Cena UM pro 4měsíční dítě

485
30.10.15 13:51

Cena UM pro 4m dítě

Maminky, které vůbec nekojíte, na kolik vás vyjde UM na měsíc a jaké mléko používáte. Syn mi 2,5m bojkotuje kojení a už mi dochází síly bojovat s ním a uvažuju o tom, že přejdeme na UM. Odsávat opravdu nebudu, mám doma ještě starší dceru, které se už teď téměř nevěnuju, protože jen řeším malého a jeho kojení-nekojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16744
30.10.15 13:58

Dávala jsem nutrilon, cena 370kc, spotřebovali jsme asi 4 krabice za měsíc, dá se ale na netu sehnat levněji když koupíš 6 kusu, tak i za 300kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
30.10.15 14:00

Taky se u nás přestalo kojit.. no řeknu ti není to levná záležitost, ale co se dá dělat. My byli na nutrilonu pak hami. to mu sedí do dnes nejlépe. Musíš ozkoušet co bude sedět. Když vychytáš akci někde tak ta sleva za to pak stojí. No a vyšlo to cca 1000-1200 měsíčně no :think:..až začnou příkrmy u vás tak se částka samozřejmě sníží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7206
30.10.15 14:03

Syn měl DM BIO mléko, krabice 150, ze začátku krabice na necelý týden. Takže žádná tragédie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.10.15 14:19

Starší syn nebyl kojený, měl UM v podstatě od narození. Krabici (500g Sunar) míval tak na 4 dny, padly vždycky 2 krabice týdně. Lehce se to zlepšilo s najetím na příkrmy, ale nijak zásadně, protože toho na zase vypil víc. Potom vydržela ta krabice na necelý týden. UM přestalo lézt do peněz až v době, kdy ho měl jen ráno a v noci. Částku psát nebudu, protože je to pár let a přece jen se ta cena změnila, takže by to nebylo moc odpovídající současné situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
30.10.15 14:29

Já kupuji sunar premium 600g za 250 kč a vydrží cca týden, malá měla včera 5m a příkrmy dáváme týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
30.10.15 14:43

My dáváme bebivitu. V ČR stojí asi 180kč krabice. V Německu asi 100kč. Krabice mi vydrží tak na 4 dny.Oni ale všechna mléka jsou kvalitní. Hlavně aby sedlo miminku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
30.10.15 14:43
@loja píše:
Maminky, které vůbec nekojíte, na kolik vás vyjde UM na měsíc a jaké mléko používáte. Syn mi 2,5m bojkotuje kojení a už mi dochází síly bojovat s ním a uvažuju o tom, že přejdeme na UM. Odsávat opravdu nebudu, mám doma ještě starší dceru, které se už teď téměř nevěnuju, protože jen řeším malého a jeho kojení-nekojení.

A zkoušela sis pozvat domů laktační poradkyni? Určitě je to mnohem nižší investice, než UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
30.10.15 15:16

@Fjodorka Měla jsem tu už dvě, intenzivně s nimi spolupracuju. Dělám vše dobře, šátkuju, intenzivní kontakt, kojení v polospánku… Ale syn si postavil hlavu. Mám v tom už tak 3000Kč, takže je to relativní. Nikdy jsem si nemyslela, že bych byla ochotná a schopná dát dítě na UM, ale pokud to neudělám, tak skončím na antidepresivech. Za těch 10 týdnů jeho nepití a rozkojování, malého úspěchu a opětovnému hysterického řevu když vidí prso, už opravdu nemám sil. Navíc je kontaktnější k cizím lidem než ke mě, fakt má fóbii jak blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.10.15 15:25

My máme Nutrilon a měsíčně to výjde tak na 1700Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
30.10.15 15:27

@loja Tak to ano, v tom případě zcela chápu :( (ona spousta ženských to neudělá a ani neví, že něco, jako laktační poradkyně, existuje, tak proto to píšu)
No, musíš holt vyzkoušet, které UM dítěti sedne, ono každé stojí jinak a každé dítě snese jiné…
Já UM používala jen pár měsíců na rozdělávání kaše, používala jsem Babylove BIO. Jednou jsem musela koupit tu levnější řadu a měla po tom průjem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
30.10.15 16:28

Ve 4m měly děti krabici na 4dny, někdy pět. Z půlkilové krabice (nebo 600g, už nevím) se udělají asi 4l mlíka, při pití litru denně jsou to 4dny. V tomhle věku sedělo holkám všechno, střídala jsem podle akcí. Teď mám v zásobě ještě několik krabic Bebivity (z původních snad 20 :mrgreen: ), měli v Globusu za 107kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
30.10.15 17:34

Nutrilon 369kc davali jsme pocitam neco ke 2.000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie