Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@sloninka A můžu se zeptat jak u Tebe probíhá další léčba? Jsem na tom podobně, nemám žádnou profylakci, ač bych ji potřebovala (viz. anonym výše)
Před 3-mi lety jsem si našla nového soukromého neurologa. Zabývá se jenom bolestmi hlavy. Ale nemá smlouvu s pojišťovnami, takže návštěvy u něj stojí nemalé peníze. Chodím celé 3 roky každý týden na hodinové sezení na psychoterapii, opět soukromá doktorka a opět nemalé peníze. Bohužel jsem zjistila, že pokud se mi věnují doktoři, u kterých platím, tak je ta péče daleko lepší. Ale samozřejmě to nemusí platit vždy, ale já tu zkušenost mám. Dostala jsem na migrény ČID a pracuji jenom na půl úvazku.
@sloninka Takže žádné profylaktické léky? Byla jsem i na psychosomatice (soukromé) a nenašli problém. ČID mám také.
@Anonymní píše:
@sloninka Takže žádné profylaktické léky? Byla jsem i na psychosomatice (soukromé) a nenašli problém. ČID mám také.
Ne, profylaxe žádná. Jak už jsem psala, mám ale zakázaná jakákoliv analgetika. Zrovna teď mě chytla záda, tak taky skuhrám, ani ibalgin nesmím. Dřív jsem měla třeba záchvat obden, dneska se to upravilo tak v průměru na 6× za měsíc.
@sloninka Analgetika mám naštěstí dva druhy, která snesu s menšími či většími problémy. Ostatní ne. Jen to chytit v pravý okamžik. Někdy i hned je pozdě. Kdybych bolest nezaléčila - tu „menší“,tak po několika hodinách skončím s bolestí VAS 7-9 ( Desítku v hodnocení beru jako bezvědomí z bolesti) a ještě déle se pak i s pomocí léků z toho dostávám (kdysi mi stačilo 12 hodin s placebem).
@Anonymní píše:
@sloninka Analgetika mám naštěstí dva druhy, která snesu s menšími či většími problémy. Ostatní ne. Jen to chytit v pravý okamžik. Někdy i hned je pozdě. Kdybych bolest nezaléčila - tu „menší“,tak po několika hodinách skončím s bolestí VAS 7-9 ( Desítku v hodnocení beru jako bezvědomí z bolesti) a ještě déle se pak i s pomocí léků z toho dostávám (kdysi mi stačilo 12 hodin s placebem).
A nejhorší je, že lidi, kteří to nezažili to nechápou. On je rozdíl mít trvalé migrény a mít jí jednou za čas. Jo a doktor, přestože na migrénu lázně nejsou, mi společně s dalším doktorem píše šikovně žádost na lázně. Zatím mi je pojišťovna vždy schválila. Takže jezdím v létě na 3 týdny do Jeseníků. A pomáhá mi to hodně.
@sloninka Přesně. Dostalo mne to, když manžel šel k psychologovi a ten zabrousil do rodinné situace a na mou diagnozu řekl, to že si ženy vymýšlejí. Pak sklapl (jinak to napsat nejde), když mu muž řekl, že mi musel volat sanitku a skočila jsem na kapačkách.
Změna centra mi nepomůže, předpokládám že tvůj lékař spadá do stejného okruhu lidí jako můj.