Štípnutí hovadem

1626
8.7.11 13:22

Štípnutí "hovadem"

Ahoj holky :kytka: Švagrovou před dvěma dny štíplo hovado podkoleno a pořád jí to bolí a natejká. Zkusila nějakou mastičku, ale zdá se to ještě horší. Nevíte,co by mohlo pomoct? Cibule asi ne,co? To je jen na včelí bodnutí?
Díky moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1452
8.7.11 13:25

ať skusí fenistil gel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
8.7.11 13:29
burgundy píše:
ať skusí fenistil gel

ten tady nemáme, myslela jsem spíš nějaký „domací“ recept

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662

Tátu takhle taky štíplo,natekla mu celá ruka,to hovado hovadské :lol: bylo nějaké nakažené,musel dostat ATB a modlit se at z toho není ještě něco važnějšího,hrozila mu i operace ruky.No ale je fakt,že to měl nateklé šílené,celou ruku až k loktu.Zkus ten fenistil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
Verca182 píše:
burgundy píše:
ať skusí fenistil gel
ten tady nemáme, myslela jsem spíš nějaký „domací“ recept

Alpa :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
8.7.11 13:31

já nevím ale já bych skočila k dr., mě píchlo už několikrát někdy to byla jen taková hnusná boule ale jednou mi to nateklo fakt mega a to jsem šla na pohotovost jen tak ať mi něco dají ať můžu do práce a tam začli lítat skončila jsem na kapačkách prý když je to velký jde to do krve a může se něco stát. další rok mě píchlo zase, no flek tak velký nebyl ale šla jsem k obvoďačce poučená z předešlého roku a dala mi prášky a mastičku a do druhého dne to bylo skoro pryč, každopádně i ona mi opakovala že když je to velký, pálí to a třeba se zvětšuje pro zichr jít vždycky k doktorovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
8.7.11 13:49

JA bych zobla Claritine,Zyrtec.Něco na alergii a zašla k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
8.7.11 13:51

Taky mě něco hryzlo (nestihla jsem si všimnout, protože jsem nejdřív vylítla jak to štíplo) a měla jsem otravu krve a ATB. A taky mi to dost nateklo.

Asi bych pro jistotu navštívila doktora, asi není radno si s tím zahrávat. Mě tedy nic nebylo (až na ten otok a zarudnutí, žádná únava..prostě nic, tak jsem koukala jak puk, že mi hned cpe ATB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
8.7.11 14:21
Kakika píše:
Taky mě něco hryzlo (nestihla jsem si všimnout, protože jsem nejdřív vylítla jak to štíplo) a měla jsem otravu krve a ATB. A taky mi to dost nateklo.Asi bych pro jistotu navštívila doktora, asi není radno si s tím zahrávat. Mě tedy nic nebylo (až na ten otok a zarudnutí, žádná únava..prostě nic, tak jsem koukala jak puk, že mi hned cpe ATB

no já to samé :lol: já šla pro mastičku abych se vlezla do boty a oni hned akutní příjem na pohotovosti, lítali kolem mě, hned na kapačky, antibiotika a chtěli mi napsat nemocenskou s tím že si mě tam chtěli nechat i přes noc 8-o jsem koukala jak puk mě nic nebylo ale oni že je to fakt nebezpečný i když nejsem alergik že je to svinstvo takže teď už vím a hned s tím jdu k obvoďačce pro něco ať zas nemusím na kapačky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
8.7.11 14:33
Verca182 píše:
burgundy píše:
ať skusí fenistil gel
ten tady nemáme, myslela jsem spíš nějaký „domací“ recept

nevim co domácího, no, buď bych dala chlast, nebo ocet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
8.7.11 14:52

já dávám na všechny štípance ocet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
8.7.11 15:25

Moje babicka nam davala na stipance Alpu s hrebickem.. Ale to asi chvili trva, nez se tam vylouhuje, ta Alpa byla uplne hneda a vonela po hrebicku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
8.7.11 19:44

Mě štíplo před dvěma lety do zadku, když jsem si byla na výletě odskočit. Měla jsem to nateklé přes celý zadek snad měsíc. Hovada jsou prostě hovada. :nevim: :-D Nejdůležitější, ať si do toho nerýpe a neškrábe, pak se to ještě zhoršuje. Kdyby to začlo měnit barvu do fialova nebo jinou než přirozený štípanec, ať skočí k dr. já měla takhle po štípnutí vosou otravu a musela jsem brát atb…teď je hrůza pesticidů a jedů, které může ta havěť nasosat a přenášet, tak pozor na to. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
8.7.11 19:46

Jo, zapomněla jsem napsat, že jsem si to mazala Fenistilem, je dobrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
9.7.11 12:15

Holky to by mě nenapadlo, že to může být na antibiotika, natož příjem v nemocnici. Mě ve čtvrtek štíplo hovado, do dnes to mám nateklý, červený a teplý. Navíc jsem těhotná, takže za jedno nevím čím to mazat, dnes jsem to jen ledovala, a za druhý mám teda po vašich reakcích strach, aby se něco nepřeneslo i na miminko. No v pondělí jdu do poradny, tak snad bude stačit, když to vyřeším až tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí