Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Mám takový problém.Natálka začala chodit před Vánocema a tak jsme koupili zimní boty (kotníčkové) ale ted když už je teplo tak je v tom horko no a my máme koupené tenisky sice značkové ale nejsou kotníčkové,jsou kožené hodně pevné ale prostě nejsou kotníčkové tak jsme se chtěla zeptat jestli jí tím nezničím klenbu a jestli jí nebudou moc trpět kotníky.Jsou to hrozně pěkné boty a příjde mi že se v nich natálce líp chodí.Navíc jsme začali chodit na hřiště a ty zinmí jsou takové semišky a když je bahno tak už jsou takové dost zničené a tyto kožené se jenom utřou a jsou zase jako nové tak nevím ![]()
Poradíte někdo??
No já nevím, ale doporučuje se, aby děti, co začínají chodit, měly zpevněný kotník, ať se jim nožičky nebortí dovnitř a nevytvoří si tak do budoucna náběh na plochou nohu… Nám rhb sestra doporučila i na doma kotníčkovou obuv (sandálky), klasické tenisky či papučky vůbec, ale je fakt, že Anežka měla trošku problém s nožičkama a začala chodit hodně pozdě.
Jsem ti moc neporadila, co
Ale já bych zůstala asi u těch kotníkových - toť můj názor ![]()
Já nevím , asi bych to tak - pokud malá neměla žádný problém s nožkama - nehrotila.
My na doma pořídili papučky s žirafkou - prostě nám sandálky nesedly - a boty na venek doma nedáváme. Nevím, nám určitě maminy kotníkové boty na doma nedávaly - a platfus nemám.
A co vím, třeba v USA se tohle absolutně neřeší - neříkam - dělat vše po americku
ale …
Mít dítě s problémy s nožkama, řeším to. Takto myslím, že děláme dost.