Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
jsem momentálně 11týden. Dítě bylo plánované s manželem. Ze začátku jsme se radovali, ale minulý týden mi manžel řekl, že jsme to možná uspěchali, že necítí teď situaci že by byl otec a byl na něm někdo závislý. Vnímá to jako něco, co se změní a život už nebude takový jako před tím. NA POTRAT MĚ NENUTÍ, ale přijde mu to jako menší zlo kvůli tomu, že by vztah mohl fungovat dál, protože city by se po čase zahojily. O dítě by se chtěl snažit později třeba o pár měsíců či let. Opustit mě nechce ikdyby jsem si dítě nechala, ale neví jak se bude cítit, jestli to dítě bude milovat a jestli bude schopný s námi žít.
Já jsem rozhodně proti interrupci, vzheledm kt omu že to bylo plánované, ale čím více se blíží termín do kdy je to možné, tím více nad tím přemýšlím, abych do budoucna nelitovala. Nevím jestli není snažší jít na interruci a ještě pracovat na vztahu než podstupovat celé těhotenství sama (s částečnou podporou) a s vizí, že možná na to budu sama. To dítě mi budě připomínat důvod, proč náš vztah nevyšel. Navíc se bojím, že ho sama prostě neuživím. Nemám našetřeno, musela bych být někde v garsonce a stejně bych nevycházela finanče a nemohla bych mu dopřát, co by si zasloužilo.
a šance, že manžel změní názor samozřejmě je, ale nikdo neví jak velká a zda vůbec nastace. ¨
Ani nevím za jak dlouho bych byla na interupci objednaná, ani jestli bych to fakt podstoupila, ale je strašný vidět trpět partnera ale ještě horší nechat trpět sebe. A buď se můžu trápi takhle pár měsíců a odezní to nebo se budu sama trápit několik let… no nevím
Možná by bylo super převzít zodpovědnost. Chtěl začít snažit se o měsíce později …. Teď se necítí … Tak si skočím na potrat …
A verze že teď půjdeš na potrat a pak se vám to už nepodaří… budeš pak s tím svým vo.lem šťastná???
Muži, chlapi vymřeli.
On trpí, protože se mu má narodit dítě a on se bude muset pár let postarat a nebude mít takové pohodlíčko, jak byl zvyklý.
Doporučuji dítě nedávat. Doběhlo by Tě to. Trápit po interupci se budeš celý život. Kre. éna chlapa obrečíš za rok.
No to je teda… za to co bych chtěla napsat o tvém manželovi bych tu dostala ban.
Pokud je dítě plánované a na dětech jste byli domluvení, tak tohle je absolutně srabské chování a v mých očích by neskutečně klesl. Já jsem pro-choice, ale i tak jsou nějaké limity, kde už mi to přijde vyloženě jako rouhání. Jako tenhle plod ne, zkusíme ten za půl roku jestli už to cítí? Co když nebude? Půjdeš na interrupci i s tím?
Z tvého psaní jsem pochopila, že ty nejsi moc pro. Takže si uvědom, že i když půjdeš, tak mu to neodpustíš a tohle by byl jen začátek konce vašeho vztahu.
To není manžel, ale nezralý vůl s občankou. Embryo není hračka, kterou jeden týden chce a druhý se mu nehodí do krámu. Klidně na potrat jdi, ale prosím vás, příště, až zase budete mít rodičovské pnutí a nebude v deštivou sobotu do čeho píchnout, si pořiďte tamagoči a jděte do kina.
V 11. tydnu uz je to mininko s rucickama, nozickama atd., vazne nad tim vubec uvazujes? To dite ti da nakonec daleko vic lasky nez ten tvuj blb doma.
Ty myslis, ze za PAR mesicu zmeni nazor? Jestli to dite tak moc nechce, tak mu navrhni, ze ho date k adopci…jsem zvedava co na to rekne. Jako jit na potrat neni sranda. Muze to mit nasledky, zdravotni, psychicke…ja bych si tak prala, aby to slo nekdy i naopak, aby chlap byl tehotny, musel na potrat a projit si uplne vsim. Pak by me zajimalo, co by. na to rekl.
Dite bych si rozhodne nechala, za kazdych podminek.
Ne, neudělala bych to. Dítě neni kus nábytku, aby jste ho jeden tyden chtěli s druhý ne, už tady je. Tak vezměte zodpovědnost a ne od všeho utíkat. To si mel rozmyslet dřív
Absolutně nejsem proti potratům, ale v tomhle případě prostě NE NE a NE.
Promiň, ale tvůj manžel je nezralý blbeček, který absolutně neví, co chce a bojí se odpovědnosti.
Na potrat bych nešla ani náhodou a měla bych velký problém se přes ten manželův „nápad“ přenést ![]()
A tedy moc nechápu, že ty o tom vůbec přemýšlíš
. Až ti řekne, že máš skočit z okna, tak o tom taky budeš přemýšlet?
Příspěvek upraven 08.04.25 v 10:03
@DandátkoP ano presne. Ja si fakt pamatuji, jak nam na skole ukazovali jak probiha potrat, kratke video, asi 10 minut. I kluci nemeli slov. Jak diteti, v 10 tydnu, utrhli hlavicku, nozicku, rucicku…mozna by to mela pustit zakladatelka svemu pokladu, co ma doma.
@Luběnaa Jasně, jdi na potrat, za pár měsíců to zkusíte znovu. A když bude mít manžel stejné pocity, tak půjdeš znovu. Vždytˇo nic nejde ne? ![]()
Já bych tedy dala přednost dítěti, než pracovat na vztahu
s takovým bych už nemohla být, měl si to rozmyslet pořádně před snažením
O potratu bych ani neuvažovala. Mnohem víc bych přemýšlela o tom, jestli chci setrvat ve vztahu s takovým… slušné slovo mě nenapadá ![]()