Bouchlý papiňák

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14858
22.12.19 11:43

Bouchlý papiňák

Už párkrát jsem slyšela story, jak někomu vybouchnul papiňák. Naposledy mi to říkala před pár týdny kamarádka, že se to stalo její známé. Skončila v nemocnici se silnými opařeninami na rukou a hrudníku + teda zdemolovaná kuchyň. Když se bavím o tom s manželem, tak si myslí, že je to málo pravděpodobné, že to byl vadný typ nebo ho špatně zavřely nebo byl ucpaný píst (jako my bysme ho čistili) a prostě nevěnuje tomu pozornost, nevidí problém. Ale mě občas napadne, že nevím, co bych dělala, v papiňáku vařím, pořád poslouchám, jestli správně syčí, nepouštím malou do kuchyně, když je papiňák na plotně, mám z toho prostě špatný pocit. Chci se zeptat, jestli někdo máte osobní zkušenost s tímhle a jestli se přišlo na to, co to způsobilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27575
22.12.19 11:46

Ano bouchlo to babičce, naštěstí tam nebyla kuchyně celá od oběda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115663
22.12.19 11:48

Jojo, znám osobně člověka kterému bouchnul, ale takový ten starý maďarský. Myslím, že když ho používáš správně, nic nehrozí. Taky mám z toho respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
22.12.19 11:49

Dokud fungují ventily, tak se to v podstatě nemůže stát, takže já je obsesivně kontroluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115663
22.12.19 11:52
@MrsNorris píše:
Dokud fungují ventily, tak se to v podstatě nemůže stát, takže já je obsesivně kontroluju.

Přesně tak, jakmile syčí pára, je to v pohodě. Taky se tam nesmí dávat vařit některé potraviny, např. luštěniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
22.12.19 11:59

Papiňák doma vůbec nemám, mám z z toho respekt a strach, že mi shoří barak… A taky vím o pár lidech kterým to řachlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9643
22.12.19 11:59
@aiwwa píše:
Přesně tak, jakmile syčí pára, je to v pohodě. Taky se tam nesmí dávat vařit některé potraviny, např. luštěniny.

Proč by se nesměly vařit luštěniny v tlakáči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
22.12.19 12:03

Nám taky doma bouchnul :lol:. Tak když se bojíš, tak ho nepouživej, jiná rada asi není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
22.12.19 12:05

Já dělám v papiňáku čistě jen maso ve vodě, takže se to snad stát nemůže :lol: syci dobře, víc neřeším :lol: max stáhnu plamen, když se mi to zdá moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115663
22.12.19 12:05
@Jahru píše:
Proč by se nesměly vařit luštěniny v tlakáči?

Protože mají slupku, která může ucpat ten ventil, většinou to hodně pění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
22.12.19 12:08

Mojí mámě bouchnul, když jsme byli malý. Byla to rána jako z děla. Svíčková tenkrát byla úplně všude… Měla tenkrát ten starý hliníkový. Já ho doma nikdy nechtěla. Manžel mě přemluvil a už si vaření bez něho nedokážu představit. Jen je potřeba kontrolovat páru, stlumit plotýnku a důkladně čistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14858
22.12.19 12:24
@yocheved píše:
Nám taky doma bouchnul :lol:. Tak když se bojíš, tak ho nepouživej, jiná rada asi není :mrgreen:

A zjistili jste, čím to bylo? Ty to bereš vesele, tak se asi naštěstí nestalo žádné zranění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14858
22.12.19 12:25
@pajisek90 píše:
Mojí mámě bouchnul, když jsme byli malý. Byla to rána jako z děla. Svíčková tenkrát byla úplně všude… Měla tenkrát ten starý hliníkový. Já ho doma nikdy nechtěla. Manžel mě přemluvil a už si vaření bez něho nedokážu představit. Jen je potřeba kontrolovat páru, stlumit plotýnku a důkladně čistit.

A jak čistíš ty ventily? Já se k nim až tak nedostanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
22.12.19 12:26
@aiwwa píše:
Protože mají slupku, která může ucpat ten ventil, většinou to hodně pění.
Že se v papinaku nesmí vařit luštěniny slyším poprvé. V návodu píšou, že se vařit můžou. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14858
22.12.19 12:26
@Lainaire8 píše:
Já dělám v papiňáku čistě jen maso ve vodě, takže se to snad stát nemůže :lol: syci dobře, víc neřeším :lol: max stáhnu plamen, když se mi to zdá moc

Já myslím, že může bouchnou cokoli. Taky jen vařím polívky, ale bouhne to tak, když nezačne ucházet pára, jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný