Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Vybírám pro malého první botičky na ven a marně hledám Žirafku u Bati, ale vím, že hodně maminek tam nakupuje, botky jsou pěkné a levnější než Fare a jiné „žirafky“. Tak nevím? Jsou dobré? Máte s nimi zkušenost? Slyšely jste něco o certifikátu?
Pořád přemýšlím, malý má jen capáčky na doma, teď se trošku rozchodil, úplně sám nechodí,ale občas ho na zem postavím a potřebuju něco teplejšího............ale nechci nekvalitní nebo závadné botky.Děkuji za rady a zkušenosti.
Ahoj,
tohle je přímo z jejich stránek:
//Jsou dětské boty od Bati také certifikované pro zdravotní nezávadnost? Pokud ne, jsou zdravotně nezávadné?
Obuv do 3 let věku dítěte máme u Bati schválenou podle zákona hlavním hygienikem Ministerstva zdravotnictví ČR, jsou tedy zdravotně nezávadné. Na ostatní certifikát nemáme, není povinný, ale dá se všeobecně říci, že odpovídají obvyklé jakosti a jśou tedy zdravotně nezávadné. Všeobecně se nedoporučuje obuv plastová, ale to záleží i na výběru obuvi samotnými rodiči.//
Já kupuju Matějovi boty od začátku téměř výlučně u Bati…
Jani díky, to jsem četla, ale není to právě ta žirafka.....ale je fakt, že jestli to schválilo ministerstvo zdravotnictví,mělo by to být v pořádku
Díky
Ahoj, taky kupuju u Bati a zatím jsem byla vždy spokojená - boty jsou pěkné, pohodlné, za dobrou cenu a poměrně vydrží - což se nedá říct o jiných.
Ohledně té žirafky, jsem slyšela, že se za to dost platí, takže pak tomu odpovídá i cena těch bot. Takže pokud výrobce nechce botičky ještě více zdražit, tak si certifikaci rozmýšlí.
Já kupuju Essi i Baťovky,Essinky mi přijdou lepší,u Baťovek si dej pozor na opatek,u některých Baťovek je příliš měkký a to by nemělo být.Ale jinak taky spokojenost. ![]()
Taky kupujem Essi i Baťu, a spokojenost
Stejně u všech botek musíš koukat jestli dítěti sednou a jaké jsou kvality ![]()
Taky kupuju od mala boty od Bati a treba sandalky od Essi dcera nerada nosila - proti „batovkam“ mely dost tvrdou podrazku. Jinak tenkrat nekde psaly a bylo to snad i v tv, ze „certifikovane“ botky se zirafkou byly zdravotne zavadne. Hanka
ahoj,
jen asi doplním…i když mají boty žirafku vždy se dívej na to, aby splňovala kriteria správného obutí pro malé děti. Jednou mi to poradila starší paní prodavačka v jedné malé obuvi a následně ukázala jak všelijak můžou boty s žirafkou vypadat…nevěřila jsem, a věř mi, že žirafku měly i boty, které bych dítěti sama nikdy nekoupila. takže důvěřuj, ale prověřuj…že bota nemá žirafku, neznamená, že je nekvalitní.
u Bati jsem spokojená, pár bot jsem tam už dětem koupila..hlavně máme dvojčata se stejnou nohou a jejich systém objednávání přes internet a vracení bot v případě, že nesedne, mi moc vyhovuje …v obchodech většinou dvoje boty stejného druhu se stejným číslem mají opravdu vzácně..;-)
Zdenik
Taky jsem si vsimla, ze boty se zirafkou muzou vypadat ruzne a obcas i zavadne.
Nakupuju jak zirafove, tak Batacke a kontroluju si sama, zda splnuji ma kriteria.
Terik
tak my jen Essíky-dcerka má hodně širokou a baculatou nožičku..jednou jsem koupila u Bati, výjimečně jí byly, ale moc dlouho nám nevydržely-přitom to nebyly žádné levné botky.. Každému sedí jiné boty, nekvalitní určitě nebudou, nebála bych se toho
Já bych první boty dítěti u Bati nekoupila. Je pravda, že žirafa ti nezaručí, že boty jsou po ortopedické stránce vyhovující, ale podle mě bys boty (kor první) měla vybírat z ožirafovaných značek.
Obecně platí:
Podle těchto kritérií vybírám já, kupuju převážně Fare.
Hodně štěstí při výběru.
Holky ona je taky žirafa a žirafa. Třeba Essi si nějakou žirafu na štítky dali, ale s tou certifikací co je v podvědomí lidí to memá nic společného. Příjde mi to trochu zavádějící, ale jejich botky taky kupuju, jsou u nás na malém městě asi tak nejlepší. Oni mají svůj certifikát, stejně jako Baťa. Jen chci říct, že prostě cedulku se žirafou lze přidělat i na boty od větnamců. Chce si to pročíst a nenechat se ukolíbat žirafou.
nepřihlášená Veera
Tady jsem pohledala tu origoš certifikaci.
http://www.detskaobuv.cz/…zory-zirafa/ Žirafu s Essi bot emůžu najít.
Veera
Botky s žirafou bere i Garfield (OD Kotva) a má je levnější, dost často v akci.
Markéta