Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, vím, že nejste doktorky, ale snad některá poradíte - měla jste podobnou zkušenost. Pravidelně beru antikoncepci. Menstruaci jsem měla od 6.2.-11.2. a dneska asi už 5tý den slabě špiním. Trochu mě bolí v podbřišku. Vím, že se to nemá, ale na děložním čípku jsem si nahmatala tvrdou bouličku - asi velikost hrášku. Nesetkala jste se s tím některá? Na gyndu jsem objednana - jdu ve čtvrtek, ale mám hrozny nervy
.
Utvary na cipku, ted nevim jak se tomu rika ale je to normalni, melo by ti to casem zmizt.Ja to taky mivala.ted uz si v tehu cipek nekontroluju ![]()
Já mám taky, asi odjakživa. Má to i moje máma.
Nevím sice, jak velké, to nahmatat neumím…
Je to normální.
Může to být cysta a nebo taky něco jiného, závažnějšího, každopádně pro klid duše každopádně gynekolog, ten ti řekne opravdu víc, každopádně nervy bych měla taky
Ja si se spodkem taky uzila. muzou byt nejaky zanet, polypi, ani to spineni stim nemusi mit souvislost..otazka jen casto si prohlizis cipek, a boli te?
@iluzionistkaa nemáš dostat třeba v dohledné době měsíčky? Pokud to je cysta, tak ta se může vlivem hormonů zvětšovat, zmenšovat, a taky můžeš krvácet z toho útvaru,…tohle těžko říct, to chce prostě doktora
Neee čípek si neprohlížím. Jen včera jsem něco četla na netu. A pak jsem právě „zkoumala“ ten čípek a nahmatala jsem tam tu bouličku.
No tak uvidis u gy, pises ze tam jdes..ono utvary na nem jsou bezne, a tamty obtize, bud zanet a nebo nejaka ta cysta jak v pisu, ve vetsine odchazeji s ms, ale taky potrapi,
Ty běžné útvary jsou ucpané mazové žlázy(v překladu něco jako beďar
) taky je mám, ale to neznamená že je máš i ty. co to je ti řekne jen dr, se špiněním to nemusí vůbec souviset…já špiním např. ze stresu, velkého fyzického výkonu, únava a pod