Bona Spray Mop

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
209
24.2.12 14:50

Bona spray mop

Ahoj,
máte někdo Bona mop - jaký je? Nezanechává šmouhy na plovoucí podlaze?
Vyplatí se za tu cenu?

Díky za zkušenosti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22
24.2.12 15:13

Ahoj,
mám Vileda 1.2. spray mop, koupený v DM za 599,–. Vytírám s ním dřevěné podlahy i dlažbu a spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
24.2.12 15:24

Ahoj, mám Bonu už asi 4 roky. Nooo, stálo mě to určitě přes 800 Kč, tenkrát byly ceny vysoko.
Jsem naprosto spokojená, neměnila bych. Šmouhy nejsou, prostě je pravda všechno, co říkají. Zametu (já nebo robotický vysavač) a jednou za čas, za týden, za dva, nasprejuju a setřu. Mám asi 60 m podlah. Hadr a kýbl už ani doma nemáme. Takže podle mě se to vyplatí. A je to hned suché, takže po tom dítě může běhat, fakt pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35718
15.10.15 17:01

Ahoj, nemá někdo čerstvou zkušenost? Mám doma parkety a co jsem koukala, tak na to mokrym nesmím a ani se mi žádný supermop vileda ani liefheit nelíbí.
Už jsem si teda ten bazmek objednala tak jestli se mužů aspoň těšit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
15.10.15 17:26

Hezké odpoledne,
Bona spray mop mám více než rok na stírání zejména plovoucích podlah. Na parkety bude ideální. Taky nejdříve důkladně vysaju a následně přejedu mopem. Když vám dojde ten originální čistič, nádobka se dá odšroubovat a nalít do ní něco jiného (rozředím např. pronto na podlahy, příp. cokoliv jiného). Nicméně za sebe musím říct, že tak jednou za měsíc až měsíc a půl vytřu pečlivě „na kolenou“ celý byt. Tím mopem mi to připadá taková udržovací fáze „šup šup“ a za 15 minut hotové celé patro. Šmouhy vážně nedělá, podlaha je hned suchá, zip, na který se lepí hadřík také pořád funguje na 100%, jen by mohly být ty stírací podložky levnější. Občas je přece jen třeba koupit novou (i když hadřík po každém použití přemáchnu v umyvadle). Myslím, že budete spokojená. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
16.10.15 14:10

Mohu se taky přidat s dotazem? Uvažuji také o napsání ježíškovi :-) Ale mám obavy hlavně z jedné věci… když budu vytírat celý barák tj. cca 100 m2, tak přeci nevytřu s jedním hadrem celý ten barák najednou, ne? Vždyť ten hadr musí být brzo špinavý a pak patlám tu špínu po celé podlaze. Nebo to chápu špatně? A pak ještě možná jedna věc. Když naleji třeba zředěné to pronto, na jak dlouho to asi taky vydrží? Nezkazí se tam ta náplň, pokud budu vytírat třeba 1× týdně? Děkuji moc taky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
16.10.15 14:12

A ještě mne napadlo, že to mám hlavně na 99% plochy vinyl podlahy. Něco jako lino, ale víc vroubkaté nebo jak to popsat. Prostě s plastickým vzorem. A 1% dlažba. Je to i tak vhodné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
16.10.15 15:59

Na začátku vytírání ten hadřík (je modrý něco na způsob hrubého froté) namočím v teplé vodě, vykroutím a přilepím na plastovou vytírací plošku. Sjedu celou místnost (za předpokladu, že je podlaha fakt dobře vysátá), kdy sem tam šplíchnu ten roztok. U přechodové lišty ve dveřích sundám, vymáchám pod tekoucí teplou vodou v umyvadle a jedu dál. V pohodě s ním vytírám i dlažbu v koupelně. Tu plovoucí podlahu máme také plastickou (vroubkatou), navíc s „v drážkou“ a vytírá se krásně, takže si myslím, že na vinyl bude taky v pohodě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35718
16.10.15 16:04

@nico2 já bych si koupila asi dvě ty hadry :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie