Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky ![]()
Manželovi se v únoru udělala bolestivá boule na kostrči, přímo nad zadkem. Byl na chirurgii, vyřízli to, dali dren. Jenže v červenci tam byl znova a s tím stejným, Doktor mu řekl, že ještě jednou se mu to udělá, tak bude muset jít na operaci. No včera opět..dneska tam byl a přišel s tím, že 2.10. nástup do špitálu. Mě by zajímalo, jak dlouho potom trvá následně léčba. Prý je to cca na 4 dny ve špitále. Ale co pak doma? Bude moci jít do práce? (děsím se že ne, to by byl průser, kdyby měl být na PN) Díky ![]()
Ahoj,
tak na tohle ti mohu odpoved mela sem uplne to same. Byla sem 3× na chirurgickem zakroku a potom na operaci. Lezela sem tenkrat tyden v nemocnici, kdy mi pichali antibiotika a mela sem 2 dny vyvody z rany. Potom me pustili domu a de fakto pri opatrnem pohybovani sem mohla delat uplne vsechno. Akorat se mi hur sedelo a nemohla sem lezet na zadech. Pak sem sla na vyndani stehu a od te doby mam svaty pokoj.
@mouse A byla jsi pak na nemocenské? Všude čteme, že prý jsou doma lidi i osm týdnu. Manžel má sedavé zaměstnání a prý je to nejhorší ![]()
Ne to sem nebyla. Byla sem doma tak maximalne 3 tydny (to pocitam i s tou nemocnici). Pak sem si vzala pod zadek polstar. Zahojilo se mi to fakt docela rychle. Rozhodne ta operace byla pro me daleko vetsi uleva nez tech nekolik zakroku.
@lyrica Člověče jen si na to vzpomenu, tak je mi zle
Prodělala jsem to před těhotenstvím asi dvakrát a pak mi řekli, že musím na operaci…Měli v tu dobu v nemocnici plno a pak jsem zjistila, že jsem těhotná a bylo to v pytli
…Za devět měsíců jsem to byla 12× řezat+dren!!!
Nemluvě o tom, že jsem to měla i při porodu, který skončil akutním císařem(Sem jim říkala, že měli vytáhnout prcka a rovnou mě otočit ať už to mám za sebou
)…hned po šestinedělí to šlo ven…a protože mě nutili okolnosti a možná že i ze zvyku, když jsem to měla tolikrát, jsem poměrně normálně fungovala…Za mně pokud má sedavé zaměstnání, tak v pohodě…jen třeba řídit a sedět v autě mi dělalo problém…doporučuju mu nafukovací kruh na židli, aby ulevil tomu tlaku v těch bedrech a když to nepůjde, tak hold bude muset být doma ![]()
My jsme momentálně v situaci kdy si PN nemůže moc dovolit. Takže se asi bude muset přeobjednat na dobu neurčitou a zase si to nechat fiknout ambulantně.
Dost čtu, že se to vrací i po zákroku ![]()
Zakrok mi delali pred 15ti lety a uz se mi to nikdy nevratilo. Obvykle to seskrabou az na kostrc a uz se to nevraci. Kamarad to mel taky a odoperovali a uz se to nikdy nevratilo take. Pokud to opravdu dobre odstrani, tak by se to vratit nemelo.
Jestli má sedavé zaměstnání, kup mu normální dětský nafukovací kruh do vody, eventuelně na něj buď můžeš našít povlak nebo ho prostě šoupni do povlaku polštáře-to v případě, že by seděl v kraťasech. Dělala jsem na chirurgii, kde se tohle odoperovaným doporučovalo-to, že člověk sedí zadkem v té díře, odlehčí to místu zákroku. Nebo se prodává ve zdrav. potřebách přímo takové kolo-ale to je pak dražší-,je to z takové tužší pěny-měla jsem po porodu. Jinak, jak tady píše @mouse opravdu lepší nechat operativně seškrábnout na kost, je potom už klid. Jen potom bych doporučovala koupit Lactullosu, při vyprazdňování změkčí stolici.
Oživuju diskuzi a prosím o anonym, je to pro mě citlivé.
Už delší dobu mám těsně nad půlkami na kostrči bouli, občas mě pobolívá ale nic hroznýho ale přijde mi, že se teď zvětšila. Všude čtu o bouli s hnisem ale já nic takovýho nemám, je to prostě tvrdá boule někde vevnitř nevíte někdo, co to může být? Mám z toho docela strach ale doufám, že plaším zbytečně ![]()
@Anonymní píše:
Oživuju diskuzi a prosím o anonym, je to pro mě citlivé.
Už delší dobu mám těsně nad půlkami na kostrči bouli, občas mě pobolívá ale nic hroznýho ale přijde mi, že se teď zvětšila. Všude čtu o bouli s hnisem ale já nic takovýho nemám, je to prostě tvrdá boule někde vevnitř nevíte někdo, co to může být? Mám z toho docela strach ale doufám, že plaším zbytečně
Co nejdříve si zajděte k lékaři! Jeden můj příbuzný tam měl taky hrču, neřešil to a pak měl několik akutních operací a hrozil mu vývod. Není to legrace!!!
@Taky jedna ono to neni jako nijak velký, já nevím třeba je to normální cejtím tu bouli jen když ležim na boku a sem hodně do klubíčka jinak vůbec ne, jen mě v těch místech občas bolí. Je to jakoby tam, kde je ocásek
nevím jak bych to jinak popsala, mě spíš zajímá jestli je to normální nebo ne, jestli s tim mám letět k doktorovi.na pohled to rozhodně vyditelný neni ![]()
@Anonymní píše:
@Taky jedna ono to neni jako nijak velký, já nevím třeba je to normální cejtím tu bouli jen když ležim na boku a sem hodně do klubíčka jinak vůbec ne, jen mě v těch místech občas bolí. Je to jakoby tam, kde je ocáseknevím jak bych to jinak popsala, mě spíš zajímá jestli je to normální nebo ne, jestli s tim mám letět k doktorovi.na pohled to rozhodně vyditelný neni
A máš to od narození nebo se to teď objevilo?
@KiwiT píše:
A máš to od narození nebo se to teď objevilo?
Pokud to roste a pobolívá, tak má jít hned k doktorovi!