Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Holky ahoj, tak jsem si konečně začala uvědomovat, že začne v pondělí škola a chtěla jsem se zeptat - jaké bačkory nosí děti-prvňáci do školy? V naší škole mají mít zvlášť bačkory do družiny (družina je v jiné budově) a zvlášť do školy. Koupila jsem jedny takové jakoby jarmily pro kluky - gumová podrážka, pevná látková špička a pata, ale nevím, kam mu je mám dát a říkám si, že ty klasické dětské bačkůrky se už možná do školy nenosí??? Doma má na nošení crocsy, ale nevím, jestli jsou do školy vhodné.
Prosím o vaše zkušenosti ![]()
Befado… Malá je teda má do školky, ale pak do školy nebudu nic měnit.
Možná to bude i v řádu školy… pevná obuv, aby se děcko nepřerazilo když poběží ze schodů. Všichni teď moderně krosky, ale myslím si že je důležitější bezpečnost před moderností. Klasika se určitě ještě dělá, v klasické obuvi by je mít mohly.
A co koupit ještě jedny, ty stejné i do družiny?
@Pipet píše:
Befado… Malá je teda má do školky, ale pak do školy nebudu nic měnit.
taky se přidávám k Befado, kupuji je už několik let a i teď je bude mít syn do první třídy ![]()
Nas ma do skolky klasiku sandale, v plnych se zbytecne poti noha a navic klasicke backurky se i dost blbe obouvaji… a myslim ze ve skole to nebude jinak..
@Eva 13 píše:
taky se přidávám k Befado, kupuji je už několik let a i teď je bude mít syn do první třídy
tady ty přímo, jen jinou barvu jsem objednala
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…, dobře se nazouvají a sucháče vydrží ![]()
@Gina Já myslím, že je lepší si zjistit, co chtějí ve školce. U nás jsou pantofle přímo zakázané. Děti mají mít takové bačkůrky, aby se jim nevyzouvaly, ale zároveň, aby se uměly samy obout. Samozřejmě jim učitelky pomůžou, ale nebudem si dělat iluze - musí to být náročné obout tolik dětiček ![]()
Super, díky, ty Befado vypadají dobře! Dají se sehnat v klasických obuvnictvích - Baťa, Deichmann apod.? Nechce se mi je objednávat přes net, ráda bych, aby si je vyzkoušel. Jen doufám, že se vyrábějí i vel. 35, 36… v 7 letech má nohu jak slon ![]()
Někde je určitě mají, ale u Bati a deichmanna určitě ne, ale nebránila bych se nákupu třeba na mimibazaru, já tam kupuju dceři i synovi, mám už ověřené prodejce a ti mi vždycky přeměří danou botu, takže mám jistotu, že stélka bude akorát. Zatím jsem se nezklamala a befado kupuju už několikátou velikost.
Jsem vychovatelka ve družině a děti prvňáčci nosí většinou klasické bačkůrky, co jim z toho smrdí nohy, pak sandálky jako v létě a menší část krosky. druháčci sandálky a krosky a třeťáci krosky a tenisky. Píšu, jak je to u nás. Jak jinde, nevím
![]()
@Gina píše:
Super, díky, ty Befado vypadají dobře! Dají se sehnat v klasických obuvnictvích - Baťa, Deichmann apod.? Nechce se mi je objednávat přes net, ráda bych, aby si je vyzkoušel. Jen doufám, že se vyrábějí i vel. 35, 36… v 7 letech má nohu jak slon
Baťa, Deichmann určitě ne, ale já je kupuji na mimibazaru, náš 7mi letý má taky 35/36 a v pohodě se dají sehnat
![]()
Ahoj, jakou znacku backurek kupujete mimo obuvi Bedafo? Zdaji se mi azmoc tezke, tvrde.. Jedny teda doma mam, ale uz ji budou male a tak befado uz kupovat nechci, nejlepe aby meli certifikat zdravotni obuvi, diky ![]()
Mladsi dceri Fare - je pro sirsi nozicky, a starsi dceri bud zminovane Befado nebo Superfit, oboji pro uzke nozicky ![]()
Ty Fare jsou skvele, maji i vyndavaci stelku, jen co jsem je zkousela starsi dceri, co ma extra uzkou nozicku, tak ji v pate plandaly. Ale vetsina znamych si je moc chvali ![]()