Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Máte někdo zkušenost a srovnání těchto botiček? Zajímá mě hlavně váha a ohebnost podrážek.
@enyem Můžu nabídnout porovnání Superfitů a D.D.Step, váha a ohebnost srovnatelná, velký rozdíl je v šířce, D.D.Step jsou výrazně širší než klasické Superfity (ty rozšířené jsem tu nikde nepotkala). Vtírnu se otázkou, víš o nějaké kameném obchodu na D.D.Step, já je měla jen z netu.
Je jedno jakou značku zvolíš, klidně můžeš koupit i nějaké levné, ale pro zdravou obuv musí splňovat: bez kotníková obuv, co nejměkčí a nejtenčí podrážka, nevyztužená pata a špička, bez tvrdé klenby. Pokud najdeš nějaké takové botky budou nejlepší, hlavně jako první botičky. Nejlepší jsou boty barefoot, ty jsou docela dost drahé, ale dá se najít alternativa.
@brulinka Jakou znacku bys doporucila? Nebo spis myslis.ze ani nezalezi na znacce? Ja se ted chystam koupit prvni celorocni boticky, a presne nevim jake…
@brulinka píše:
Je jedno jakou značku zvolíš, klidně můžeš koupit i nějaké levné, ale pro zdravou obuv musí splňovat: bez kotníková obuv, co nejměkčí a nejtenčí podrážka, nevyztužená pata a špička, bez tvrdé klenby. Pokud najdeš nějaké takové botky budou nejlepší, hlavně jako první botičky. Nejlepší jsou boty barefoot, ty jsou docela dost drahé, ale dá se najít alternativa.
a mohla bys prosím poradit nějakou tu levnější alternativu Barefootů? Brzy nás čeká vybírání prvních botiček a zatím docela tápu
Momentálně se chystáme na capáčky Nolen. Děkuju ![]()
Ohledně D.D.Step…líbily se mi, kluk měl podzimní a teď ještě zimní, ale jaksi se mi obojí rozpáraly
Ty podzimní šev u stélky uvnitř, ty zimní se celé rozpáraly vně, podél podrážky. V rámci reklamace opravili (ale to mi neřešilo nutnost koupit v zimě na měsíc jiné boty)
Taky se rychle dost ošmajdaly ![]()
Už do nich příště nepůjdu, to se radši poohlédnu po Barefoot
@vulpes Tak já nevím, já měla jedny celokožené a jedny celokožené s membránou, ty první nosila holka asi 7 měsíců a jsou jak nové a druhé tahá kluk už od podzimu denně do školky a tedy nejsou jako nové, ale nic jim není.
@ifis píše:
a mohla byys prosím poradit nějakou tu levnější alternativu Barefootů? Brzy nás čeká vybírání prvních botiček a zatím docela tápuMomentálně se chystáme na capáčky Nolen. Děkuju
levne jsou treba little blue lamb. www.littleshoes.cz
jinak capackz sijou i ruzni prodejci na fleru levne
@j.a.n.i1 píše:
@vulpes Tak já nevím, já měla jedny celokožené a jedny celokožené s membránou, ty první nosila holka asi 7 měsíců a jsou jak nové a druhé tahá kluk už od podzimu denně do školky a tedy nejsou jako nové, ale nic jim není.
měla jsi štěstí
nebo ty menší velikosti drží líp…
Ty zimní měl kluk přesně 2 měsíce a nosil je jen od auta do školy a od školy do auta + někdy 1h v rámci družiny (doma do lesa měl jiné)
Děkuji za srovnání.
Vím že v Kralupech nad Vltavou je mají v nabídce, ale ještě jsem tam nevyrazila kouknout.
Kupujeme od malička Superfity, ale synovi roste hodně rychle noha, takže má boty max na tři měsíce a s momentální velikostí už se pod 1200,– nedostanu, bohužel nemohu natrefit ani na slevy loňské kolekce.
Cenově dostupnější bohužel vždy pohoří buď váhou, nebo tvrdostí podrážky.
Mám celkem dobrou zkušenost i s botičkami Elefanten, ale sem se dováží naprosté minimum.
Navíc když už mám dát takové peníze za boty, chci aby byly i hezké, nevím proč většina výrobců vyrábí klučičí boty v šedé, béžové, hnědé, tm. modré a tm. zelené.
Když jsou konečně v pěkných veselých odstínech, tak jsou za 1500,–
@vulpes Je to možný, že je to velikostí, to jedno byli 19 a druhé 25
nebo klika na typ, oni jich na to eshopu měli celkem dost druhů.
@j.a.n.i1 U nás je paní má v klasické dětské obuvi. Ale jaký výběr nevím, dneska jsem koukala na sandálky a zas tak široké mi nepřišly. Ale ty menší botičky mají úžasně měkké, ty větší už tolik ne. Jinak na moje dítě jsou i Superfity W úzké. Zimní jí sedí dobře, celoročky vůbec. Bartek neznám. Máme teď Essi a opravdu mě příjemně překvapilo, jak se během chvíle rozšláply a jsou najednou daleko poddajněší i v podrážce.
@Run Mě přišly široké zejména ty malé velikosti celoroček, sandálky se mi od nich nelíbily, takže ty jsem v ruce neměla. Mě tedy upřímně už ani větší Superfity nepřišly nijak měkké. Sandálky mám oblíbené Sante.
Tady jsou hezké barefootky, ale drahé. http://www.vivobarefoot.cz/…ukty/detske/ Jinak bych koupila klidně i tyhle http://www.decathlon.cz/…8278583.html Jsou tam psané jako cvičky, ale viděla jsem je na živo a jsou dobré, jsou měkké, podrážka je gumová, ale je ohebná a tenká. Pak se mi líbí i tyhle http://www.decathlon.cz/…8279475.html ,ale podrážka je o něco pevnější. Každopádně je pořád měkčí než u klasických botiček. Tyto botky bych klidně doporučila, na teplejší jaro, léto a teplejší podzim. Do deště a zimy určitě né. U těchto botiček pozor na nadměrek, nesnesou moc velký. Tak 1cm.