Únava z kojení

1780
16.10.15 15:20

Únava z kojení

Ahoj, mám syna, kterému bude 13 měsiců a budí se celou dobu tak v průměru jednou za 2 hodiny, když byl mladší, tak i dřív. Teď spí nejdýl 4 hodiny od začátku spaní někde okolo 20h jde spát a kolem 22h je vzhůru na první kojení, vyjímečně až o té půlnoci. V noci si ho vezmu do postele a spí se mnou do rána. Jenže od 4h ranní je schopný být přisátý až do 7h. Někdy i celou noc. Nemůžu se ani otočit, aby se nevzbudil.. Jak mu prso vezmu, tak brečí. Což o tohle všechno, ale já cítím, že už to nedávám, jsem totální chodící mrtvola. Začla jsem se s tím už i léčit, protože už nemůžu. Takovou ùnavu neznám a to mám doma ještě 6-letého, takže s ním toho mám taky hodně. Jde mi o to, jestli mám kojit za každou cenu, když jsem na tom takhle. Mudr. kde se s tou unavou léčím mi chce dát homeopatika na zastavení laktace. já ale nevím, řikám si ale že kojení je důležité..jenže do kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32941
16.10.15 15:28

@Sunnyess do té doby, dokud to matka a dítě chtějí. Pokud to jednoho omezuje, dělá mu to problém, tak není špatně skončit.
Měla jsem to stejně, ale musela jsem být fakt už na konci sil a pevně přesvědčená, že s nočním kojením prostě končíme. Malému bylo 14měsíců. Pak jsem ještě necelý měsíc kojila ráno a večer. A pak odstavila. Od sebrání nočního kojení spí celou noc, max. se jednou vzbudil. Když měl žízeň, dala jsem mu vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
16.10.15 15:33

@Sunnyess Velká část dětí v tomto věku už kojena není, takže pokud tě kojení vyčerpává, myslím že ho můžeš ukončit bez výčitek. Taky kojím 13.měsíční, občas mě to otravuje :D ale nevyčerpává a rozhodně nejsem připravená na odstavení ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
16.10.15 15:36

Kojené děti to tak občas mají :-) Ale třeba dcera taky spala a spí s náma a prostě se nakojila sama, víceméně spala jsem dál. A vidím, že kojení večer a v noci má postupně snižující se frekvenci:-) Pokud ti to vadí, tak máš dvě možnosti, buď přestat úplně nebo dítko naučit, že se v noci nepije a kojit např. jen ráno a večer. Určitě jde i ta druhá možnost a možná bude méně drastická, než utnout kojení najednou a hned. Ale to si v sobě musíš ujasnit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
16.10.15 16:06

@Sunnyess ja bych rekla, ze nejsi unavena z kojeni, ale z nevyspani.
A je jen na tobe, jestli jsi ten typ matky „diteti se musi vyhovet“, nebo jestli najdes dost sil vytahnout na nej estivila.
Dudlik nefunguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
16.10.15 16:15

Všechny děti jsem kojila hodně dlouho, ale žádné v noci. Nejmladší má 8,5 měsíce a v noci se vzbudí maximálně jednou. Kojení ročního dítěte určitě neukončovala, ale dítě by spalo ve své postýlce a pokud by to nepomohlo, tak i v jiné místnosti. A rozhodně neusínat u prsu.Moje nejmladší usíná po nakojení sama, z bdělého stavu.
To si musí každá máma ujasnit sama, ale myslím si, že ani ty největší zastánkyně kojení(jako já :mrgreen: ) nebudou obhajovat to, že roční dítě doslova visí na prsu celou noc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
16.10.15 16:29

Prostě utnout noční kojení, jednu dvě noci bude ječet a pak bude nejspíše spát. Kojila jsem do 17 měsíců, ale v noci jsem přestala někdy meti 13-14 měsícem. Děti jsem měla v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.10.15 18:04

@Sunnyess a proč se takhle trápíš? Já kojení utnula 10 m a špatný pocit z toho nemam.. on Tě má jen jako dudel, nic víc.. jestli chceš kojit, nakoj před spaním a pak dávej vodu nebo čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
16.10.15 19:43

Díky za reakce. Já nevím proč to neumím jen tak utnout, asi proto, že první dítě jsem nekojila (nechtěl) a že jsem ráda, že se to teď povedlo.. Skončit teda úplně nechci, spíš jen zrušit to noční kojení. Asi další věc co mě brzdí a dělám s tím cáry, je kvůli tomu, že vím jak ho to vezme až mu v noci nedám, to bude řevu! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
16.10.15 19:44

@Sunnyess bude,ale konečně se vyspis. A ráno a večer můžeš kojit ještě dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
9.8.17 20:41

@Sunnyess dobrý den, chci se zeptat, jak vám dopadla tato situace s nočním kojením? ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová