Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@brulinka ty jo, ty druhý jsou super a jsou ve 28. Vezmu jí je asi do školky.
Tady jsou ještě s vyteplením, ale do mokra stejně nebudou http://www.decathlon.cz/…8278587.html S velikostí moc neporadím. ![]()
Abych řekla pravdu tak já bych asi nikdy nekoupila třeba značku Fare s nic neříkajícím přesto vychvalovaným certifikátem s Žirafkou
nehledě na to, že jsou drahé a ani trochu „zdravé“ To radši koupím boty Nike z deichmanu za třetinovou cenu. A boty budou bez kotníkové, dost široké, na suchý zip, a krásně drží s nadměrkem. Na značku Fare a podobné jsem pomalu alergická
![]()
Jj, nektere nike maj opravdu hodne ohebnou podrazku.
Skoda ze vivobarefoot maj tak maly vyber detskych bot. Ja bych treba lotnikove rada. Ne kvuli drzeni kotniku, ale nepouzivame holinly, potrebuju celokozene vysoke boty do prirody. Na leto bych zas rada sandale a ty maj jen ty gumove kosmicke.
Ono vubec sehnat barefootovou botu ve velikosti nad 30 je scifi. I v zahranici.
@brulinka asi jsem blbá, ale nikde nevidím velikost stélek… Asi se tam budu muset konečně vypravit. Na Decathlon slyším jen chválu už dlouho ![]()
@Run Taky jsem ty délky stélek nenašla. On ten decathlon nemá ještě úplně vychytaný eshop. No mě se taky Decathlon líbí, mají dobré ceny a široký sortiment. Občas na kvalitě pokulhávají..
@brulinka Jo, taky se mi Dectalon líbí, akorát tedy na ty botky z prvního odkazu jsem se tam dívala naživo a přijdou mi děsně teplé ![]()
@j.a.n.i1 Fákt? a nemyslíš spíš ty vyteplené? Já se na ně dívala a teplé mi moc nepříjdou, akorát tak na ven. Samozřejmě ne do parného léta, to jedině nějaké sandálky větrací. http://www.decathlon.cz/…8278583.html
@brulinka Myslím fakt tyhle… ale moje dítě má nohu zpocenou snad i v těch sandálech…
Přidávám se k vaší diskusi s prosbou jestli mi někdo pomůžete. Vybíráme teď první botičky a už jsem z toho opravdu jelen…všude slyším že děti mají mít pevnou patu, kotníčkové…atd, aby nezačali šmajdat, ale vy tu dáváte odkazy na samé nízké…já už vážně nevím co teda vybrat…příde mi že v těch prodejnách se zdravotní obuví pro deti nemají žádně tak měkkou podrážku jak já bych si představovala:-( celoročy jsme teď koupili nakonec DPK(nevím jestli jsme teda udělali dobře) ale ještě vybírám sandálky a nevím si rady:-(
@lenyKa no to tvrdí ortopedi a prodejci. Malá má vysoký jen na zimu. I první měla nízký. Ale pevný opatek. A podrážku co nejohebnější. Kotníky má ok. Nohy plochý, ale to je dědičný. Je jí tři a půl a příští boty už budou úplně barefoot. Já si teď koupila svoje první a už nic jinýho nechci.
@Run a ty barefoot prodávají teda v té divadelní ulici v praze jak tu byl odkaz ze? ale prodávají tam i úplně malinky na rocni dite? předem díky
@lenyKa jsou i jiný obchody. Upřímně nevím, zda bych úplný barefoot dala rovnou ročákovi. Červíček by asi hlodal. Hlavně kvůli té pevné patě.
@Run no prave taky sama nevim…asi teda neco otnickoveho koupime, ale nevim co…uz jsme toho zkouseli tolik (pegres, fare, ktr, superfit nam jsou zas moc siroke-ma hrozne drobnou nozicku) a nic mi nepripadalo dostatecne mekke:-(.mohu se zeptat jake prvni sandalky jste meli vy? a nebo co by jste mi tak asi doporucila…dekuji
@lenyKa kotníčková je pro mě vyšší bota. Já mluvím o pevném opatku - prostě je to vzadu pevný. Barefooty to tak nemají. Jsou i vzadu měkké. Jinak ty menší velikosti mívají podrážky měkčí. Nedávno jsem v ruce měla právě D.D.step a byly skvělé. Jinak nevím zda poradím, protože u nás naopak, dítě má nohu sice drobnou v kotníku, ale širokou v prstech. Do Superfitů jí nenarvu. Prostě by ta bota měla být ohebná ze všech stran a prodyšná. Ten pevný opatek nevím, teď se razí barefoot, ale jak píšu, pevný opatek měla vždy. Barefoot bude mít až skoro ve čtyřech letech. To už je jiné.