Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky
Švagrovou před dvěma dny štíplo hovado podkoleno a pořád jí to bolí a natejká. Zkusila nějakou mastičku, ale zdá se to ještě horší. Nevíte,co by mohlo pomoct? Cibule asi ne,co? To je jen na včelí bodnutí?
Díky moc ![]()
burgundy píše:
ať skusí fenistil gel
ten tady nemáme, myslela jsem spíš nějaký „domací“ recept
Tátu takhle taky štíplo,natekla mu celá ruka,to hovado hovadské
bylo nějaké nakažené,musel dostat ATB a modlit se at z toho není ještě něco važnějšího,hrozila mu i operace ruky.No ale je fakt,že to měl nateklé šílené,celou ruku až k loktu.Zkus ten fenistil.
Verca182 píše:burgundy píše:ten tady nemáme, myslela jsem spíš nějaký „domací“ recept
ať skusí fenistil gel
Alpa ![]()
já nevím ale já bych skočila k dr., mě píchlo už několikrát někdy to byla jen taková hnusná boule ale jednou mi to nateklo fakt mega a to jsem šla na pohotovost jen tak ať mi něco dají ať můžu do práce a tam začli lítat skončila jsem na kapačkách prý když je to velký jde to do krve a může se něco stát. další rok mě píchlo zase, no flek tak velký nebyl ale šla jsem k obvoďačce poučená z předešlého roku a dala mi prášky a mastičku a do druhého dne to bylo skoro pryč, každopádně i ona mi opakovala že když je to velký, pálí to a třeba se zvětšuje pro zichr jít vždycky k doktorovi
Taky mě něco hryzlo (nestihla jsem si všimnout, protože jsem nejdřív vylítla jak to štíplo) a měla jsem otravu krve a ATB. A taky mi to dost nateklo.
Asi bych pro jistotu navštívila doktora, asi není radno si s tím zahrávat. Mě tedy nic nebylo (až na ten otok a zarudnutí, žádná únava..prostě nic, tak jsem koukala jak puk, že mi hned cpe ATB
Kakika píše:
Taky mě něco hryzlo (nestihla jsem si všimnout, protože jsem nejdřív vylítla jak to štíplo) a měla jsem otravu krve a ATB. A taky mi to dost nateklo.Asi bych pro jistotu navštívila doktora, asi není radno si s tím zahrávat. Mě tedy nic nebylo (až na ten otok a zarudnutí, žádná únava..prostě nic, tak jsem koukala jak puk, že mi hned cpe ATB
no já to samé
já šla pro mastičku abych se vlezla do boty a oni hned akutní příjem na pohotovosti, lítali kolem mě, hned na kapačky, antibiotika a chtěli mi napsat nemocenskou s tím že si mě tam chtěli nechat i přes noc
jsem koukala jak puk mě nic nebylo ale oni že je to fakt nebezpečný i když nejsem alergik že je to svinstvo takže teď už vím a hned s tím jdu k obvoďačce pro něco ať zas nemusím na kapačky ![]()
Verca182 píše:burgundy píše:ten tady nemáme, myslela jsem spíš nějaký „domací“ recept
ať skusí fenistil gel
nevim co domácího, no, buď bych dala chlast, nebo ocet ![]()
Moje babicka nam davala na stipance Alpu s hrebickem.. Ale to asi chvili trva, nez se tam vylouhuje, ta Alpa byla uplne hneda a vonela po hrebicku..
Mě štíplo před dvěma lety do zadku, když jsem si byla na výletě odskočit. Měla jsem to nateklé přes celý zadek snad měsíc. Hovada jsou prostě hovada.
Nejdůležitější, ať si do toho nerýpe a neškrábe, pak se to ještě zhoršuje. Kdyby to začlo měnit barvu do fialova nebo jinou než přirozený štípanec, ať skočí k dr. já měla takhle po štípnutí vosou otravu a musela jsem brát atb…teď je hrůza pesticidů a jedů, které může ta havěť nasosat a přenášet, tak pozor na to. ![]()
Jo, zapomněla jsem napsat, že jsem si to mazala Fenistilem, je dobrý ![]()
Holky to by mě nenapadlo, že to může být na antibiotika, natož příjem v nemocnici. Mě ve čtvrtek štíplo hovado, do dnes to mám nateklý, červený a teplý. Navíc jsem těhotná, takže za jedno nevím čím to mazat, dnes jsem to jen ledovala, a za druhý mám teda po vašich reakcích strach, aby se něco nepřeneslo i na miminko. No v pondělí jdu do poradny, tak snad bude stačit, když to vyřeším až tam.