Boule na kostrči

41882
10.9.13 19:29

Boule na kostrči

Ahoj holky :kytka:
Manželovi se v únoru udělala bolestivá boule na kostrči, přímo nad zadkem. Byl na chirurgii, vyřízli to, dali dren. Jenže v červenci tam byl znova a s tím stejným, Doktor mu řekl, že ještě jednou se mu to udělá, tak bude muset jít na operaci. No včera opět..dneska tam byl a přišel s tím, že 2.10. nástup do špitálu. Mě by zajímalo, jak dlouho potom trvá následně léčba. Prý je to cca na 4 dny ve špitále. Ale co pak doma? Bude moci jít do práce? (děsím se že ne, to by byl průser, kdyby měl být na PN) Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2476
10.9.13 20:28

Ahoj,

tak na tohle ti mohu odpoved mela sem uplne to same. Byla sem 3× na chirurgickem zakroku a potom na operaci. Lezela sem tenkrat tyden v nemocnici, kdy mi pichali antibiotika a mela sem 2 dny vyvody z rany. Potom me pustili domu a de fakto pri opatrnem pohybovani sem mohla delat uplne vsechno. Akorat se mi hur sedelo a nemohla sem lezet na zadech. Pak sem sla na vyndani stehu a od te doby mam svaty pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
10.9.13 20:29

@mouse A byla jsi pak na nemocenské? Všude čteme, že prý jsou doma lidi i osm týdnu. Manžel má sedavé zaměstnání a prý je to nejhorší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2476
10.9.13 20:33

Ne to sem nebyla. Byla sem doma tak maximalne 3 tydny (to pocitam i s tou nemocnici). Pak sem si vzala pod zadek polstar. Zahojilo se mi to fakt docela rychle. Rozhodne ta operace byla pro me daleko vetsi uleva nez tech nekolik zakroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
10.9.13 21:07

@lyrica Člověče jen si na to vzpomenu, tak je mi zle :poblion: Prodělala jsem to před těhotenstvím asi dvakrát a pak mi řekli, že musím na operaci…Měli v tu dobu v nemocnici plno a pak jsem zjistila, že jsem těhotná a bylo to v pytli :roll:…Za devět měsíců jsem to byla 12× řezat+dren!!! :zed: Nemluvě o tom, že jsem to měla i při porodu, který skončil akutním císařem(Sem jim říkala, že měli vytáhnout prcka a rovnou mě otočit ať už to mám za sebou :jazyk: )…hned po šestinedělí to šlo ven…a protože mě nutili okolnosti a možná že i ze zvyku, když jsem to měla tolikrát, jsem poměrně normálně fungovala…Za mně pokud má sedavé zaměstnání, tak v pohodě…jen třeba řídit a sedět v autě mi dělalo problém…doporučuju mu nafukovací kruh na židli, aby ulevil tomu tlaku v těch bedrech a když to nepůjde, tak hold bude muset být doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
10.9.13 21:11

My jsme momentálně v situaci kdy si PN nemůže moc dovolit. Takže se asi bude muset přeobjednat na dobu neurčitou a zase si to nechat fiknout ambulantně.
Dost čtu, že se to vrací i po zákroku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2476
11.9.13 07:42

Zakrok mi delali pred 15ti lety a uz se mi to nikdy nevratilo. Obvykle to seskrabou az na kostrc a uz se to nevraci. Kamarad to mel taky a odoperovali a uz se to nikdy nevratilo take. Pokud to opravdu dobre odstrani, tak by se to vratit nemelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
11.9.13 07:57

Jestli má sedavé zaměstnání, kup mu normální dětský nafukovací kruh do vody, eventuelně na něj buď můžeš našít povlak nebo ho prostě šoupni do povlaku polštáře-to v případě, že by seděl v kraťasech. Dělala jsem na chirurgii, kde se tohle odoperovaným doporučovalo-to, že člověk sedí zadkem v té díře, odlehčí to místu zákroku. Nebo se prodává ve zdrav. potřebách přímo takové kolo-ale to je pak dražší-,je to z takové tužší pěny-měla jsem po porodu. Jinak, jak tady píše @mouse opravdu lepší nechat operativně seškrábnout na kost, je potom už klid. Jen potom bych doporučovala koupit Lactullosu, při vyprazdňování změkčí stolici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.16 19:13

Oživuju diskuzi a prosím o anonym, je to pro mě citlivé.
Už delší dobu mám těsně nad půlkami na kostrči bouli, občas mě pobolívá ale nic hroznýho ale přijde mi, že se teď zvětšila. Všude čtu o bouli s hnisem ale já nic takovýho nemám, je to prostě tvrdá boule někde vevnitř nevíte někdo, co to může být? Mám z toho docela strach ale doufám, že plaším zbytečně :think:

• Citovat
  • Upravit
12121
18.5.16 19:16
@Anonymní píše:
Oživuju diskuzi a prosím o anonym, je to pro mě citlivé.
Už delší dobu mám těsně nad půlkami na kostrči bouli, občas mě pobolívá ale nic hroznýho ale přijde mi, že se teď zvětšila. Všude čtu o bouli s hnisem ale já nic takovýho nemám, je to prostě tvrdá boule někde vevnitř nevíte někdo, co to může být? Mám z toho docela strach ale doufám, že plaším zbytečně :think:

Co nejdříve si zajděte k lékaři! Jeden můj příbuzný tam měl taky hrču, neřešil to a pak měl několik akutních operací a hrozil mu vývod. Není to legrace!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.16 19:21

@Taky jedna ono to neni jako nijak velký, já nevím třeba je to normální cejtím tu bouli jen když ležim na boku a sem hodně do klubíčka jinak vůbec ne, jen mě v těch místech občas bolí. Je to jakoby tam, kde je ocásek :mrgreen: nevím jak bych to jinak popsala, mě spíš zajímá jestli je to normální nebo ne, jestli s tim mám letět k doktorovi.na pohled to rozhodně vyditelný neni :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12121
18.5.16 19:31

Ne, není to normální a VAL K DOKTOROVI! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
18.5.16 19:33
@Anonymní píše:
@Taky jedna ono to neni jako nijak velký, já nevím třeba je to normální cejtím tu bouli jen když ležim na boku a sem hodně do klubíčka jinak vůbec ne, jen mě v těch místech občas bolí. Je to jakoby tam, kde je ocásek :mrgreen: nevím jak bych to jinak popsala, mě spíš zajímá jestli je to normální nebo ne, jestli s tim mám letět k doktorovi.na pohled to rozhodně vyditelný neni :nevim:

A máš to od narození nebo se to teď objevilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12121
18.5.16 19:34
@KiwiT píše:
A máš to od narození nebo se to teď objevilo?

Pokud to roste a pobolívá, tak má jít hned k doktorovi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
18.5.16 19:35

@Taky jedna Přehlídla jsem to, že to roste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí