Jsou dětské boty od Bati certifikované?

1368
4.2.08 00:11

Jsou dětské boty od Bati certifikované?

Vybírám pro malého první botičky na ven a marně hledám Žirafku u Bati, ale vím, že hodně maminek tam nakupuje, botky jsou pěkné a levnější než Fare a jiné „žirafky“. Tak nevím? Jsou dobré? Máte s nimi zkušenost? Slyšely jste něco o certifikátu?
Pořád přemýšlím, malý má jen capáčky na doma, teď se trošku rozchodil, úplně sám nechodí,ale občas ho na zem postavím a potřebuju něco teplejšího............ale nechci nekvalitní nebo závadné botky.Děkuji za rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
488
4.2.08 07:49

Ahoj,

tohle je přímo z jejich stránek:

//Jsou dětské boty od Bati také certifikované pro zdravotní nezávadnost? Pokud ne, jsou zdravotně nezávadné?

Obuv do 3 let věku dítěte máme u Bati schválenou podle zákona hlavním hygienikem Ministerstva zdravotnictví ČR, jsou tedy zdravotně nezávadné. Na ostatní certifikát nemáme, není povinný, ale dá se všeobecně říci, že odpovídají obvyklé jakosti a jśou tedy zdravotně nezávadné. Všeobecně se nedoporučuje obuv plastová, ale to záleží i na výběru obuvi samotnými rodiči.//

Já kupuju Matějovi boty od začátku téměř výlučně u Bati…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
4.2.08 08:18

Jani díky, to jsem četla, ale není to právě ta žirafka.....ale je fakt, že jestli to schválilo ministerstvo zdravotnictví,mělo by to být v pořádku :-) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
4.2.08 08:19

Ahoj, taky kupuju u Bati a zatím jsem byla vždy spokojená - boty jsou pěkné, pohodlné, za dobrou cenu a poměrně vydrží - což se nedá říct o jiných.
Ohledně té žirafky, jsem slyšela, že se za to dost platí, takže pak tomu odpovídá i cena těch bot. Takže pokud výrobce nechce botičky ještě více zdražit, tak si certifikaci rozmýšlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4554
4.2.08 10:05

Já kupuju Essi i Baťovky,Essinky mi přijdou lepší,u Baťovek si dej pozor na opatek,u některých Baťovek je příliš měkký a to by nemělo být.Ale jinak taky spokojenost. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
4.2.08 10:08

Taky kupujem Essi i Baťu, a spokojenost :wink: Stejně u všech botek musíš koukat jestli dítěti sednou a jaké jsou kvality :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.2.08 10:21

Taky kupuju od mala boty od Bati a treba sandalky od Essi dcera nerada nosila - proti „batovkam“ mely dost tvrdou podrazku. Jinak tenkrat nekde psaly a bylo to snad i v tv, ze „certifikovane“ botky se zirafkou byly zdravotne zavadne. Hanka

• Citovat
  • Upravit
1652
4.2.08 10:59

ahoj,

jen asi doplním…i když mají boty žirafku vždy se dívej na to, aby splňovala kriteria správného obutí pro malé děti. Jednou mi to poradila starší paní prodavačka v jedné malé obuvi a následně ukázala jak všelijak můžou boty s žirafkou vypadat…nevěřila jsem, a věř mi, že žirafku měly i boty, které bych dítěti sama nikdy nekoupila. takže důvěřuj, ale prověřuj…že bota nemá žirafku, neznamená, že je nekvalitní.

u Bati jsem spokojená, pár bot jsem tam už dětem koupila..hlavně máme dvojčata se stejnou nohou a jejich systém objednávání přes internet a vracení bot v případě, že nesedne, mi moc vyhovuje …v obchodech většinou dvoje boty stejného druhu se stejným číslem mají opravdu vzácně..;-)

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
4.2.08 12:45

Taky jsem si vsimla, ze boty se zirafkou muzou vypadat ruzne a obcas i zavadne.

Nakupuju jak zirafove, tak Batacke a kontroluju si sama, zda splnuji ma kriteria.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
4.2.08 14:12

tak my jen Essíky-dcerka má hodně širokou a baculatou nožičku..jednou jsem koupila u Bati, výjimečně jí byly, ale moc dlouho nám nevydržely-přitom to nebyly žádné levné botky.. Každému sedí jiné boty, nekvalitní určitě nebudou, nebála bych se toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
4.2.08 14:22

Já bych první boty dítěti u Bati nekoupila. Je pravda, že žirafa ti nezaručí, že boty jsou po ortopedické stránce vyhovující, ale podle mě bys boty (kor první) měla vybírat z ožirafovaných značek.

Obecně platí:

• Když vezmeš botu mezi palec a prostředník, měla bys jí bezproblémů zmáčkou patou a špičkou k sobě, když to nejde, je příliš tvrdá a pro dítě nevhodná.
  • Bota nemá mít zvedlou špičku
  • Musí mít pevnou patu

Podle těchto kritérií vybírám já, kupuju převážně Fare.

Hodně štěstí při výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.2.08 14:32

Holky ona je taky žirafa a žirafa. Třeba Essi si nějakou žirafu na štítky dali, ale s tou certifikací co je v podvědomí lidí to memá nic společného. Příjde mi to trochu zavádějící, ale jejich botky taky kupuju, jsou u nás na malém městě asi tak nejlepší. Oni mají svůj certifikát, stejně jako Baťa. Jen chci říct, že prostě cedulku se žirafou lze přidělat i na boty od větnamců. Chce si to pročíst a nenechat se ukolíbat žirafou.
nepřihlášená Veera

• Citovat
  • Upravit
9130
4.2.08 14:35

Ahoj,
ja koupila prvni boticky u bati a meli zirafku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.2.08 14:46

Tady jsem pohledala tu origoš certifikaci.
http://www.detskaobuv.cz/…zory-zirafa/ Žirafu s Essi bot emůžu najít.
 Veera

• Citovat
  • Upravit
4232
4.2.08 19:22

Botky s žirafou bere i Garfield (OD Kotva) a má je levnější, dost často v akci.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková