Borelióza? Prý ne

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.9.23 09:38

Borelioza? Prý ne

Dobrý den, dnes jsme s Dr konzultovali flek co se udělal synovi (5let) po štípnutí komárem. Nevím přesně kdy ho štípnul. Fotky jdou za sebou sobota, neděle a dnes. Podle Dr to na boreliozu nevypadá, že mám počkat dva dny ještě co ten flek udělá. Mizí. Ale stejně mám divnej pocit z toho. Ale já jsem plašan ze všeho co se týče dětí :) takže nevím. Měl jste někdo podobný flek a nebyla to borelioza? Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
25.9.23 09:43

Borelioza ani nemusí mít flek, tj. borelioza to být samozřejmě může. Jestli máš špatný pocit, trvej na antibioticích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
25.9.23 11:15

Trvala bych na antioticich. Dcera měla taky takto a byla to borelioza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15411
25.9.23 11:17

Měla jsem boreliózu teď a ten první flek mi přijde jasnej. Mně taky mudr antibiotika napsat nechtěla, nakonec mi je napsal jiný doktor. Minulý týden jsem byla na infektologii, kde mi řekli, že dle fleku to borelióza byla, na odběry teprve půjdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
25.9.23 11:23

Jen přidám info.. dcera před dvěmi lety.. taky že nejasné a testy za 8 týdnu. A asi po 4 týdnech horečky a průjem, který pak trval asi 6 týdnu… nepřišlo se na nic… nevím zda za to mohla ta borelka nebo nemohla… ale pak se nasadili atb, stále průjmy… až se musela na rok vyřadit laktoza.
Letos zase flek dr si nebyla jistá, já si vydupala atb. Rozhodně bych už neriskovala.
Třeba ty horečky a průjmy dlouhodobé nebyli z boreliozy…ale mám to s tím spojené a už bych neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
25.9.23 18:38

To právě docela dost vypadá jako borelioza 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
25.9.23 18:51

No tak tady bych trvala na přeléčení antibiotiky. Přechozená bolerioza může přivodit chronické problémy po zbytek života! Takže bych se určitě nenechala odpálkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
26.9.23 13:20

Zkusila bych ještě kožního. Nás dětská poslala na kožní, protože si nebyla jistá a ten dceři boreliózu potvrdil- dostala antibiotika na 10 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.23 23:15

Děkuji všem za rady :) naše dětská Dr dnes říkala, že to 100% borelioza není, že máme být v klidu. Tak nám to ale furt nedalo a napsali jsme našim obvodním doktorům (máme s manželem každý jiného) a ti oba odepsali, že by určitě antibiotika dali, že je to s velkou pravděpodobností znak boreliozy. Zítra budeme mít recept dikybohu 🙏

• Citovat
  • Upravit
5629
27.9.23 23:32

Jako borelióza to vypadá. Když ne antibiotika, zadala bych test na protilátky. Prodává se i v lékárně, ale nevím jak moc je spolehlivý. Ale chce to jít tam až za 2 až 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí