Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, potřebovala bych poradit kvalitní plnící (tak do 200 Kč, na bombičky) pero pro prvňáčka.
Moc díky ![]()
@MarieP zkus kouknout tady http://www.nejlepsiceny.cz/…ve-pero.html jinak moc neporadím, my bombičkové pero mít nemusíme - máme obyčejné tornádo
@pvmr díky, chtěla jsem i nějaké zkušenosti. Pero je prý dobré, že pokud děti tlačí tak s ním nejde psát (špička se rozjede) a tak se naučí netlačit. Příjde mi to celkem logické, navíc malý přímo ryje ![]()
@MarieP u nas to je tak, ze pokud deti jeste ryjou, tak pisou tuzkou.jen pak jestli neni lepsi koupit nejake z tech levnejsich per, kdyz tak tlaci, to pak bude mozna vetsi spotreba, kdyz se budou spicky rozjizdet
ale snad jeste nekdo prida svoji zkusenost
ja akorat vim, ze jsme vzdycky z takoveho pera meli ruce jako prasatka
![]()
U nás ve škole píší prvňáčci obyč. tužkou a když ryjí, dá se jim mikrotužka. Na tom se krásně naučí netlačit ![]()
Pero měli až na druhé pololetí
@pvmr zatím mají taky tužky, ale postupně budou psát pery, syn si ho mimo jiné
přeje pod stromeček, tak bych chtěla, aby za něco stálo ![]()
@tterka hmm tak pentilka asi taky nebude od věci, ale pokud bude dostatečně krátká tuha dá se rýt taky ![]()
Perem jsem snad nepsala ani já jako malá, dětem jsem ho také neriskovala (po vyzkoušení Tornáda, Stabila atd. děti zakotvily u gumovacího Pilota). Nervy mám jen jedny ![]()
Chtěla jsem se ale zeptat - je opravdu tak dobré psát perem? Jak jsem psala, zkušenost nemám, tak jsem zvědavá. ![]()
@Lesina já mám nostalgické vzpomínky na tu vůni inkoustu, špinavé prsty a tak. Jinak to asi až taková bomba není
Já jsem teda měla ještě takové to, kde se napumpoval inkoust z lahvičky, bombičkové byl už vyšší level ![]()
Já fakt nevím, mám prvního školáčka
. Učitelka říkala, že s pery mají dobrou zkušenost, protože se děti rychle naučí jak si mohou dovolit přitlačit (jinak se pero rozjede a nepíše), mi to příjde opravdu logické, na propisku jde tlačit jak je libo a psát bude pořád
. Gumovacího Pilota dostal taky, to jsme ještě nevěděli, že budou psát perem, necháme ho do druhé třídy, to již píší čím chtějí…Jinak školu má myslím dobrou, chodí na jazykovku v Ov Porubě ![]()
Bombičkových jsme vyzkoušeli několik a všechny dříve či později tak do cca 14 dní začali téct
tak měli děti Tornáda, Stabila a gumovací Piloty.
@Lesina Já nevim já doted z toho mam trauma. Jako levák jsem bombičkové pero nezvládala a učitelka to vyžadovala. Pořád se mi to rozmazávala, řešila to máma furt s učitelkou, která tvrdila, že každé dítě musí psát bombičkovym perem. 3 roky jsem se s tim trápila, doma se se mnou máma rozčilovala, proč jsem tak neschopná, já u toho brečela.
To je zvláštní… U nás leváci psali automaticky propiskou a hrozně jsme jim záviděli ![]()
@Lesina píše:
Perem jsem snad nepsala ani já jako malá, dětem jsem ho také neriskovala (po vyzkoušení Tornáda, Stabila atd. děti zakotvily u gumovacího Pilota). Nervy mám jen jednyChtěla jsem se ale zeptat - je opravdu tak dobré psát perem? Jak jsem psala, zkušenost nemám, tak jsem zvědavá.
Máš pro děti silný nebo slabý hrot? Moje dítě píše taky Pilotem, fajn je tam ta guma, snad jen kvůli tomu Pilota toleruju, jinak mi přijde hrozný. Čára tlustá jako blázen, barva hnusná.
Náplň se slabým hrotem si prvňačce netroufám koupit… i když, možná to zkusím.
Zakladatelko,
bombičkové pero seženeš všude, podle mě tam nebudou výrazné rozdíly.
http://www.sevt.cz/…rk-41164500/
@Anonymní píše:
@Lesina Já nevim já doted z toho mam trauma. Jako levák jsem bombičkové pero nezvládala a učitelka to vyžadovala. Pořád se mi to rozmazávala, řešila to máma furt s učitelkou, která tvrdila, že každé dítě musí psát bombičkovym perem. 3 roky jsem se s tim trápila, doma se se mnou máma rozčilovala, proč jsem tak neschopná, já u toho brečela.
leváci psali propiskou
učitelka byla asi trošku láboš ne? ![]()