatření podle Karpa? Pevné zavinutí, syčení, houpání, bílý šum a cucání ( dudlík, prso, prst) na mého prcka to zabírá, sice je mladší (7 týdnů) ale kamarádce to fungovalo do cca 5 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
16.10.15 22:30

@Ariadne mytus to neni. Na vlastni oci jsem to videls. Bohuzel ne u me dcery…tak jsem doufala, ze to druhe ditko. Bohuzel, ten mesicni urvanek jenom zere a zere ( za mesic ma vahovy prirustek 1200 g :zed: ), rve a rve. A jak nerve, tak knuci. A kdyz neknuci, tak se chce nosit. faaakt pakarna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
16.10.15 23:45

@Ariadne ahoj, když jsem četla co píšeš, tak jakobych četla o sobě! Někdy může mít jen žízeň, zkus mu dát čajík, Sunárek fenyklový… je granulový… vhodný od ukončeného prvního týdne. Můj malej navíc nekakal jinak než s rourkou a hrozně řval… co pije čajík, tak kaká jak protrženej… musíš pak ale počítat s tím, že to bude tekutější a že to může mít jinou barvu, od žlutý přes oranžovou až po zelenou… a já taky plně kojím ale když už jsem večer mrtvá a on furt a furt nenažranej, tak mu prostě udělám večer UM 90 nebo 120… a prso pak odsaju aby nevybouchlo… ono UM má jiné složení než MM a „hůř“ se mu tráví nebo lépe řečeno dýl… pak ti třeba prospí i 4-5 hodin… ale někdy taky ne… a nic si z váhovýho přírustku nedělej… náš malej když jsme jeli domů z porodky měl rovný 3 kila a prý má do roka zdvojnásobit porodní váhu… ted jsme byly u dr. a v 9 týdnech má 5,7 kila… prostě bych být tebou zkusila ten čajík, někdy totiž může mmít opravdu jen žízen a kdyby furt řval tak mu dej prso… víc neporadím l.. přeji hodně štěstí… já budu taky bojovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
17.10.15 00:45

Co jsem se bavila s laktační poradkyní, tak mateřským mlékem nemůžeš miminko přecpávat nebo vykrmit do klasické obezity. Miminko si prostě řekne, kdy chce pít a podle toho jej prostě nakrmíš. Ublinknutí je u miminek normální, pokud toho neblije více. Zkus se spojit s nějakou laktační poradkyní, nejlépe z mamila.sk (jsou tam i seznamy českých poradkyň). Náš malý přibírá 1kg měsíčně a v klidu to odpovídá tabulek dle SZU, zkus se podívat, zda se vejdeš do grafu. http://www.szu.cz/…AV/LETAK.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.10.15 02:07

@ZemanovaK : do roka zdvojnasobit vahu? Promin ale to je pekna blbost…To teda rozhodne drive nez v roce
@Ariadne : taky to tak u nas vypadalo, nastesti maly vzal dudel…ale funguje jenom takovy ten klasicky kulaty, Aventy atd (takove ty podlouhle) plive. Jinak mi vsichni rikali, ze MM precpat nelze, maximalne to vyblijou…taky jsem prvni dva mesice snad jen kojila a prala :mrgreen: Ale prckovi jsou pres 3 mesice a je to lepsi…ublinkava furt, ale ne tolik…asi se uz trochu naucil, kdy ma dost…a kojim po 3 hodinach, obcas 2.5, uz jde obcas i zabavit necim jinym, nez prsem…takze vydrzet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová