Je bonding silným spouštěčem laktace?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
173
30.8.11 12:34

Bonding

Maminky, po prvním porodu jsem měla problémy s kojením. Slyšela jsem, že právě bonding je mimo jiné silným spouštěčem laktace. Něco jsem si už nastudovala, ale spíše by mě zajímalo, jak to probíhá prakticky. Můžete mi prosím vy, které jste to absolvovaly, aspoň trochu popsat, jak vše probíhalo, čím jste miminko přikryly a zda mělo třeba čepičku apod. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7344
30.8.11 13:12

ahoj
netuším jestli Ti tohle pomůže, ale mě malého po porodu císařem nosili jen v plence,, a holou kůži na Tvojí holou kůži,, mlíko teklo proudem. Když bylo chladněji hodili přes něj deku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.8.11 13:26

Byl na mém těle přikrytý ručníkem, pak zabalený do flanelu, dokad byl tělo na tělo a pak se mnou pod peřinou, tak dobrý, podchladil se lehce až když jsem z postele vylezla, ale to jsem ho pak navlíkla a zase k němu vlezla pod peřinu a během chvilky byl zase teplounký.

Mlíko nemůžu posoudit, u obou porodu to bylo bez problému, jen po bondingu byl nástup laktace příjemnější, nekonali se žádné psychostavy jako u prvního, šestinedělí bylo klidné a vyrovnané.

Ale do porodnice bych si brala na sál čepičku, ponožky, prostěradlo, flísovou deku, tlustou osušku, aby někdo nemohl mektat, že se dítě podchladí. A pár čtvercových plínek pro mimino mezi nožky, aby tě nepočuralo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
30.8.11 13:35

no…články, který jsem o tom četla na vliv bondingu na kojení nevzpomněly, spíš jde o to pouto dítě - matka. Tak nevím, odborník nejsem :lol: . Kojila jsem rok a měsíc, mohla bych i déle, ale ze zdravotních důvodů jsem musela odstavit malého.

Po porodu mi hned dali malého na prsa, abych se na něj podívala, pak jsem rodila placentu a šili mě (to ošetřovali a kontrolovali i jeho). Když bylo hotovo dali mi ho k prsu, aby se přisál (zabaleného do takové zavinovačky a tu měl i přes hlavičku, koukal mu jen obličej). Nechali mi ho dvě hodiny co jsem byla s manželem ještě na sále. Měla jsem na sobě svojí deku z pokoje a tou jsem ho přikryla, když byl na mně. Přivezli nám pro něj i postýlku a peřinkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí