Padání a šedivění vlasů

3471
10.7.11 20:58

Padání a šedivění vlasů

Vím, že téma padání vlasů tu je, ale já jsem ke svému zděšení začala i šedivět 8-o .

Před měsícem jsem přestala kojit, kojila jsem dlouho, dva roky, vlastně jsem neměla přestávku mezi těhotenstvím a kojením, syna jsem kojila do ukončeného 14tt s dcerou. Takže si tělo ani nemohlo odpočinout.Teď jsem tedy kojit přestala, do toho jsem se vracela do práce, musela jsem mít školu na dva měsíce, takže stres, honička, učení, nervy jestli udělám zkoušky.. Vlasy mi začaly padat asi před třemi týdny a jak jsem si je obarvila(to je už přes 6týdnů..) tak jsem zjistila, že mám v odrostech šediny, ale fakt hodně :cry: :cry: . Sklony v rodině k tomu nejsou, mám od přírody světlé a že by vyšisovaly od sluníčka je taky nesmysl :zed: .

Nemá někdo podobnou zkušenost? Jestli je to třeba stresem a tím odstavením a pak se to vrátí do normálu? Jak padání, tak šedivění? Jsem z toho docela nešťasná, koupila jsem si vitamíny na vlasy, ale to chce delší čas..
Moc děkuji za případné uklidnění :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7323
10.7.11 21:13

Ahoj Zakladatelko!
Moc ti neporadím, ale myslím, že šedivění vlasů nezastavíš… Mně bude 29 a vlasy mi šediví od 25 :cry: Podle kadeřnice většinou dědičná záležitost, mamka byla v 35 skoro úplně šedivá :nevim: Prostě barvím :wink: S padáním se určitě něco dělat dá, s tím zkušenost nemám, vlasů mám na rozdávání, ale určitě bych zkusila vitamíny (měly by pomoct) a najít správný šampon :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sabrine
10.7.11 21:25

Bohužel šedivění vlasu nezastavíš je to dědičný a pak hraje velkou roli stres a s tím souvisí i padání.Mužeš začít brát vitamíny,ale tělo se stím musí vypořádat samo

• Citovat
  • Upravit
16631
10.7.11 21:31

Ahoj,

já bych to přičítala stresu, vyčerpání těla / kojení, porody, škola, práce / prostě taky nemáš neomezeně sil.

Zkus se zklidnit, pořádně si upravit životosprávu / tekutiny, vitamíny, zeleniny, spánek… / a koupit nějakou tinkturu na vlasy. Já mám speciálně od porodu doporučenou od kadeřnice a pomohla… Sice to nezachránila úplně, ale pomohla..

Taky všechno může bt hormonální nerovnováhou…šla bych na základní odběry krve k OL a na gyndu - jestli nechodíš pravidelně.

První šediny se mi objevily po narození dcery, já si je vtrhla a teďka už zase nemám žádné…

No samo genetika… aj…taky hrají roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
10.7.11 21:33

No jo, ale když já to nemám po kom zdědit :-( :-( . Je mi 35, manželovi taky, ten tedy sem tam nějaký šedivý má, ale on to má po mamině.. U nás fakt takhle brzy nikdo nešedivěl..

Šampon jsem si koupila Alpecin a vitamíny Dermax, ale ty beru chvilku. Snad mi alespoň vlasy zůstanou, když už šedivé.. Nejdřív jse řešila, že se mi nadměrně mastí, z ničehož nic a teď toto :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
10.7.11 21:34
vykyna píše:
No jo, ale když já to nemám po kom zdědit :-( :-( . Je mi 35, manželovi taky, ten tedy sem tam nějaký šedivý má, ale on to má po mamině.. U nás fakt takhle brzy nikdo nešedivěl..Šampon jsem si koupila Alpecin a vitamíny Dermax, ale ty beru chvilku. Snad mi alespoň vlasy zůstanou, když už šedivé.. Nejdřív jse řešila, že se mi nadměrně mastí, z ničehož nic a teď toto :-?

Pokud už jsi řešila problém s matnotou aj. - fakt bych to viděla na ten stres… hormony…vyčerpání těla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
10.7.11 21:39

Já se taky obávám, že se tělo už brání, fakt jsem za poslední 4a 3/4roku byla buď těhotná nebo kojící a jeden čas oboje :roll: . A kdybych neměla jistotu, že mám hormony štítné žlázy v pořádku možná bych to přikládala i tomu, ale beru Letrox, takže tam to taky není :think:

Moc děkuji za reakce, snad se to srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.7.11 21:40

Ahoj, já jsem tak začala šedivět ve 26.. Zajimavé je, že mamka šedivá neni ani tatka moc ne..
Takže asi ten stres nevím. Taky barvím, prý to bude jenom horší.. Určitě ti neubydou, budou jenom přibývat :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sabrine
10.7.11 21:40

Navli to vystihla uplně přesně stres,vyčerpání unáva,špatná životospráva,hormony to všechno vyvolají at už šedivění a padání.Na šampon se vykašly ten je na nic.Pořid si na padání něco co obsahuje aminexil ten zabranuje padání a podporuje rust vlasu dá se sehnat v lékárně ale ve větším množství je v kosmetice Kerastase (ta se dá sehnat v kadeřnictví)

• Citovat
  • Upravit
1495
10.7.11 21:42

mě je 38 a vlasy mi šediví tak nějak od +- 35 sem tam to byl jeden na straně a teď jich mám na šešuli celkem dost, ale já si vlasy barvím tak to tak neprožívám…

vykyna píše:
Já se taky obávám, že se tělo už brání, fakt jsem za poslední 4a 3/4roku byla buď těhotná nebo kojící a jeden čas oboje :roll: . A kdybych neměla jistotu, že mám hormony štítné žlázy v pořádku možná bych to přikládala i tomu, ale beru Letrox, takže tam to taky není :think:Moc děkuji za reakce, snad se to srovná.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.7.11 22:00

Já měla první šedivé dráty už v 16ti..šedivím plíživě už od dvaceti a ted ve 32 už si musím hodně pravidelně barvit - nejdřív to bylo jen nahoře a ted už musím celou hlavu..Jinak by to byl poklad na stříbrném jezeře.. :roll:
Mám asi tak stejně šedivé vlasy jako moje maminka (56 let)..

Na vypadávání asi jen ty vitamíny a klídek.. :mavam:

Jinak ve 35 si myslím, že je šedivění spíš normální proces..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
10.7.11 22:08

Určitě zajdi na krev, ať ti naberou krevní obraz, může to být z anémie, ale nejsem dr.
Já šedivím od 25, ale máme to v rodině, v 35 by to mohlo být normální, ale viděla bych to na ten stres.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
10.7.11 22:16

Holky, moc vám děkuji :kytka: , teď už bych měla mít klid. No tedy jak se to vezme, syn mi ho moc nedopřeje..

Ale když si to tak uvědomím, tak já poslední dobou pořád něco řeším( krom té práce), takže se ani nedivím.. Tak si budu maximálně barvit vlasy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
r.allohová
17.8.11 15:50

šedivím

To je normální daň za dlouhověkost ,vždyt ve středověku byla čtyřicítka už šedivá ,bezzubá babička se šátkem na té šedivé hlavičce,také používám barvu od 30 let.Nic neřeš ,protože pak máš stres a ještě ti padají vlásky.Raduj se že si můžeš koupit barvu jelikož žiješ v 21 století a máš krásný děti.S pozdravem Renata

• Citovat
  • Upravit
1114
17.10.11 16:03

Jak řešíte šediny když máte tmavou barvu?Já si hlavu deset let barvím na tmavě hnědou ale odrosty jsou víc a víc šedivé.. :roll: nechala jsem si udělat světlý melír ale ten vlastně nic neřeší..mohly by ste napsat své zkušenosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí