Bonding u kojence

Anonymní
21.5.24 23:05

Bonding u kojence

Zdravím holky, děláte některá bonding neboli kůže na kůži i u kojenců? Mám 2 měsíční mimi. Má to některé přínosy? Děkuji :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19087
21.5.24 23:42
@Anonymní píše: Více

Bylo léto, bylo vedro a furt jsem musela nosit v šátku, takže vlastně celodenní bonding. Dítě je klidnější a lip jede laktace a vyrovnání nějakých spurtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3117
22.5.24 07:03

Jako vyslovene „celotelova“ kuze na kuzi jsem delavala, kdyz byla mimina brutalne neklidna, jinak jsem spis nechvala na sobe po kojeni, jakoze tvar na hrudniku…a hlavne mladsi tak strasne dlouho rad usinal, musel mit vyslovene tvar nalepenou nekde na me kuzi. Jinak jsem nosila a tulila hodne a porad, co to jde (a to mam uz i druhe dite v predskolnim veku :mrgreen: ), ale ze bych kvuli tomu behala naha, to ne :think: U druheho to vubec hranicilo se sci-fi, nebyl na to klid. Obecne je kojencum nejlepe na tele matky (cest vyjimkam, nez mi tady zacne psat „ale moje dite to nesnaselo,“ vim, beru ;) ), ty geny uplne neprecurame, kouknete na nase nejblizsi geneticke pribuzne :mrgreen: ale zase clovek musi nejak fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19087
22.5.24 07:09

@Beruska999999 ty geny a máma jsou náhodou strašně zajímavé. Nedávno jsem kamarádce ukazovala vázáni novorozence do šátku. Mimco samozřejmě neklidné a cukali se, ale jakmile bylo navázané u mámy tak vytuhlo na několik hodin což pro ni bylo jindy sci-fi :mrgreen: proste mama a mliko je pro ne nej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
22.5.24 18:19

Myslím, že přínosy to má, prostě dítě vnímáme lépe, naše tělo-smysly ho lépe vnímají..a ono nás, proto, když se řeší problémy s kojením, tak se doporučuje mimo jiné, být s dítkem kůže na kůži a myslím, že pokud se tak často i kojí, tak třeba ani žádné problémy nejsou nebo se snižuje ta pravděpodobnost, těch vlivů, co to ovlivňuje je přeci jen hodně. Dobře se tak reguluje i tělesná teplota, samozřejmě nejen při nemoci, to, že s termoregulací mají nejmenší děti problém, je známo a hodně se řeší, jestli je oblečené hodně nebo málo, neoblíknout dítě a mít ho u sebe a je po problému :D, používá se také, když má dítko horečky.
Přes kůži toho jsme schopni navnímat opravdu hodně a mě přijde úplně škoda se o to ochutovat, sama třeba ten první měsíc děti vlastně vůbec neoblékám, jen plenku, až pak začnu přes den, ale neoblékám na noc a prostě využívám bondingu alespoň v noci (přes den při neklidu, po očkování, když má mimčo teolotu..) v zimě mame zimu pod 15 stupňů a nemusím právě řešit, jak moc ho ne-obléknout, ne-přikrýt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí