Bouchlý papiňák

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1395
22.12.19 12:27

A ted ty nové typy papinaku, tam se snad nemusi nic cistit ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
22.12.19 12:31
@Kfětoslava píše:
A zjistili jste, čím to bylo? Ty to bereš vesele, tak se asi naštěstí nestalo žádné zranění

Nezjistili a od té doby se taky bojím a už ho nepoužívám :mrgreen:. No naštěstí to odnesla „jen“ kuchyň a dnes už je to opravdu jen rodinná historka, ale tenkrát jsem byl na infarkt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
22.12.19 12:43

Bouchlo to babičce. Vařila guláš, byl fakt všude, rozmlácená digestoř :mrgreen: Ale pak zjistila, že dala víko z jiného papinaku, tak to asi pořádně nesedělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115690
22.12.19 12:46
@roba18 píše: Že se v papinaku nesmí vařit luštěniny slyším poprvé. V návodu píšou, že se vařit můžou. :nevim:

U mého bylo v návodu, že se vařit nesmí tak nevím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
22.12.19 12:58

Viděla jsem dva vybuchlé papiňáky, první byl u tety na chalupě, takový starý hliníkový, měl zpuchřelou gumu a naštěstí vybuchl když se tam opravovala kuchyně takže byl venku na dvouvařiči, víko se našlo za 5 let když se kácela jedle. Druhý vybuchl mojí mamce, byl už starší a během vaření mu upadl vršek ventilu a asi se ten otvor ucpal. Ani to nebyla velká šlupka vlastně se jen odchlípla část víka a poprskalo to celou kuchyni, naštěstí to taky bylo asi měsíc před plánovanou rekonstrukcí takže se to nemuselo moc pulírovat. Jinak v obou případech to byl takový typ papiňák s jedním uchem a šroubovací aretací víka. Proto mám takový ten s pákou přes celé víko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
22.12.19 13:03

@el.leanor21 mám to stejně. Papiňák v životě nepoužiju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14860
22.12.19 13:10
@Heivka píše:
Viděla jsem dva vybuchlé papiňáky, první byl u tety na chalupě, takový starý hliníkový, měl zpuchřelou gumu a naštěstí vybuchl když se tam opravovala kuchyně takže byl venku na dvouvařiči, víko se našlo za 5 let když se kácela jedle. Druhý vybuchl mojí mamce, byl už starší a během vaření mu upadl vršek ventilu a asi se ten otvor ucpal. Ani to nebyla velká šlupka vlastně se jen odchlípla část víka a poprskalo to celou kuchyni, naštěstí to taky bylo asi měsíc před plánovanou rekonstrukcí takže se to nemuselo moc pulírovat. Jinak v obou případech to byl takový typ papiňák s jedním uchem a šroubovací aretací víka. Proto mám takový ten s pákou přes celé víko.
:D To je docela vtipné
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12584
22.12.19 13:24
@aiwwa píše:
Přesně tak, jakmile syčí pára, je to v pohodě. Taky se tam nesmí dávat vařit některé potraviny, např. luštěniny.

Vážně luštěniny? 8o Já tam dávám převážně vařit čočku nebo cizrnu, měla jsem za to, že je to tomu uzpůsobeno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.12.19 13:28

Kamaradce bouchnul, stary nebyl.
Já se toho bojím. Máma měla a jako všechny nás vždy vyhodila z kuchyně, když papinak pracoval :)

Příspěvek upraven 22.12.19 v 13:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
22.12.19 13:28
@Kfětoslava píše:
Už párkrát jsem slyšela story, jak někomu vybouchnul papiňák. Naposledy mi to říkala před pár týdny kamarádka, že se to stalo její známé. Skončila v nemocnici se silnými opařeninami na rukou a hrudníku + teda zdemolovaná kuchyň. Když se bavím o tom s manželem, tak si myslí, že je to málo pravděpodobné, že to byl vadný typ nebo ho špatně zavřely nebo byl ucpaný píst (jako my bysme ho čistili) a prostě nevěnuje tomu pozornost, nevidí problém. Ale mě občas napadne, že nevím, co bych dělala, v papiňáku vařím, pořád poslouchám, jestli správně syčí, nepouštím malou do kuchyně, když je papiňák na plotně, mám z toho prostě špatný pocit. Chci se zeptat, jestli někdo máte osobní zkušenost s tímhle a jestli se přišlo na to, co to způsobilo?

Dlouhou dobu jsem se v něm bála vařit právě z důvodu, že „bouchne“ ale po manželově ujištění, že když budu kontrolovat „syčení“ se nic stát nemůže v něm už tři roky vařím ale stejně se trochu bojím.

• Citovat
  • Upravit
2250
22.12.19 14:13

Mam dva elektropapinaky se vsemi moznymi bezpecnostnimi nalezitostmi a az s temi se nebojim. Pritom doma maminka varila v papinaku doslova kazdy den a nikdy nebouchl. Ale videla jsem jednu kuchyni znicenou bouchlym papinakem a normalni na plotnu jsem si nikdy neporidila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
22.12.19 15:35

Trocha fyziky, ne? Pokud je ten tlakáč v pořádku a pára má kudy odcházet, tak nebouchne. Těm co bouchl, měli něco v nepořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14860
22.12.19 16:21
@Petula306 píše:
Trocha fyziky, ne? Pokud je ten tlakáč v pořádku a pára má kudy odcházet, tak nebouchne. Těm co bouchl, měli něco v nepořádku.

To jistě, ale on nesyčí hned, když ho postavíš na plotnu, trvá než zacne syčet, tudíž těm, co bouchl, syčet nezačal, ale bouchl. Minulé vaření jim zcela jistě ještě fungoval. Já nestopuju před kolika minutama jsem pod ním zapálila, abych si řekla, už by měl začít syčet, něco je v nepořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
22.12.19 16:52

Sousedce v panelaku bouchnul takovy ten stary hlinikovy kdyz jsem byla mala. meli to vsude 8o ale mela ucpany pist, no. ja se od te doby papinaku bala, nechtela jsem ho ani za nic. manzel me premlouval, vysvetloval, nakonec ho koupil. ted uz v nem spokojene varim nejakych osm let a miluju ho. varim v nem i ty lusteniny, i kdyz jsem take slysela, ze slupka to muze ucpat :nevim: ale hlidam ho porad, kontroluji, cistim, posloucham spravne syceni a vyhazuji deti z kuchyne. clovek nikdy nevi.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55935
22.12.19 17:04

Miluju ho. Pokazde natlakuji a ztlumim. Nejlepsi hrnec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný