Borelióza - brnění rtů?

Anonymní
12.7.11 11:58

Borelióza - brnění rtů???

Ahoj, je možné, že brnění rtů je jeden z příznaků boreliózy? Klíště jsem měla cca před týdnem, jinak žádné další příznaky nejsou.

Díky za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
12.7.11 11:59
Anonymní píše:
Ahoj, je možné, že brnění rtů je jeden z příznaků boreliózy? Klíště jsem měla cca před týdnem, jinak žádné další příznaky nejsou.Díky za rady

pokud na miste klistete nemas zadne problemy - flek, zarudnuti, bily pupinek, nemas teplotu a nic jineho.. tak myslim ze to tim nebude :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
12.7.11 12:03

Já bych zase řekla, že to může být 1 z příznaků. Týká se nervové soustavy - Brnění končetin atd.,takže může být. Určitě bych neváhala a šla ke svému Dr.,ať ti udělá tesy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
12.7.11 12:04

Ahoj, typické příznaky boreliozy jsou - místo po klíštěti zarudlé s bílým terčem uprostřed = erythema migrans, svědí-bolí a máš příznaky chřipky (ale to už je rozvinutější stadium). Já boreliozu měla a rty mě teda určitě nebrněly :wink: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.7.11 12:57

Při borelióze nemusí být v místě klíštěte žádný flek a kolikrát člověk ani nezjistí, že má boreliózu. Třeba až po letech, když má obtíže typu bolesti zad, hlavy, kloubů, tak se zjistí, že ji kdysi prodělal.

A borélie v krvi jsou případně poznat až dva týdny po přisátí klíštěte, tuším. Na krev radši zajdi, ať máš klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
12.7.11 13:11
KPKristy píše:
Při borelióze nemusí být v místě klíštěte žádný flek a kolikrát člověk ani nezjistí, že má boreliózu. Třeba až po letech, když má obtíže typu bolesti zad, hlavy, kloubů, tak se zjistí, že ji kdysi prodělal.A borélie v krvi jsou případně poznat až dva týdny po přisátí klíštěte, tuším. Na krev radši zajdi, ať máš klid…

Tak jsem ji měla já. Žádný flíček, nic. Jen po čase bolesti kloubů a dlouhotrvající únava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.7.11 13:16
Kaczenka píše:
KPKristy píše:
Při borelióze nemusí být v místě klíštěte žádný flek a kolikrát člověk ani nezjistí, že má boreliózu. Třeba až po letech, když má obtíže typu bolesti zad, hlavy, kloubů, tak se zjistí, že ji kdysi prodělal.A borélie v krvi jsou případně poznat až dva týdny po přisátí klíštěte, tuším. Na krev radši zajdi, ať máš klid…
Tak jsem ji měla já. Žádný flíček, nic. Jen po čase bolesti kloubů a dlouhotrvající únava.

Můj manžel taky. Neměl ani klíště ani flek. Už několik let má různé problémy, nakonec z toho vylezlo, že „někdy“ měl boreliózu. Dodnes má v sobě borélie, je přeléčený, ale nic platné…

Já ji měla typicky - s klíštětem, flekem - ale nestačila se rozvinout. ATB jsem brala měsíc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
12.7.11 13:20

Jěšte si vzpomínám, že známé kvůli borelioze částečně znecitlivělo půl obličeje a musela chodit na rehabky. Dělali jí tenkrát i odběry mozkomíšního moku, aby vyloučili encephalitidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.7.11 14:10
  1. je brzo, ted bys mela max. kolecko v miste vpichu, viz popis vyse od sharlotte. neurol priznaky ocekavej ve tretim stadiu za nekolik mesicu.
  2. brneni rtu - pokud je oboustranne ze zpusobeno nejcasteji A) nejakou mentolovou zvykackou a pod. B) hyperventilaci - zrychlenym a hlubokym dychnim, obvyklym u nekterych neurotiku ve stresove zalezitosti, k tomu obvykle brneni i krece rukou, motani hlavy.

Jakekoliv brneni je duvodem k neurologickemu vysetreni, ale nejspis se nic nenajde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.7.11 14:22
Kaczenka píše:
Jěšte si vzpomínám, že známé kvůli borelioze částečně znecitlivělo půl obličeje a musela chodit na rehabky. Dělali jí tenkrát i odběry mozkomíšního moku, aby vyloučili encephalitidu.

Fuj, mojí známé to taky dělali. Brrr :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
n. Hotaru
14.5.12 21:14

Brnění jazyka a prstů

Ahoj, pěkný večer.

Potřebuji poradit, jestli jste se s tím někdo setkal? Brní mě poslední dobou jazyk, teď zrovna špička jazyka. Vyčetla jsem, že to může být nedostatkem vitamínů, ale taky je to příznak několika nemocí.. K doktorovi se bojím, bude mě mít za hypochondra..
Občas mě brní taky konečky prtů na ruce a rty..
Mám hypofunkci ŠŽ - může to souviset?

Káč :mavam:

• Citovat
  • Upravit
n. Hotaru
14.5.12 21:15
@N. Hotaru píše:
Ahoj, pěkný večer.

Potřebuji poradit, jestli jste se s tím někdo setkal? Brní mě poslední dobou jazyk, teď zrovna špička jazyka. Vyčetla jsem, že to může být nedostatkem vitamínů, ale taky je to příznak několika nemocí.. K doktorovi se bojím, bude mě mít za hypochondra..
Občas mě brní taky konečky prtů na ruce a rty..
Mám hypofunkci ŠŽ - může to souviset?

Káč :mavam:

Jo a jinak to píšu do týhle diskuze, protože mi přišla nejbližší a nebudu zbytečně kvůlu tomu zakláda novou. Klíště jsem neměla :)

• Citovat
  • Upravit
117
14.5.12 21:26

Já vidím to brnění rtů spíš na nedostatek magnézia, nebo něčeho podobného, zajdi si k doktorovi ,ať Ti vezme krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
14.5.12 21:35

Zkus rovnou ten hořčík, nic nezkazíš, pokud nepomůže, tak se u mudra ukaž.
Jinak neurogenní tetanie - klidně to může být ono. Nedostatek hořčíku v krvi jen tak neprokážeš, ono je to složitější.

• Citovat
  • Upravit
n. Hotaru
14.5.12 22:00

Tak já zkusím ty vitamíny jak říkáte a pak teda kdyžtak k Dr. :-) Já tam nechci lézt, protože se cítím jak hypochondr, nedávno mi zjistili i intoleranci laktozy a ted bych tam k němu zase šla s tímhle :roll: :mrgreen:
A nevíte za jak dlouho by ty vitamíny zabraly?
Jinak Vám děkuji holky za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí