Bouchnutí do boku v těhotenství - mohlo to ublížit miminku?

11
8.4.25 15:19

Bouchnutí do boku v těhotenství

Zdravím, chtěla bych se zeptat, dneska jsem jela autobusem a pan řidič prudce zabrzdil a bohužel než jsem se stačila chytnou tak jsem,, naletěla" na tyč bokem..
Nic mě nebolí, miminko kope a jinak je vše v pořádku.
Přítel říkal ať nestresuju že to škodí miminku mnohem více.
Cítím pohyby i kopance. Jsem na konci 20tt.
Pak jsem četla že břicho má mnoho ochranných vrstev.
Tak jsem se chtěla zeptat na Váš názor, děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
8.4.25 15:32

@hrasek40 pokud se ti něco nezdá, tak šup k dr nebo do porodnice.. Vzhledem k formě úrazu je to prostě jistota. Ono to brzdění je fakt prudké a naraz taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.4.25 15:34

@martina.se právě vše se mi zdá v pořádku, malý i kope i se tam hýbe
Ale jelikož je to první miminko tak jsem z toho vystresovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.4.25 15:36

@hrasek40 tak znovu, pro klid duše si zajeď k dr. Nic tim nezkazis, uklidnís se a hotovo. Není to žádná věda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
8.4.25 15:38

Kdyz ti nic neni a citis se dobre, tak bych nikam nejezdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
8.4.25 17:35

To se těžko hodnotí. Držela bych se osobního pocitu a pokud bych stresovala, tak by mě neuklidnilo ani 20 reakcí na emiminu, že to snad bude fajn (v takovémto případě, kdy vím že si jen něco nevsugerovávám, neptám se fakt na běžně se vyskytující problém, ale na reálný silný náraz, ke kterému fakt došlo). Byla bych ráda, že se vše jeví jako snad ok, ale jistota je jistota. A tady nikdo ten náraz neviděl a nemůže to zhodnotit s jistotou. Pokud jsi sama pocitově v klidu, až tak moc neplašíš, máš pocit, že to nebyl až tak velký náraz, máš třeba za pár dní kontrolu a tady chceš jen posvětit svůj pohled na věc, tak klidně počkej. To je na každého odpovědnosti a poťrebě mít klid na duši :) mě by to ale asi nedalo a radši bych tam skočila, i kdyby zbytečně - přece jen byl to náraz do břicha, to tě nikdo nebude odsuzovat, ze máš obavy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14708
9.4.25 08:30

Radši jeď k lékaři. Moje zkušenost: V 8. měsíci mého prvního těhotenství jsme jeli po D1. Byl hustý provoz, v obou pruzích hodně aut, my jeli v levém cca 100 km/h. Před nás se zařadilo auto a po chvilce prudce zastavilo. Manžel stihl zpomalit (ale netuším na kolik) a strhnout auto do svodidel. Do toho auta před námi jsme narazili pravý bokem, kde jsem seděla já. Naštěstí jsem měla těhotenský bezpečnostní pás, což podle lékařů miminko zachránilo, nedošlo ani k utrženo placenty apod. Přestože jsem neměla žádné zranění, byla jsem převezena do Motola na pozorování. Pohyby miminka byly podle mě jako dřív. Přesto na monitoru viděli, že miminku není úplně dobře, zřejmě utrpělo značný stres z toho nárazu. Pa se to zlepšilo a po 3 dnech jsem byla propuštěna domů. Ale prostě ten silný náraz může způsobit problém.

U nás to dopadlo dobře. Jen se dcera narodila necelé 3 týdny po té nehodě. Porod začal v noci z 36 + 5 na 36 + 6. Těžko říct, jestli to bylo tou nehodou. Ale všechny 3 mladší dcery se narodily 39 + 0 - 40 + 0.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí