Botox a migréna

24.4.11 13:50

botox a migréna

ahojte všichni. Rozhodla jsem se jít na botox :think: a zajímalo by mě,jakou zkušenost s timto kosmetickým zákrokem máte vy. A hlavně--- doslechla jsem se,že dokonce může zmírňovat migrény /mívám je tak 2× týdně :zed: i se zvracením :-? a někdy trvá jedna migréna i 3 dny,takže fakt extrém,některý měsíc z migrén vůbec nevylezu :nevim: / Nevíte někdo něco bližšího i v tomto směru? mě začíná migréna vždycky od pravého oka- a tam mám také nejvíce vrásek-tam si také nechám botox aplikovat. Nemáte někdo podobnou zkušenost-hodila by se mi moc nějaká rada. Díky moc předem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5922
24.4.11 20:05

Manzel taky trpi na migreny a zacina mu to zase na leve strane. Snazi se dodrzovat dietu, neji cokoladu, salamy, kavu, cerny caj atd… Pomaha mu Rosemig, diky tomu se mu utrpeni zkrati o nekolik dnu. Ma clanek o botoxu a migrenach ulozeny. Zkusi ho najit a posle mi ho, ale bohuzel to bude v anglictine. Poslu ti ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5922
24.4.11 20:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.11 09:01

díky moc,v češtině taky něco málo je.hodím to do překladače. Děkuju moc :wink: praktické zkušenosti tu s tím tedy nikdo nemá :think: tak budu asi první :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5922
25.4.11 12:26

V kazdem pripade ti preju, aby to pomohlo, sama vim od manzela, ze migrena je proste peklo. Kdyz tak mi pak pisni SZ, jestli to opravdu zabira. Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.13 15:41

Máte někdo zkušenost? Botox vs. migréna?

• Citovat
  • Upravit
2258
25.1.17 11:55

Oživení diskuze

Dobrý den, zajímalo by mne, jestli s tím máte někdo zkušenost? Vyzkoušela jsem různé přírodní prostředky, pak skončila u neurologa a ten mi na to vyzkoušel veškeré léky, které jsou na migrénu vhodné, bohužel vždy bez výsledku. Teď mi navrhuje právě ten botox…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.17 12:09

Vím, že u nás ji tak léčí, byla mi také doporučována, nakonec jsme se dohodli, že to nepodstoupím kvůli mým reakcím na léky.

• Citovat
  • Upravit
38
25.1.17 12:26

Ahojky, nemám zkušenosti s botoxem a migrénou, ale já jsem se zbavila migrény pomocí akupunktury + diety + masáží + užívání hořčíku a vápníku. To jsem praktikovala intenzivně asi půl roku. Teď mám už asi 10 let pokoj od migrén, snažím se pořád hlídat si trochu stravu, občas zajdu na masáž nebo do sauny, jednou za čas si naordinuju hořčík s vápníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
25.1.17 20:31
@Sexynohy píše:
Dobrý den, zajímalo by mne, jestli s tím máte někdo zkušenost? Vyzkoušela jsem různé přírodní prostředky, pak skončila u neurologa a ten mi na to vyzkoušel veškeré léky, které jsou na migrénu vhodné, bohužel vždy bez výsledku. Teď mi navrhuje právě ten botox…

Botox jako způsob léčby migrény jsem vyzkoušela. Trpím léta farmakorezistentní migrénou. Což znamená, že nereaguji na žádné proxylaktické léky, na záchvat pomáhá pouze relpax, analgetika nesmím. Botox jsem měla aplikován 2× v rozmezí asi měsíce. Dohromady skoro 25 000,– Nepomohlo. Jsou to už 3 roky. Doktor mi ale na rovinu před tím upozornil, že se někdy stane, že to nepomůže. Chtěla jsem ale vyzkoušet všechno. A navíc - nebylo to nic příjemného. 32 vpichů v oblasti od čela až po krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
26.1.17 00:15

O cetnosti vpichu vim, muj doktor to dela pouze za lahvicku botoxu, tj.3200kč. Pripadne bych se k tomu mohla dostat zadarmo. @sloninka

Jinak o akupu kture a masazich ktere pomohou, jiz mam taky zkusenost a moc fajn, bohuzel kdybych to mela absolvovat opakovane, tak na to nemam. V jidle se sidím, bohuzel soucasna situace mi moc neumoznuje si kupovat co bych rada. Jsem presvedcena ze mam proste mnoho starosti, a s casti mi nemuze proste nikdo pomoci, to musim zvladnout sama, holt to beru tak, ze i takova obdobi k zivotu patri. Jen to pak vybubla prave v podobe te migreny :nevim: @ silvusína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.17 06:21

@sloninka A můžu se zeptat jak u Tebe probíhá další léčba? Jsem na tom podobně, nemám žádnou profylakci, ač bych ji potřebovala (viz. anonym výše)

• Citovat
  • Upravit
80024
26.1.17 09:06

@Sexynohy Ale botox se taky musí dělat opakovaně, ne? myslím si že mnohem mnohem šetrnější a lepší je ta akupunktura, masáže a dieta. A zejména tedy bych šla po doktorech, aby mi zkusili zjistit, co je spouštěčem. Ono něco tu migrénu spouští a občas se to dá vypátrat ( třeba žlučníková, vážně jo). Takže si myslím, že rozumnější by bylo zjistit původce, pokud to lze, než jenom hasit následky a ještě k tomu botoxem. nevím, kolik ti je, ale časem pak ten člověk vypadá jako maska. nenechala bych si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
26.1.17 10:30

@inkakřivák

Tohle uz jsem vysvetlovala o dva prispevky vyse. Osetreni je jedno a ten botox se nepicha do obliceje ale z casti do cela a zbytek do vlasove pokozky. Ale na kazde misto se ho da oproti kosmetický zakrokum velmi malo, takze clovek vypada porad stejne.
Jinak pricin je vicero jedna se resit neda, alternativni medicina v ni ma jen male uspechy, a jen pri neustalem opakovani, coz chce dost penez, ktere momentalne nemam. Na druhou pomahaji rehabilitace, ale jen tim ze ovlivnuji svalstvo okolo, pater uz to nespravi. Tteti je stres, ktery se projevi takto. A to na sve psychicke odolnosti dlouhodobe makam, akorat proste nejsem v jednoduche situaci. Ale jak jsem psala, beru to, tak to proste nekdy v zivote je :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.17 10:55

@Sexynohy Mám za to, že u nás se botox aplikuje celkem 3× po cca 12 týdnech.
Kdyžtak se podívej na studie na netu, něco málo se dalo najít.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex