Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Milé maminky, jak byli staré vaše děti když nosili botičky číslo 20? V případě našich dětí to byli vždy první botičky tj. kluci tak okolo roku a Lída v roce a půl. Dnes mě totiž klesla brada, když jsem ve školce vedle synových 32 objevila botičky č.20 Je možné aby dítě co dnes začalo chodit do školky mohlo mít nožičku jen 20 ![]()
U nás to taky byly první botičky, synovi bylo 9 měsíců a měl vel.20,5.
Syn 14m ma 20 ted, uz mu zacinaji byt male, jdeme tento tyden pro vetsi.
Oba mezi rokem a rokem a pul asi. Kamaradky dcera ve 2,5 a v nasi skolce byla loni sestileta holcicka s 25kou
.
Můj syn měl možná capáčky č. 20. První botky měl č. 23 (12 měs), s nástupem do školky měl 26ku
, a teď nástup do školy 35. č. 20 mi přijde tak pro panenku, ale moje dítě je extrémně velké ![]()
Marek nikdy 20 neměl, první boty měl 24
V necelých 3 letech budem kupovat na podzim boty č. 32
Taky tak, u staršího jsem 20 neměla, začli jsme tuším na 21, začal chodit teda v cca 15m a kupovala jsem boty až ve chvíli, kdy opravdu chodil a ne jen pár kroků.
Mladší měl teď na léto sandálky 19 a byli mu ťipťop, měl je jen do kočáru, protože nechodí, ale abych ho mohla někam postavit.
Tříleté dítě s nohou 20 si nějak nedokážu představit, asi by to byla holčička a musela mít tak maximálně 12kg.
Nemohlo to být nějakého mladšího sourozence, že by ho vzali na chvilku do třídy, aby si pohrál?
Nikdy ![]()
Kdyz byl takhle malej, boty nesnasel, prvni jsem kupovala myslim 23 ![]()
Tak naše má teď 19, ale už budeme muset pomalu pořídit ty 20…
A byly to opravdu tak malinke boticky? Jestli to nebylo nejake jine cislovani (ale to je asi blbost). Asi byly mladsiho sourozence.
My mame taky malou nohu - ve 3a 1/4r. ma 26 (resp. ty 26 kupujeme zitra, protoze se mi zda, ze ho 25 tlaci, takze doted mel 25)
20 - to neni mozny na skolkovy dite.
No holky fakt nepřehlídla, byly to červený Fare botky a vyzvedávala jsem synátora v dost nezvyklý čas, takže sourozence to asi nebylo. Byly zavřený, takže ani nějaká pidi tolerance. No já nevím… Nějak si to nedovedu představit dítě co jde do školky a má nožičku 20
Díky za odpovědi. ![]()