Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já bych vyzkoušela u dobrého a ověřeného člověka tradiční čínskou medicínu. Jsou tam dobré výsledky s léčivými houbami, jsou silné antibakteriální…
Ale chce to uznávaného člověka, který v asijských zemích i studoval, ne nějaké překupníky.
http://www.milanpeterka.cz/
Já bych vyzkoušela zkušeného a znalého infektologa ![]()
Ale kde vzít a nekrást, že…
Také se přidám. A nejdřív, také jsem odešla ze skupiny na fb. Tam se nedalo…
V červnu jsem v hodně infikované oblasti měla klíště. Flek se neobjevil žádný. Ale asi po 3 týdnech- šílená unava, zvýšená teplota, brněná rukou, nohou, bolesti páteře, krk, tinitus, uši bolely, oči rozmazané vidění.
Sla jsem k PL, a si ona si z toho dělala srandu. No, ale potíže se zhoršovaly. Viděla jsem, že se nemá k tomu, aby mi ATB dala, ani testy. Chodila jsem tam každý týden a opakovala stejné. Nic. Nakonec jsem našla soukromou laborku a testy si zaplatila, ale dělali jen ELISU. To bylo asi 4 týdny po klíštěti. Výsledek - negativní.
Čekala jsem ještě další 3 týdny a šla do jiné, malé laborky. WB nedělají, jen, když je ELISA pozitivní. Opět - negativní. Asi po 2 měsících jsem řekla, že PROSIM o podrobné testy, že mi je zle!!! ![]()
Jiná, krajská laborka, napsala ELISU a IgG POZITIVNI +++ o 100%, igM negativní.
Ale je tam ještě test WB- borrelia afrelii igG- negativní.
Pro výsledek jsem si měla zavolat. Dozvěděla jsem se, že VŠE je v pořádku.
No došla jsem si do laborky a nestačila jsem se divit. Výsledek mám. S tím jsem šla na neurologii, odtud k infektologovi. Ale infektolog, širší testy neudělal a chtěl dát ATB, ale řekl, že takový výsledek má možná 1/ 4 lidí.. My měli zaplacenou dovolenou a já si říkala, že to zvládnu i kdyby… Tam teplota, u moře, rýma, šílená, ale ztráta čichu. Tak jsem si říkala, že asi covid. Doma testy negativní.
Ted nevím, co dělat, tinitus nesnesitelný, bolesti kloubu a svalu veliké, jen brnění není a teplota není, unava.. Já navíc moc nesnáším ATB, mám rozhozené zažívání. Nevím tedy jak léčit.
Moc se nevyznám v posledním výsledku, kde je WB, ale jen na jednu bakterii?
Poradíte?
Bez ATB se ale borrelióza léčit nedá. Tak znovu na infekční?
@Havlova píše:
Bez ATB se ale borrelióza léčit nedá. Tak znovu na infekční?
Ale i po tak dlouhé době?
Navíc já nemužu právě Doxybene a podobné ATB. ![]()
@mořenka píše:
Ale i po tak dlouhé době?
Navíc já nemužu právě Doxybene a podobné ATB.
Jsou i jiná ATB. Ale to je potřeba vykomunikovat s lékařem, ne hned odmítnout léčbu.
@Havlova píše:
Jsou i jiná ATB. Ale to je potřeba vykomunikovat s lékařem, ne hned odmítnout léčbu.
Ale já neodmítám léčbu. Jen mě zajímaly ty výsledky - WB- negativní.
A že je možné, že tak dlouho byly výsledky negativní a potom najednou už chronické?
Jestli někdo neporadí i třeba přírodní léčbu.
Nebo, jestli je tohle opravdu v pořádku?
Děkuju
@mořenka píše:
Ale já neodmítám léčbu. Jen mě zajímaly ty výsledky - WB- negativní.
A že je možné, že tak dlouho byly výsledky negativní a potom najednou už chronické?
Jestli někdo neporadí i třeba přírodní léčbu.
Nebo, jestli je tohle opravdu v pořádku?
Děkuju
U borreliózy se protilátky chovají opravdu podivně. Šla bych znovu na tu infekci.
@Alwin já se vyléčila. Měla jsem to již chronické, taky to lékaři bagatelizovali. Tak jsem si k tomu sama udělala protokol na základě studií - mimo jiné po německy se toho dá najít celkem dost, jaké léky kdy fungují. Za mě 2 týdny doxyhexal fajn, ale jenom v té nejranější fázi. Podle některých, když už je flek, je pozdě aby to bylo postačující. Takže já měla ATB 6 týdnů - taková, co ničí spirochéty + mezitím pulzy jiných, které umí ničit i borelie, které se zacystují + suplementy na rozpouštèní biofilmů - borélie se tam schovávají + vysoké dávky vit D - borelie ho prý nějak zneškodňují. Pak ještě asi 2m bylinkoterapie - udělala jsem si tinktury podle Buhnera + tinktury podle studií z bylinek, které na borelii fungují + ještě z jedné byliny, která funguje, pokud jsou zasaženy klouby a buhner ji tam nema - je to naše evropska bylinka.
Za mě jsou oba tábory padlé na hlavu - i ten, ATB jenom na 2 týdny, pokud je již mrcha zažraná a pokud to nestačí - tak bohužel „poboreliózový“ stav a taky ti, co se cpou ATB roky. Taky co se týče diagnostiky - nechápu, kto vymýšlí standartní postupy pro diagnostiku a léčbu, ale zjevně někdo, kdo moc nečte. Ne, že by na boreliozu neexistoval výzkum.
Každopádně mi léky sháněla celá rodina, na ty pulzy, to jsou už hnusnější ATB ukecala tchyně svou doktorku, ať mi předpíše na ní. Ja se ji to povedlo, nevím. Bylo to tak před 5ti lety a nic se mi nevrátilo. Měla jsem zasaženou nervovou soustavu a klouby, nemohla jsem vyjít po schodech jedno patro… mladá ženská. Co to je, jsem se bohužel dověděla až víc jak půl roku po nákaze.
A jenom pro zajímavost, podle některých výzkumů vychází, že aktivní boreliozovou nákazu nejlépe zobrazují jednotky IGG ve westernblotu, ne IGM. Borelioza se chová v tomhle jinak než všechno jiné. Pak jestli po kousnutí klíštětem někdo dostane 1-3 dni 200mg doxyhexalu a nečeká až se to rozvine, má o 80% nižší šanci nákazy i pokud je klíště infikované. My dlouho žili v silně infikované oblasti, klíšťat každoročně několik, tak jsme doxyhexal měli doma. Vytáhli klíště, lupli tabletku preventivně a nikdy víc nikdo boreliozu neměl.
Sory za překlepy, mám na sobè uřvánka.