Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Prosím poraďte,
dnes jsem byla se synem kupovat letní boty, podotykam, ze jsme z malého města a moc výběr tu není.. každopádně jsem koupila botky Essi za 1000,– a ted jsem z toho doma docela nešťastná - jsou ty boty vůbec kvalitní? Nikde nevidím zirafku i když jsem prodavacce říkala, že chci kvalitní boty s zirafkou, certifikované.
Přikládám fotky.
Mám jít boty vrátit? Vezmou mi je vůbec?
Na nějakou žirafu bych se vykašlala. Spíš jak dítěti sedí. Jak vypadají a z čeho jsou.
http://www.essishoes.com/firma/ Tady píší zdravotně nezávadné ![]()
@Amandi Essi je dobrá česká firma. Mají ověřenu zdravotní nezávadnost, nemusí to být vždy žirafa.
Prosimte klid. I boty bez zirafky muzou byt kvalitni. Ja jsem napriklad jeste zadne se zirafou nekoupila. Pokud malemu sedi, dobre v nich chodi a jsou ohebne tak bych nic nevracela.
Sázavan jako výrobce bot má dlouholetou tradici, já bych se hlavně dívala na to, jestli má botka správnou šířku a délku a nikde netlačí nebo není větší, pokud je dítko mladší, tak pevný kotník.
Mě by naštvala akorát ta cena, protože na netu se dají sehnat skoro za půlku ![]()
@iiiv píše:
Mě by naštvala akorát ta cena, protože na netu se dají sehnat skoro za půlku
S tímto souhlasím, dala jsi za ně moc. Ale boty jako takové budou určitě v pohodě, naši měli Essi už několikrát a ok, dobré, zdravotně nezávadné boty ![]()
Myslím, že na žirafce nezáleží, já vybírám boty tak, aby byly široké, hlavně v prstech a měly co nejměkčí a nejohebnější podrážku, byly bez tvarované stélky a ne kotníkové. Takže pro mně by boty Essi kvalitní nebyly…
Taky na žirafky nehledím, žirafka se dává jen některým botám, nemá ji firma na všechny boty- to aby firma dostala tento certifikát, stojí celkem dost peněz, což se pak promítne v obuvi. Hlavní je, jak dítku sedí. Určitě nekupovat boty typu adidas nike apod, do 3 let má mít dítko u všech botů pevnou patu.