Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj mamky, poraďte jestli máte podobný problém. Malá (2 roky)má nožku jak ploutvičku - širokou ve špičce, takže malík má tendenci se deformovat pod prsteník. Řeším teď celoroční boty, pohodlné na delší pobyt venku, aby byly dost široké ve špičce. Pár jsme jich zkusili jen v naší malé prodejně, ale pořád se mi zdály dost úzké a o číslo větší brát taky není řešení když se jí pak vyzouvají při chůzi. Kdybyste měli typ na dobrou značku, budu ráda. Přestava je celokožené samozřejmě certifikované.
Fare jsou úzký, nekupovat, můj se neprotáhnou širokou nožičkou, mají je placatý ty boty.
Ahoj, náš malý má taky hodně širokou nohu, ale jako tak celkově a má i dost vysoký nárt. My jsem celou zimu vystačili s jednima, značka Elefanten (koupené u Deichmanna) a na jarní se taky půjdeme podívat na tuhle značku. Moc jsem chtěla ty Fare, ale do těch nevlezl, byly pro něho moc úzké. ![]()
Syn ma vysoky nart a nozku na 2r taky vetsi… Vyzkouseli jsme vse mozne, nejlepe mu sedi zn. Primigi. To rikala i prodavacka, ze od teto znacky jsou ty boty takove prostorne..
Fare a úzký? Mojí dcerce s úzkou nohou jsou teda hooodně široký:-) Asi jak kterej model bude záležet.
No zrovna jsme byli v prodejně Fare a tam mi je prodavačka nabízela jako ideální, ale asi jen protože nebylo moc na výběr
, další Superfity byly fakt úzké.
Pardon, neměla jsem víc času v tu chvíli, ale Fare byly jediné boty, které náš syn v tom cca roce obul - vysoký nárt + medvědí tlapka
DPK, Pegres - nedal ani omylem, i co jsme zkoušeli jiné „neznačkové“, z prvních sandálů z obuvi měl otlačené nohy. Ve Fare co kdy obul, to mu padlo. Kamarádka, jejíž synek má úzkou nohu, si naopak stěžovala, že tam vůbec nemůžou nakupovat, že je mu všecko volné. Možná záleží fakt i na modelu, že něco udělali placatější, ale za 4 roky my jsme neměli problém i se širší nožkou a vysokým nártem.
Moje malá (20 měsíců) má taky dost širokou nohu, zatím jí vyhovují Fare, ale teď jak se oteplí a pak na léto jí mám v plánu koupit botky a sandálky Keen, jsou trošku dražší, ale široký a pohodlný
Synovec je nosí od 16 měsíců a švagrová je s nimi tak spokojená, že má v plánu mu je kupovat snad až do puberty ![]()
@Žesťovka Keen nám nešel. Můj 3letý syn má taky širokou nožičku. Keen jsem mu kopila vloni a skoro do nich nemohl dostat nožičku. Široký dole jsou, ale vlez do nich je úzký ![]()
@lumáťa asi záleží na modelu, já je taky nosím, mám celoroční a letní, jsem spokojená, ale věřím, že některé modely i dětské mohou mít užší vchod..
@Žesťovka píše:
@lumáťa asi záleží na modelu, já je taky nosím, mám celoroční a letní, jsem spokojená, ale věřím, že některé modely i dětské mohou mít užší vchod..
Je to přesně ten model, jak jsi vložila foto. Úzký vlez a po velké lopotě je nazout nešly zapnout - suchý zip nedosáhl. Pro širokou nožičku absolutně nevhodné ![]()