Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Zdravím, máte zkušenosti s nákupem dámských bot z Anglie. Potřebovala bych poradit. Tabulky jsem si našla, ale nejsem z toho moudrá. Mám velikost 37, což by podle UK tabulek mělo být cca 4,5. Našla jsem si boty, které se mi líbí, ale velikost je tam jen 4 nebo 5. Tak jsem chtěla raději 5 (lepší větší než menší), jenže kamarádka mi zase říkala, že si objednávala 5 a to má nohu 39. To už by pro mě zas bylo moc. Já vím, že je lepší stélku, ale tabulky na délku stélky jsem nenašla. Nohu mám 23 cm. Nemáte někdo přímo zkušenosti s těmi čísly? Nebo tabulku stélek? Díky
No, ono zalezi hlavne na znacce, ne na zemi, kde se boty prodavaji. ![]()
Já jsem si boty objednávala stejnou velikost jako si kupuji tady a jsou supr. Ale jak píše @chatwenna záleží i na značce.
Zalezi na znacce, chce to zkontrolovat si velikostni tabulky konkretni znacky.
Mam vsechny boty z UK, zila jsem tam. Cislovani boty mam 7 tady v Cr, ale v UK jsou mi vsechny velke, cislo 6 male. Dcera ma v UK c.4,tady jeste nevim, nekupovala jsem a ma 24cm dlouhou nohu.Boty mame ale vsechny znackove, nevim jakou znacku si chces koupit ty. Treba Lonsdale ma desne uzke boty, tudiz bych se do nich nedostala, ani po seriznuti nohou z obou stran.
Tak já ted jen tak zběžně koukla na boty co tu ted mám ![]()
nike - 6, 40, 25 cm
puma - 5,5; 38,5; 24,5 cm a druhé to stejné¨
reebok - 5,5; 38,5; 25 cm
adidas - 5,5; 38 2/3; 24,5 cm
a nejlepší na tom je, že ted jsem si přeměřila nohu a ta mi měří 26 cm
![]()