Boloňské špagety

1894
18.10.12 09:37

boloňské špagety

Ahoj holky, dostala jsem hroznou chuť na baloňské špagety a tak se ptám na nějaký recept. Když si koupím tu omáčku tak mi to nechutná, zkoušela jsem různé firmy, skleničky atd. ale není to prostě to pravé ořechové :nevim:. taky jsem zkoušela nějaký ten recept na internetu tak taky to není ono :think:. Hledám takový jako vaří ve školních jídelnách. ty mi chutnali nejvíce. moc děkuji za recepty. renča :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2947
18.10.12 09:44

Taky bych si dala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25183
18.10.12 09:53

Kaufland teď prodává právé italské špagety a pravé omáčky. Přesně ty samé si vozím z Itálie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
18.10.12 09:55

Také bych si dala, kdyby někdo uvařil :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
18.10.12 09:56

Tak jestli to chceš jako ze školní jídelny, tak to musíš fest ošidit a bude to ono ;).

• Citovat
  • Upravit
1894
18.10.12 10:02

Ty z jídelny mi zatím chutnaly nejvíce, hlavně když byla dcerka jednou nemocná a byli jsme si pro oběd tak byly zrovna bolonské špagety a byly super. tak sem s nějaký receptíkem třeba mi zachutnají vaše oblíbené. renča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
18.10.12 10:05

Já mám nejraději tyhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?… Fakt jsou výborný, vyzkoušela jsem jich plno, u těhle jsem zůstala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
18.10.12 10:19

Tak jestli shanis spagety ze skolnich jidelen, zkus to takhle:
Rozvarit spagety
A omacka:
Levne mlete maso, do toho nasypat koreni na spagety a zalit jednim balenim kecupu, posypat levnym syrem :-)
Maso lze nahradit levnym mekkym salamem nebo veprovkou 8) Tak delali bolones u nas v jidelne :mrgreen:

Prave bolonske:
Spagety uvarit na skus- al dente
Omacka:
Mrkev a rapikaty celer, spolu s cibuli nakrajet na malinkaty kosticky-to je nejdulezitejsi, musi to byt miniatury. Maso hovezi zadni, umlyt doma na mlynku. Zeleninu opect, na to maso, pridat propasirovana rajcata (da se koupit ve sklenici), podlit cervenym vinem. Dochutit bazalkou, oreganem, cesnekem, soli a peprem. Posypat parmezanem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
18.10.12 10:41

To myslíš takové ty s točeńákem místo masa? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
18.10.12 10:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36187
18.10.12 10:43

Já dělám zlehčenou omáčku, jen mleté nejlépe hovězí, na cibulce a česneku, zaleji dvěma plechovkami rajčat, vařím tak hodinu určitě, pak dochutit, bazalka, špetku oregana a je to. To dělám, když se mi nechce dělat se zeleninou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
18.10.12 10:45

Ne myslím normálně s mletým masem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
18.10.12 10:46

To budeš asi jiný ročník :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
18.10.12 10:53
@pikola píše:
Já dělám zlehčenou omáčku, jen mleté nejlépe hovězí, na cibulce a česneku, zaleji dvěma plechovkami rajčat, vařím tak hodinu určitě, pak dochutit, bazalka, špetku oregana a je to. To dělám, když se mi nechce dělat se zeleninou.

Taky delam, rikame tomu doma lina Bolon :-D

Ted teda ujizdime na Aglio olio s tunakem :-) To je uplna rychlovka:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36187
18.10.12 11:11
@pansy píše:
Taky delam, rikame tomu doma lina Bolon :-DTed teda ujizdime na Aglio olio s tunakem :-) To je uplna rychlovka:-)

asi z plechovky, co, ja mam rada to se žloutkem, testoviny. nazev se mi vypařil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí